Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Ανάμεσα στα παρακάτω 3 τι να προτιμήσω?

1) http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p5235_GSO-8--f-5-GoTo-Newtonian-Telescope---HEQ5-SynScan-mount.html

2) http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3941_Skywatcher-Explorer-200PDS-HEQ5-PRO-GoTo---200-1000mm-Telescope.html

3) http://www.astroshop.eu/celestron-n-200-1000-advanced-vx-as-vx-8-goto-telescope/p,32998

Νομίζω δεν έχει dual speed Crayford και η βάση δεν ξέρω πως είναι σε σύγκριση με την HEQ5...

Και επίσης δεν μπορώ να βρω αρκετές κριτικές για τα GSO...

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω πως το 1ο είναι η καλύτερη επιλογή μιας και η GSO είναι δοκιμασμένη μάρκα με οπτικά ίδια με της skywatcher. Και τα δύο έχουν μικροεστιαστή ,το GSO έχει επιπλέον και ανεμιστηράκι. Αποκλείω εντελώς την τρίτη επιλογή γιατί ο σωλήνας αν και έχει τα ίδια οπτικά δεν έχει μικροεστιαστή. Επίσης η HEQ5 πρέπει να είναι λίγο πιο στιβαρή απ την Celestron ενώ η δεύτερη είναι λίγο πιο ελαφριά και πιο ευχρηστη. Με την πρώτη επιλογή κερδίζεις χρήματα που μπορείς να τα επενδύσεις σε άλλα αξεσουάρ. Ουσιαστικά οι σωλήνες των 2 πρώτων επιλογών είναι πρακτικά ίδιοι με τον μενGSO να σου δίνει ανεμιστηράκι ενώ ο skywatcher σου δίνει ένα προσοφθάλμιο 28mm LET eyepiece. Με 300 ευρώ που σου περισσεύουν παιρνεις μια πλανητική κάμερα ή 2 προσοφθάλμια καλά! Ψηφίζω το GSO!
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Θα προτείνω και εγώ, όπως ο φίλος HOMO, το 8άρι της GSO, έχοντας την εμπειρία χρήσης τόσο ενός

10'' GSO Dob όσο και ενός 8'' Skywatcher. Ο εστιαστής του GSO νομίζω είναι καλύτερος με normal αντάπτορα των 1.25'' (με μεταλλικό δαχτύλιο σύσφιξης και όχι απλά βιδάκια). Στον αντίστοιχο της Skywatcher είχα θέμα με τους αντάπτορες των 1.25'' και 2'' , ήταν άβολη η εναλλαγή τους κατά την παρατήρηση και είχαν τζόγο. Μάλιστα για να εστιάσουν κάποια προσοφθάλμια χρειαζόταν επέκταση.

Επίσης νομίζω ότι τα κάτοπτρα της GSO είναι ελαφρώς ποιοτικότερα. Και ανεμιστηράκι στο κελί του πρωτεύοντος. Απλά, βλέποντας τα χαρακτηριστικά των 2 ίσως να προκαλεί μεγαλύτερη παρεμπόδιση το δευτερεύον κάτοπτρο (63mm στο GSO, 52 mm υποθέτω στο Skywatcher), αλλά δύσκολα θα το αντιληφθεί το μάτι σου. Οι βάσεις είναι ίδιες. Αποκλείω το Celestron εννοείται.

Δημοσιεύτηκε

Πολύ ωραία. Γιατί βλέπω το σουξέ που έχουν τα skywatcher και παραξενευόμουν διαβάζοντας τα specs του GSO... Η μία βάση λέει pro, η άλλη όχι αλλά νομίζω ξέχασαν να το γράψουν.

Βέβαια το σετ GSO-heq5 είναι out of stock αλλά μέχρι 3 βδομάδες που λέει μπορώ να περιμένω.

Από προσοφθάλμιους τι θα χρειαστώ (δεδομένου οτι δεν περιλαμβάνει τίποτα?)

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=21657&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Δημοσιεύτηκε
Κοίτα Σταμάτη, και εγω το Black Diamond το 8αρι της Skywatcher έχω με τον απλό εστιαστή (χωρίς μικρορύθμιση). Μια χαρά εστιαστής ήταν κατά την εστίαση, απλά ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο των δύο υπερβολικά ψηλών και δύσχρηστων ανταπτόρων που το συνόδευαν. Βέβαια στον συγκεκριμένο εστιαστή χωράνε πατέντες για να απαλλαχτείς από αυτούς αλλά θα ανέβει το τελικό κόστος. Του GSO δεν απαιτεί κάτι τέτοιο και τον χρησιμοποιείς ως έχει. Α, και το δευτερεύον του Skywatcher είναι 58 mm από ότι είδα τελικά, οπότε η απόδοσή τους δεν θα έχει διαφορά.
Δημοσιεύτηκε
Κοίτα Σταμάτη, και εγω το Black Diamond το 8αρι της Skywatcher έχω με τον απλό εστιαστή (χωρίς μικρορύθμιση). Μια χαρά εστιαστής ήταν κατά την εστίαση, απλά ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο των δύο υπερβολικά ψηλών και δύσχρηστων ανταπτόρων που το συνόδευαν. Βέβαια στον συγκεκριμένο εστιαστή χωράνε πατέντες για να απαλλαχτείς από αυτούς αλλά θα ανέβει το τελικό κόστος. Του GSO δεν απαιτεί κάτι τέτοιο και τον χρησιμοποιείς ως έχει. Α, και το δευτερεύον του Skywatcher είναι 58 mm από ότι είδα τελικά, οπότε η απόδοσή τους δεν θα έχει διαφορά.
Δημοσιεύτηκε

Οκ, πάω για το GSO θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του μήνα.

Η απάντηση απο το teleskop-express για τις διαφορές (μηδαμινές) είναι αυτή:

The differences are:

Different focusers, but both with the same capacity (the one on the GSN2001 can be more easily exchanged with the ACUN2 focuser if one wants to do that)

Different size secondary mirrors: GSN2001 slightly bigger = better for Astrophoto

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης