ted1977 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Καλησπέρα σε όλες και όλους!Με αυτή την κακοκαιρία που επικρατεί εδώ στην Αρκαδία βρήκα την ευκαιρία με όσο χρόνο μου απομένει (δουλειά,2 μικρά παιδιά,ιστοσελίδες κ.τ.λ) να προχωρήσω στη σχεδίαση και κατασκευή μιας EQ PLATFORM ΓΙΑ DOBSON στηρίξεις,με σκοπό την χρήση της σε φωτογράφιση βαθέος ουρανού με έκθεση μέχρι και 1 ώρα. Δείτε εδώ σχετικά. http://www.equatorialplatforms.com.Σίγουρα για υλικά θα χρησιμοποιήσω ξύλο μιας και είναι ποιο φθηνό.Ελπίζω να πετύχω και έτσι ακόμα και εμείς με DOBSON Βάσεις ακόμα και με goto όπως η δική μου να μπορούμε να προχωρήσουμε σε φωτογραφήσεις με μεγάλες εκθέσεις χωρίς να μας εμποδίζει η περιστροφή πεδίου.Πάμε λοιπόν!Η βάση που θα φτιάξω θα στηρίζει dobson βάσεις για σωλήνες μέχρι 10''.Η τελική εικόνα της κατασκευή θα είναι όπως στην εικόνα 1.Το σχέδιο το έκανα χρησιμοποιώντας το corel draw.Στην εικόνα 2 βλέπετε ένα σχέδιο με διαστάσεις απο το οποίο θα προκύψουν τα πρώτα 2 κομάτια.Τα εργαλέια που χρειάζονται είναι Α.ένας μεγάλος διαβήτης με άνοιγμα τουλάχιστον 150 χιλιοστά,Β.Τρίγωνα και χάρακες για τον σχεδιασμό,Γ. Δισκοπρίονο, Δ.Ρούτερ και 2 κομμάτια μπετοφόρμ 650 χ 750 χιλιοστά.Η Κατασκευή θα διαρκέσει αρκετά λόγο περιορισμένου χρόνου,όποιος ξέρει και θέλει να με συμβουλέψει σε κάτι ευχαρίστως μιάς και εγώ πειραματίζομαι. σχέδιο εικόνα 1 Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.Werner Heisenberg
Vensius Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 astroasea.weebly.com Ελπίζω σε κάποια αστροβραδιά να τα πούμε από κοντά πατριώτη!
ted1977 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Και έλεγα που σε έχω δει! Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.Werner Heisenberg
ted1977 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2015 Να και το πρώτο κομάτι μας.Μετρημένο και κομμένο σύμφωνα με το σχέδιό μας. Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.Werner Heisenberg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα