Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλή σας ημέρα,

Που θα μπορούσα να βρω πληροφορίες σχετικά με βροχή διαττόντων το έτος 2013; Ενδιαφέρομαι για την περίοδο στο τέλος Φεβρουαρίου για να μου λυθεί και εμένα η απορία, για μια πράσινη βολίδα που παρατήρησα στη περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου γύρω στις 11μμ.

Η κατεύθυνση ήταν απο Βέρμιο προς Πλατύ και φάνηκε να φωτίζει για ένα διάστημα 5-6 δευτερολέπτων σχετικά παράλληλα με τα σύννεφα.

Οδήγούσα και ο χρωματισμός μου τράβηξε το βλέμμα μιας και κάλυψε μια παραβολική επιφάνεια στον ουρανό. Δυστυχώς έσβησε όσο γρήγορα πέρασε :(

Το ίδιο βράδυ εντόπισα γύρω στους 8-9 διάττοντες χωρίς όμως την ίδια ένταση.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου, απ' όσο ξέρω δεν έχει βροχή μετεώρων εκείνες τις μέρες. Αλλά φυσικά δεν έχουμε διάττοντες αστέρες μόνο κατά τη διάρκεια "βροχής". Σε κατασκότεινο ουρανό συνήθως θα δούμε μερικούς ανά ώρα (π.χ. μπορεί και πάνω από 5), και οι "βολίδες" βεβαίως δεν αποκλείονται. Τώρα αν είδες 8-9 σε σχετικά μικρό διάστημα ή σε όχι τόσο σκοτεινό ουρανό, θα ήταν κάπως ασυνήθιστο. Για να καταλάβεις αν οι διάττοντες που βλέπεις έχουν "σχέση", δηλαδή έχουν κοινή "πηγή" (συνήθως κάποιος κομήτης που πέρασε κάποτε), παρατηρείς τις κατευθύνσεις τους να δεις αν μοιάζουν σα να προέρχονται από το ίδιο σημείο του ουρανού πάνω-κάτω.

Α, και να θυμόμαστε, οι "βολίδες" δε φαίνονται μόνο τη νύχτα, εε;

:lol:

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης