Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Φωτογράφιση με DSLR δεν νομίζω να μπορέσεις να κάνεις γιατί το τηλεσκόπιο δεν θα εστιάζει. Εμένα με την Canon 400d και με την Canon 500d δεν εστιάζει χωρίς barlow.

Θα σου πρότεινα αν θέλεις να ασχοληθείς με φωτογράφιση, να αγοράσεις ένα barlow 3Χ, μια web camera, ένα μοτεράκι για την στήριξη και να ασχοληθείς με την πλανητική φωτογράφιση.

Α, χρήσιμο αυτό. Λες ότι το 130/900 δεν εστιάζει με DSLR έτσι; Δεν ήμουν σίγουρος για αυτό, οπότε συνολικά είναι:

Δεν εστιάζουν με dslr: 130/900, 130P/650

Εστιάζουν (τουλάχιστον με low profile 2" adapter): 130PDS, 150P, 150PDS, 200P, 200PDS

Καλησπέρα

Παρακολούθησα το θέμα σας και έχω μια ερώτηση αλλά για ένα 150/750 τηλεσκόπιο

Μέσα είχε ενα barlow 2x και 2 προσοφθάλμια 10mm και 25mm

Από εδώ και πέρα τι μπορώ να πάρω για να βλέπω καλύτερα τους πλανήτες?

Έναν 3χ barlow ή προσοφθάλμια?

Επίσης έχει νόημα να πάρω μια απλή xbox webcam για να ξεκινήσω δειλά κάτι προς φωτογραφία ή καλύτερα να τα "σκάσω" σε μια dslr?(καθαρά για αστροφωτογραφία μιλάω,άσχετα τα υπέρ της dslr σε γενικά πλαίσια)

Για προσοφθάλμιο θα έλεγα κάτι σαν το 6mm ultrawide 66 μοιρών της skywatcher, ή το TMB Planetary II, ή το BST Explorer. Το συνδυάζεις και με το barlow για όταν θες να το "τερματίσεις" (250x). Και 5mm θα μπορούσες να πάρεις, αρκεί να μην πάρεις κανένα plossl που σε αυτό το εστιακό μήκος δεν τη λες ευχάριστη εμπειρία... Δεν ξέρω αν έχει δοκιμάσει κάποιος τα νέα Skywatcher UWA 58 που έχουν και 5 και 6mm, ίσως να είναι παρόμοια με τα TMB Planetary;

Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης DSLR/xbox. Η xbox έχει όσο μια κάρτα μνήμης για DSLR, δηλαδή δεν την παίρνεις "αντί" ;) Και τη webcam για πλανητική τη χρησιμοποιείς εύκολα, με πιο "ταπεινό" εξοπλισμό (το μοτέρ θα βοηθήσει αρκετά βέβαια).

Για DSLR αν πας για deep space φωτογράφηση, θες μοτέρ, πολική ευθυγράμμιση κλπ μόνο για να αρχίσεις και γενικά το κόστος είναι μεγάλο. Όμως, αν πάρεις συγκεκριμένα Canon DSLR έστω και παλαιότερη μεταχειρισμένη (αρκεί να έχει LiveView - 450D και μεταγενέστερη δηλαδή), τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πλανητική φωτογράφηση (μάλιστα η 550D και έως κάποιο βαθμό και η 600D και χωρίς υπολογιστή) με καλύτερα αποτελέσματα από webcam, δηλαδή θα είναι αναβάθμιση και στην πλανητική. Η DSLR βγάζει πάντως τα λεφτά της όταν τη χρησιμοποιούμε και για φωτογραφίες ημέρας ;)

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

• Απαντήσεις 89
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Φωτογράφιση με DSLR δεν νομίζω να μπορέσεις να κάνεις γιατί το τηλεσκόπιο δεν θα εστιάζει. Εμένα με την Canon 400d και με την Canon 500d δεν εστιάζει χωρίς barlow.

Θα σου πρότεινα αν θέλεις να ασχοληθείς με φωτογράφιση, να αγοράσεις ένα barlow 3Χ, μια web camera, ένα μοτεράκι για την στήριξη και να ασχοληθείς με την πλανητική φωτογράφιση.

Α, χρήσιμο αυτό. Λες ότι το 130/900 δεν εστιάζει με DSLR έτσι; Δεν ήμουν σίγουρος για αυτό, οπότε συνολικά είναι:

Εστιάζουν (τουλάχιστον με low profile 2" adapter): 130PDS, 150P, 150PDS, 200P, 200PDS

Το 130/900 εστιάζει αλλά θέλει Barlow. Χωρίς Barlow δεν εστιάζει αν αυτό εννοείτε :)

Skywatcher Mount AZ-EQ-5 SynScan GoTo

Skywatcher 130 PDS

Skywatcher 200/1000

Celestron C8 SCT

Orion Mini 50mm

QHY 183M

ZWO ASI 224

Canon 100D mod - cooling

Δημοσιεύτηκε

Το 130/900 εστιάζει αλλά θέλει Barlow. Χωρίς Barlow δεν εστιάζει αν αυτό εννοείτε :)

Ε, ναι εννοούσα χωρίς barlow. Με barlow όλα τα νευτώνια μπορούν να εστιάσουν.

Δημοσιεύτηκε

Για προσοφθάλμιο θα έλεγα κάτι σαν το 6mm ultrawide 66 μοιρών της skywatcher, ή το TMB Planetary II, ή το BST Explorer. Το συνδυάζεις και με το barlow για όταν θες να το "τερματίσεις" (250x). Και 5mm θα μπορούσες να πάρεις, αρκεί να μην πάρεις κανένα plossl που σε αυτό το εστιακό μήκος δεν τη λες ευχάριστη εμπειρία... Δεν ξέρω αν έχει δοκιμάσει κάποιος τα νέα Skywatcher UWA 58 που έχουν και 5 και 6mm, ίσως να είναι παρόμοια με τα TMB Planetary;

Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης DSLR/xbox. Η xbox έχει όσο μια κάρτα μνήμης για DSLR, δηλαδή δεν την παίρνεις "αντί" ;) Και τη webcam για πλανητική τη χρησιμοποιείς εύκολα, με πιο "ταπεινό" εξοπλισμό (το μοτέρ θα βοηθήσει αρκετά βέβαια).

Για DSLR αν πας για deep space φωτογράφηση, θες μοτέρ, πολική ευθυγράμμιση κλπ μόνο για να αρχίσεις και γενικά το κόστος είναι μεγάλο. Όμως, αν πάρεις συγκεκριμένα Canon DSLR έστω και παλαιότερη μεταχειρισμένη (αρκεί να έχει LiveView - 450D και μεταγενέστερη δηλαδή), τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πλανητική φωτογράφηση (μάλιστα η 550D και έως κάποιο βαθμό και η 600D και χωρίς υπολογιστή) με καλύτερα αποτελέσματα από webcam, δηλαδή θα είναι αναβάθμιση και στην πλανητική. Η DSLR βγάζει πάντως τα λεφτά της όταν τη χρησιμοποιούμε και για φωτογραφίες ημέρας ;)

Όταν λες να τερματισω με το 5mm θαναι στα 300χ χωρις barlow σωστα?Οχι 250χ.Καταλαβα λαθος?Διαιρω mm διαμετρου τηλεσκπιου με mm φακου

Δημοσιεύτηκε

Όταν λες να τερματισω με το 5mm θαναι στα 300χ χωρις barlow σωστα?Οχι 250χ.Καταλαβα λαθος?Διαιρω mm διαμετρου τηλεσκπιου με mm φακου

To 5mm είναι 750/5 = 150x χωρίς barlow και το 6mm 125x (έλεγα 250x με το barlow που κάπου εκεί είναι η μέγιστη "χρήσιμη" μεγένθυνση, ανάλογα με τη θερμική σταθερότητα της ατμόσφαιρας).

Δημοσιεύτηκε

Καταλαβα οτι εκανα λαθος στη διαιρεση,οποτε οκ.

Σκεφτομουν να παρω ενα 5mm απο το FLO,μαλλον Skywatcher για λιγο καλυτερη μεγεθυνση απ'οτι με 6mm.

Δεν πρεπει να βιαζομαι σαν αρχαρια που ειμαι,ομως ψιλοαπογοητευτηκα απο τη θεαση του Δια και θα θελα να προσπαθησω για βελτιωση :-k

Δημοσιεύτηκε
Καταλαβα οτι εκανα λαθος στη διαιρεση,οποτε οκ.

Σκεφτομουν να παρω ενα 5mm απο το FLO,μαλλον Skywatcher για λιγο καλυτερη μεγεθυνση απ'οτι με 6mm.

Δεν πρεπει να βιαζομαι σαν αρχαρια που ειμαι,ομως ψιλοαπογοητευτηκα απο τη θεαση του Δια και θα θελα να προσπαθησω για βελτιωση :-k

ναι εσυ θελεις ενα απο 5 mm ...για πλανητικη χρηση και εισαι οκ

http://www.firstlightoptics.com/skywatcher-eyepieces/skywatcher-uwa-planetary-eyepieces.html

εγω θα τσιμπουσα αυτον καλη τιμουλα και εχω διαβασει καλα πραγματα

μην απογοητευεσαι και μεγαλυτερο τηλεσκοπιο να ειχεσ για πλανητικη χρηση θα ησουν στις ιδιες μεγεθυνσεις

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

ναι εσυ θελεις ενα απο 5 mm ...για πλανητικη χρηση και εισαι οκ

http://www.firstlightoptics.com/skywatcher-eyepieces/skywatcher-uwa-planetary-eyepieces.html

εγω θα τσιμπουσα αυτον καλη τιμουλα και εχω διαβασει καλα πραγματα

μην απογοητευεσαι και μεγαλυτερο τηλεσκοπιο να ειχεσ για πλανητικη χρηση θα ησουν στις ιδιες μεγεθυνσεις

Ναι κι εγω στο FLO κοιτουσα...

Ευχαριστω :)

Δημοσιεύτηκε

το θεμα ειναι αν το παρεις μονο του και γω σκεφτομαι να το επαιρνα εχει πολλα μεταφορικα

παει στα 77 ευρω :-k

να καναμε κανα Power Buy ? :cheesy:

***UPdate

να σε ρωτησω εκανες αγορα απο αυτο τηλεσκοπιο ? ... γιατι δοκιμασα να αγορασω τηλεσκοπιο και μου λεει δεν κανει αποστολη στην Ελλαδα ...

ενω σκετο προσοφθαλμιο στελνει

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε
το θεμα ειναι αν το παρεις μονο του και γω σκεφτομαι να το επαιρνα εχει πολλα μεταφορικα

παει στα 77 ευρω :-k

να καναμε κανα Power Buy ? :cheesy:

***UPdate

να σε ρωτησω εκανες αγορα απο αυτο τηλεσκοπιο ? ... γιατι δοκιμασα να αγορασω τηλεσκοπιο και μου λεει δεν κανει αποστολη στην Ελλαδα ...

Βασικα δεν ξερω αν θα το αγορασω αμεσα το προσοφθαλμιο. Οταν λες power buy?

Ναι πηρα τηλεσκοπιο με paypal κι εγινε κανονικα!

Με χρεωστικες δεν δεχοταν απο Ελλαδα,δυστυχως

Δημοσιεύτηκε
power buy ειναι οταν μαζευονται 5+ παραγγελιες και μοιραζονται μεταφορικα και γινονται και καλυτερες τιμες απο τα καταστηματα

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε
Γίνεται κάποια ενημέρωση για κάτι τέτοιο ώστε να ξέρουμε?

Skywatcher Mount AZ-EQ-5 SynScan GoTo

Skywatcher 130 PDS

Skywatcher 200/1000

Celestron C8 SCT

Orion Mini 50mm

QHY 183M

ZWO ASI 224

Canon 100D mod - cooling

Δημοσιεύτηκε
power buy ειναι οταν μαζευονται 5+ παραγγελιες και μοιραζονται μεταφορικα και γινονται και καλυτερες τιμες απο τα καταστηματα

Οκ,καταλαβα.

Ψαχνω κι ενα προσοφθαλμιο μεγαλυτερου πεδιου,για νεφελωματα,οποτε ισως να συνεφερε η αγορα ετσι

Δημοσιεύτηκε

***UPdate

Απ' όσο ξέρω δε στέλει "βαριά" τηλεσκόπια π.χ. dobsonian κλπ. Αλλά στείλε τους και ένα μήνυμα μήπως κάνουν εξαίρεση για κάποιο.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης