Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Θέλω να αγοράζω μία μπαταρία για να μπορέσω να λειτουργήσω το LX200gps αρκετές ώρες το βράδυ. Σκεφτόμουν να αγοράσω μια μπαταρία αυτοκινήτου για να κάνω αυτή την δουλειά. Είπα να κάνω μια ερώτηση μήπως πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο που δεν έχω σκεφτεί. Επίσης αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρώ και ένα καλώδιο να συνδέει την μπαταρία με το τηλεσκόπιο..
Δημοσιεύτηκε

Δες εδώ μια παλιά συζήτηση:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=16599

Γενικά, χρειάζεσαι κατ'ελάχιστον την μπαταρία και ένα φορτιστή που να μπορεί να φορτίσει μπαταρία της συγκεκριμένης χωρητικότητα (είναι πιο ακριβοί για μπαταρίες αυτοκινήτου, πιο φτηνοί για μικρότερες μπαταρίες). Όμως καλό θα ήταν να υπάρχει και ένα κύκλωμα προστασίας (ασφάλεια) καθώς ένα βραχυκύκλωμα δεν είναι δύσκολο να γίνει. Για το καλώδιο, άμα πάρεις μπαταρία τύπου αυτοκινήτου θες κροκοδειλάκια που να καταλήγουν στο βύσμα τροφοδοσίας. Αυτά μπορείς να τα βρεις σε ένα καλό μαγαζί ηλεκτρονικών (όπως αυτά στην Πραξιτέλους). Πολλοί παίρνουν ένα power tank για να γλιτώνουν κατασκευές και να έχουν τις ευκολίες αλλά είναι πιο ακριβά και δε βγαίνουν σε πολύ μεγάλες χωρητικότητες. Τα συνήθη 17άρια αστρονομικά power τανκ αντέχουν μια καλή νύχτα παρατήρησης αλλά δε νομίζω δεύτερη.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης