θέμης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Φιλε μου γεια και καλες παρατηρησεις. Δωσε μεγαλη σημασια στην κατασκευη της μασκας που θα τοποθετειται στο τηλεσκοπιο ουτως ωστε να μην υπαρχει κινδυνος με εναν αερα η με κατα λαθος κτυπημα να φυγει απο το τηλεσκοπιο και προκαλεσει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ζημια στα ματια σου ο ηλιος.Να θυμασε επισης οτι δεν πρεπει να τεντωθει αλλα να ειναι χαλαρο.Αυτο που καθοριζει και εξασφαλιζει την αποδοση του φιλτρου ειναι οι παραλληλες επιφανειες του.Αν ελαφρα κανει ''κοιλια'' οταν ειναι ψηλα ο ηλιος και αρα το τηλεσκοπιο που στοχευει σ'αυτον δεν πειραζει. Και κατι ακομα οσο καλα και αν το αποθηκευεις, πριν απο καθε χρηση να το ελεγχεις για τυχον φθορες. Φιλε Amgamer,αν ενα 14'' σου το πεταξουν στην πορτα σ΄αυτο θα φταιει η εταιρια courier και οχι καποιο απο τα τρια ελληνικα καταστηματα.Αν εχεις τετοια εμπειρια ( η οποιος αλλος εχει ) θα πρεπει να τους το αναφερεις (στα καταστηματα) για να παρουν τα μετρα τους ωστε να μην επαναληφθει. Φιλε Τηλεμαχε συμφωνω με τον Amgamer οτι το γυαλι ειναι μονο για το ματι και για 2-3 δευτερολεπτα , μην διανοηθεις να το βαλεις στο προσοφθαλμιο .Ακομη καλυτερα ειναι να μην το χρησιμοποιησεις καθολου.Το φιλτρο της Baader ειναι το πλεον ασφαλες και τοποθετειται μπροστα στο τηλεσκοπιο ποτε στο προσοφθαλμιο. Ισως ολα αυτα να τα γνωριζετε παιδια αλλα οσον αφορα τον ηλιο πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι και επιμελεις και μεσω του θεματος αυτου μαθαινουν και τα παιδια που τωρα αρχιζουν και δεν ειναι εξοικειωμενα με αυτα τα θεματα. Φιλικα θεμης.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Θα δω τι θα κάνω για το φίλτρο... Πάντως στην χειρότερη περίπτωση θα πάρω τζαμάκι για να ξεγελαστώ με λίγα δευτερόλεπτα παρατήρησης.... Εαν δεν βρω φίλτρο εννοείται... το τζαμακι ειναι μονο για παρατηρηση με γυμνο ματι... κοιτα μν το βαλεις στο τηλεσκοπιο...... Ξέρω,ξέρω....και δεν παίζω παιχνίδια με τα μάτια μου!!!!Ευχαριστώ πάντως...
skywalker Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Thanks japetus! Παιδια εννοειται οτι οταν ειπα οτι επαθα μεγαλη καταστροφη το ειπα για πλακα!!! Και για αυτο εδωσα τις φωτο να δειτε οτι ολα ειναι μια χαρα... Τωρα αν οντως εχουμε καποια προβληματα με τους dealers καλο ειναι να λεγετε και να μη κρυβομαστε,γιατι εμεις πληρωνουμε δε μας τα χαριζει κανενας ετσι.. Ειχαμε ξανακανει μια συζητηση σχετικη για θεματα εξυπηρετησης.Anyway... Παντως θελει προσοχη το φιλτρο οπως και να εχει και πολυ ωραια τα εξηγησε ο Θεμης. Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
Foehammer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Φανταστειτε οτι αν κατα την διαρκεια παρατηρησης του ηλιου, ειδικα με νευτονειο, δεν υπαρχει φιλτρο πληρους διαμετρου, οι θερμοκρασιες που θα αναπτυχθουν μεσα στο σωληνα ειναι αρκετες για να αλλιωσουν το ειδωλο σημαντικα και η ακτινα φωτος που θα εστιαστει μπορει να λιωσει το καπακι του υποδοχεα προσοφθαλμιου σε δευτερολεπτα! Το επαθα εγω οταν αφαιρεσα το ηλιακο φιλτρο απο το 114/900 μου και ενω το ειχα ακομη σκοπευμενο στον ηλιο, εβγαλα το προσοφθαλμιο και τοποθετησα το καπακι...μολις ειδα τους καπνους ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ!!! (Happy 100 Foehammer!!!) Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
amgamer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 το χα δοκιμασει κ γω στο δικο μου το καλοκαιρι που ο ηλιος εβραζε!χωρις να κανω μειωση διαμετρου σε 4.5" με 25mm προσοφθαλμιο ο σωληνας σε λιγοτερο απο 30 δευτερα εβραζε!!!εβαλα ενα χαρτονι μπροστα κ το εκαψε σε 2 δευτερα!!!!επαθα πλακα!!!αμεσως καταλαβα οτι δν παιζουν με αυτα τα πραγματα αν καποιος δει μεσα απο τηλεσκοπιο χωρις φιλτρο η κορη του ματιου του θα καει μεσα σε 2 δευτερα.με αποτελεσμα??? την ΟΛΙΚΗ ΤΥΦΛΩΣΗ!!! πρεπει να το λεμε κ να το ξαναλεμε!!πολλοι ανθρωποι δν το ξερουν!!!κ μερικοι δν γνωριζουν καν Αγγλικα για να διαβασουν την προειδοποιηση που εχει πανω στα τηλεσκοπια. ενα επισης κακο ειναι οτι οι πωλητες δν το λενε στους αγοραστες!!!!!!!!για αυτο ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! [οταν κανετε προβολη σε χαρτι αν το τηλεσκοπιο ειναι πανω απο 3 ιντες ειναι καλο να γινεται μειωση της διαμετρου!για την αποφυγη υψηλης θερμοτητας!!!!!!!!] BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα