Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ποση ωρα χρειαστηκε για να παει το Απολλο στη Σεληνη?

Ευχαριστω.

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Δημοσιεύτηκε
Λίγες μέρες (2-3; ) αλλά το ταξίδι δεν είναι ευθεία, γίνεται με μεγάλες τροχιές γύρω από Γη και Σελήνη.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω!

Υπαρχει καποιο διαγραμμα πορειας? Δηλαδη Αντωνη gravity assist? Κερδισε η ακατος επιπλεον επιταχυνση απο την βαρυτητα?

Celestron CPC C8 XLT

Δημοσιεύτηκε

Ακη,

Τωρα να ψαξω τα αρχεια της ΝΑΣΑ οπου υπαρχει πολυ πλουσιο υλικο. Η βοηθεια της βαρυτητας (επιταχυνση του σκαφους) ειναι κατι που ισχυει με ολες τις διαστιμηκες αποστολες. Μαλιστα, υπαρχουν περιπτωσεις οπου σκαφος για τους εξωπλανητες εχει αρχικη κατευθηνση προς την Αφροδιτη (δηλαδη εντελως αντιθετη πορεια) ωστε να παρει τη βοηθεια της βαρυτητας. Καθως και η μεγαλη προσεγγηση του Αρη το 2003 ηταν κατι που η ΝΑΣΑ/ΕΣΟ εκμεταλευτηκαν για κατι παρομοιο! :wink:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Τωρα καταλαβαινω γιατι ενας απο ΝΑΣΑ πρεπει να ξερε ΤΑ μαθηματικα....... Υποπτευομαι οτι με τετοιες σποντες τα παλικαρια θα ξερουν και καλο γαλλικο μπιλιαρδο...

Οστωσο για το Ηοιγκενς δεν περιμενα να το στελναμε αφροδιτη αρη γη δια και μετα κρονο!!!!!! Απιστευτο!!!!

Let the gravity assist you!!! :cheesy: :cheesy:

Celestron CPC C8 XLT

Δημοσιεύτηκε
...Οστωσο για το Ηοιγκενς ...

Προφέρεται "Χάιχενς".

Xoϋγκενς ειναι.

Celestron CPC C8 XLT

Δημοσιεύτηκε

Εκτος του οτι διηρκησε τρεις ημερες επρεπε να στειλουν τα διαστημοπλοια εκει οπου η Σεληνη θα ηταν μετα απο τρεις ημερες .

Φιλε flashy με το : Τωρα καταλαβαινω γιατι ενας _ πρεπει να ξερε ΤΑ μαθηματικα (ειναι λιγο παραποιημενο συγνωμη [-o< ) μου τραβηξες την προσοχη :D :shock:

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
  • 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ορίστε περίπου πως ήταν η τροχιά Γης->Σελήνης του Apollo.

earth_moon-path.jpg

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Δημοσιεύτηκε
...Οστωσο για το Ηοιγκενς ...

Προφέρεται "Χάιχενς".

Xoϋγκενς ειναι.

Μπα, μάλλον Χόιχενς (το δεύτερο «χ» σαν να ακολουθούσε «α» ή «ό» και όχι «ε»). Πιθανόν να μπορούσαμε να το γράψουμε ως Χάιγενς, αλλά το «α» είναι πολύ ανοικτό και το «γ» πολύ ηχηρό. Ακούστε και εδώ (μιλούν Ολλανδοί και προφέρουν τα ονόματα των Huygens και van Leeuwenhoek).

Δημοσιεύτηκε
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Flashy...

Τι λέτε παίζουμε και την κολοκυθιά?? :lol:

Δεν είναι θέμα κολοκυθιάς ούτε δημοκρατίας... Στην «τυπική» ολλανδική δεν υπάρχει ήχος σαν το «γκ» ούτε έρρινο, ούτε ξηρό. Το «g» βρίσκεται ανάμεσα στο ελληνικό «χ» (πριν από α, ο ή ου) και σε ένα πολύ άηχο γαλλικό ή γερμανικό «r» (η διαφορά είναι ανεπαίσθητη για το ελληνικό αυτί).

Δημοσιεύτηκε

Οι αγγλοσάξονες πάντως το προφέρουν Χόιγκενς.

Το πιο σόφο βέβαια θα ήταν να ακολουθήσουμε την πρωτότυπη ολλανδική προφορά.

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Δημοσιεύτηκε

Έχεις δίκιο. Το προφέρουν έτσι* είτε γιατί βλέπουν «g» και το προφέρουν «γκ», είτε γιατί δεν έχουν αντίστοιχο φθόγγο και ο πιο κοντινός της γλώσσας τους είναι το «γκ». Γιατί όμως να τους ακολουθήσουμε, εφόσον μπορούμε να το πούμε ακριβέστερα; Έχουμε τρομερή ποικιλία συμφώνων, κάτι που δυσκολεύει τους άλλους, και μικρή ποικιλία φωνηέντων, κάτι που δυσκολεύει εμάς σε άλλες γλώσσες; (Πού πάω ο καραμήτρος με ένα «ε» να μιλήσω γαλλικά με έξι;!)

*και μάλιστα «Χόιγκέινς» ή «Χόιγκ-νς»

Δημοσιεύτηκε

Θα εκπλαγείς (χωρίς να πρέπει), αλλά είμαι μαθηματικός! :cheesy:

Με ενδιαφέρει να ξέρω πώς να προφέρω ξένες λέξεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στις αυθεντικές, διατηρώντας επίσης τη φωνολογία της γλώσσας μας (χωρίς να χρειάζεται να στραμπουλήξω τη δική μου γλώσσα ή να εξαρθρώσω την κάτω σιαγόνα μου!). Πάντως, όταν μιλάω μια γλώσσα, προσπαθώ να ενσωματώσω τις λέξεις... Είναι πολύ δύσκολο να αλλάζεις προφορά κάθε λίγο. Ακόμα και ελληνικές λέξεις μου βγαίνουν με αρκετά γαλλική προφορά όταν μιλάω γαλλικά!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης