Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2006 απαιτείται φίλτρο για να μπορέσω να δω κάποιες λεπτομέρειες στην επιφάνεια π.χ. του Άρη?? Το ρωτάω γιατί με το 6ιντσο μου δεν μπορώ να δω και τίποτα σπουδαίο...
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2006 Τουλάχιστον στην φωτογράφηση θέλει IR cut αλλά υπάρχει και έχω τοMeade Series 4000 Photo-Visual Colour Filters (1.25”)#23A Light Red δώρο από τον κ. Νομικό όταν πείρα το τηλεσκόπιο που λέει ότι είναι 25% Transmission ιδανικό για Δία , Κρόνο και Άρη ανεβάζει το κοντράστ ανάμεσα στον Ερμή και τον φωτεινό ουρανό κατά την διάρκεια που σουρουπώνει. Και μην περιμένεις να δεις πολλά με το μάτι η Φώτο που βλέπεις του Άρη είναι άθροισμα πολλών καρέ για να βγει αυτή η πληροφορία, μόνο με πολλά frames βγαίνουν αυτά που βλέπεις, εξάλλου και εγώ με 8" δεν βλέπω λεπτομέρειες!!! Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
amgamer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2006 Τουλάχιστον στην φωτογράφηση θέλει IR cut αλλά υπάρχει και έχω τοMeade Series 4000 Photo-Visual Colour Filters (1.25”)#23A Light Red δώρο από τον κ. Νομικό όταν πείρα το τηλεσκόπιο που λέει ότι είναι 25% Transmission ιδανικό για Δία , Κρόνο και Άρη ανεβάζει το κοντράστ ανάμεσα στον Ερμή και τον φωτεινό ουρανό κατά την διάρκεια που σουρουπώνει. Και μην περιμένεις να δεις πολλά με το μάτι η Φώτο που βλέπεις του Άρη είναι άθροισμα πολλών καρέ για να βγει αυτή η πληροφορία, μόνο με πολλά frames βγαίνουν αυτά που βλέπεις, εξάλλου και εγώ με 8" δεν βλέπω λεπτομέρειες!!! Φιλικά Γιώργος με ενα 16" αραγε ...θα μπορουσες να δεις τον Αρη μεσα στο προσοφθαλμιο οπως σε καποια απο τις φωτο?ή ακομα κ τοτε το ματι δν μπορει??με λιγα λογια,υπαρχει καποιο τηλεσκοπιο που προσφερει τετοια λεπτομερεια χωρις φωτογραφιση κ επεξεργασια?μονο βλεπωντας μεσα απο προσοφθαλμιο?ζηταω πολλα ε? BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2006 Νομιζω για κατι τετοιο θα πρεπει να ξεπερασουμε τις 20-30 ιντζες... Αλλα δεν νομιζω με αρκετη και σωστη παρατηρηση να μην καλυτερευσουν τα ειδωλα που βλεπουμε..αχ ρε Δια..ποσο ακομα.. Γνωριζει κανεις κατι για τα φιλτρα Neutral Density? Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2006 Τουλάχιστον στην φωτογράφηση θέλει IR cut αλλά υπάρχει και έχω τοMeade Series 4000 Photo-Visual Colour Filters (1.25”)#23A Light Red δώρο από τον κ. Νομικό όταν πείρα το τηλεσκόπιο που λέει ότι είναι 25% Transmission ιδανικό για Δία , Κρόνο και Άρη ανεβάζει το κοντράστ ανάμεσα στον Ερμή και τον φωτεινό ουρανό κατά την διάρκεια που σουρουπώνει. Και μην περιμένεις να δεις πολλά με το μάτι η Φώτο που βλέπεις του Άρη είναι άθροισμα πολλών καρέ για να βγει αυτή η πληροφορία, μόνο με πολλά frames βγαίνουν αυτά που βλέπεις, εξάλλου και εγώ με 8" δεν βλέπω λεπτομέρειες!!! Φιλικά Γιώργος με ενα 16" αραγε ...θα μπορουσες να δεις τον Αρη μεσα στο προσοφθαλμιο οπως σε καποια απο τις φωτο?ή ακομα κ τοτε το ματι δν μπορει??με λιγα λογια,υπαρχει καποιο τηλεσκοπιο που προσφερει τετοια λεπτομερεια χωρις φωτογραφιση κ επεξεργασια?μονο βλεπωντας μεσα απο προσοφθαλμιο?ζηταω πολλα ε? Δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί απλά δεν έχω δει με τόσο μεγάλα!!! άλλοι φίλοι έχουν εμπειρία με τόσο μεγάλα, αν θέλουν ας απαντήσουν. Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα