KC Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Γεια σας Διαθέτω αυτό τον ερευνητή τον οποίο χρησιμοποιώ για autoguiding στη διάρκεια της αστροφωτογράφισης. http//www.planitario.gr/ereunhths-9x50-me-bash.html Ξέρει κανείς ποιό είναι το focal length αυτού του ερευνητή; Είναι μια παράμετρος που μου τη ζητάει το PHD lab όταν εισάγω τα phd logs μέσα. Ευχαριστώ πολύ “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Συνήθως οι φακοί τους είναι ίδιου με των φτηνών κυαλιών 50mm f/3.8 δηλ 190mm εστιακή. Αν δεν χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια μπορείς και να την μετρήσεις μόνος σου. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 ... λάθος ποστ Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
santono Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Σύμφωνα με το astrobin 180mm, http://www.astrobin.com/gear/6835/sky-watcher-9x50-finder-scope/ # Σπύρος Αντωνόπουλος #
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Το 180 είναι κοντύτερο από το εξωτερικό του μήκος από φακό σε φακό συνεπώς δεν μπορεί να είναι η εστιακή απόσταση. Κώστα για σιγουριά μπορείς να κάνεις και μόνος την μέτρηση δεν είναι δύσκολο. Κάπου είχα μπερδευτεί ανάμεσα στο τι θυμόμουν και τις σημειώσεις μου, αλλά τις βρήκα και ξαναγράφω... Ο δικός μου της Skywatcher έχει focal length=21,42 cm (FOV 4.5 μοίρες, δεν ξέρω αν σου χρειάζεται αυτό στις παραμέτρους) Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
santono Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2015 Κάπου είχα διαβάσει (ψάχνω αλλά δε το βρίσκω), ότι εφόσον η μεγέθυνσή είναι 9, το εστιακό μήκος είναι το 90% του συνολικού μήκους. Δηλαδή τα 9/10 για τον αντικειμενικό και το 1/10 για το προσοφθάλμιο. Συνεπώς το εστιακό μήκος είναι το συνολικό μήκος * 9/10, άρα μικρότερο. Έχω καταλάβει κάτι λάθος? # Σπύρος Αντωνόπουλος #
KC Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2015 Σας ευχαριστώ όλους για την απάντησηΤελικά μέτρησα το μήκος του ερευνητή είναι γύρω στα 18 cm, οπότε προσεγγιστικά θα χρησιμοποιήσω την τιμή 180 mm για το focal length. “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2015 Οπότε καλώς αναφέρθηκε, ας γνωρίζουν όσοι το χρειαστούν -προσωπικά τώρα το έμαθα- ότι συνεπώς υπάρχουν 2 τύποι αυτού του ερευνητή με διαφορετικό focal lenght. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2015 Κώστα υποψιάζομαι ότι οι προδιαγραφές απέχουν από την πραγματικότητα και ίσως τελικά δεν υπάρχουν δύο διαφορετικοί ερευνητές 9Χ. Πως ακριβώς μέτρησες το μήκος του; Επίσης σου είναι εύκολο να μετρήσεις και να επαληθεύσεις το field-stop που αναφέρουμε με τον Θανάση (HOMO) στο σχετικό θέμα που έχει ανοίξει για την μέτρηση τηλεσκοπίων - ερευνητού; Σε ευχαριστώ Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα