Magicstar Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2015 Παιδια καλησπερα, Θελω μια καμερα για αστροφωτογραφηση. Δεν θελω καποια CCD καθως θα πρεπει να κουβαλαω και laptop μαζι, οποτε ελεγα για μια DSLR. Αυτή κάνει; http://www.mdigitalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=6011 Εχω ένα SLT 127 GoTo. Επίσης τι αλλο θα χρειαστώ (καποιον φακο, φιλτρο και στηριξη) Εαν εχετε να προτινετε καποια αλλη σε αυτο το budget πειτε μου! Ευχαριστώ πολύ! SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
ecuador Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2015 Όταν λες αστροφωτογράφηση τί ακριβώς εννοείς; Με το 127 SLT δε μπορείς να κάνεις πάνω από λίγα δευτερόλεπτα έκθεση. Είναι μια χαρά όμως για πλανητική φωτογράφηση, για την οποία δε χρειάζεται καν DSLR, μια χαρά θα την κάνεις με μια απλή webcam. Βέβαια είπες δε θες laptop, οπότε μια λύση είναι ένα φτηνό windows tablet για να συνδέεις τη webcam, ή αλλιώς DSLR που να έχει video crop mode, κοινώς Canon 550D ή 60D. Στην ανάγκη κάνει και η 600D με το 3x digital zoom mode (το οποίο βέβαια δεν είναι το ίδιο καλό για πλανητική με το video crop της 550D) - η οποία 600D είναι καλύτερη μηχανή γενικά από την 1200D για μικρή διαφορά τιμής (ίδιος σένσορας πάντως).Αν εννοείς να πάρεις και ισημερινή βάση για αστροφωτογράφηση μεγαλύτερης έκθεσης (θα χρειαστείς EQ3 ή EQ5 για το 127 Mak) τότε το ξανασυζητάμε... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Magicstar Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2015 Ευχαριστώ για την απαντηση. Έχω ενα tablet samsung tab 3. Μπορω να συνδεσω εκει webcam? Ποια web cam προτινεις; Επισης μπορω να κανω πλανητικη φωτογραφηση με dslr? Θα αγοραζα μια και για χρηση εκτος τηλεσκοπιου ουτως η αλλως. Ποια μου προτινεις σε αυτο το budget? SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
ecuador Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2015 Ευχαριστώ για την απαντηση. Έχω ενα tablet samsung tab 3. Μπορω να συνδεσω εκει webcam? Ποια web cam προτινεις; Επισης μπορω να κανω πλανητικη φωτογραφηση με dslr? Θα αγοραζα μια και για χρηση εκτος τηλεσκοπιου ουτως η αλλως. Ποια μου προτινεις σε αυτο το budget? Για το tab 3: Έχω την εντύπωση πως υπάρχει ένα πρόγραμμα για Android ώστε να συνδέεις USB camera, οπότε θεωρητικά γίνεται. Ποιά webcam: Σχεδόν οποιαδήποτε κάνει. Με το Mak 127 είχα δοκιμάσει πρώτη φορά με μία κινέζικη που είχε 3 ευρώ και δεν ήταν άσχημα τα αποτελέσματα! Απλά για μερικές θα βρεις και οδηγίες για μετατροπή (πρέπει να βγει ο φακός, προαιρετικά το φίλτρο UV/IR αν θέλουμε να βάζουμε τα δικά μας κλπ). Απ' ότι ακούω από τις πιο σύγχρονες οι LifeCam της Microsoft τα πάνε καλά. Από τις παλιές που βρίσκουμε μεταχειρισμένες πάμφθηνα καμιά φορα, η καμερούλα του Xbox είναι καλή. Η καλύτερη θεωρείται η Philips SPC900NC, αλλά ζητάνε τρελά λεφτά συνήθως για αυτήν που δεν τα αξίζει (παίρνουμε εξειδικευμένη planetary cam αν είναι έτσι). Η DSLR θα σου δώσει καλύτερα αποτελέσματα όμως από τις webcam (συμπτωματικά γράφω ένα σχετικό συγκριτικό blog post, θα σου δώσω link), οπότε αν θα έπαιρνες έτσι κι αλλιώς, δε χρειάζεσαι τη webcam. Οποιαδήποτε Canon DSLR (δεν έχω ιδέα για εκτός Canon) με LiveView (δηλαδή ακόμα και σχετικά παλιές) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλανητική φωτογραφία κάνοντας capture με laptop (ή tablet αλλά όχι android - εκεί θες windows) το LiveView σε 5x zoom. Όμως, όπως είπα κάποιες σου δίνουν video από το κέντρο του σένσορα, το οποίο είναι κατάλληλο για πλανητική φωτογράφιση χωρίς να χρειάζεσαι laptop. Αυτές είναι οι 550D και 60D. Όμως δεν υπάρχουν καινούργιες. Αμέσως επόμενη λύση είναι η 600D. Έχει τον ίδιο σένσορα με την 550D (και την 1200D), και έχει ένα 3x digital zoom video το οποίο δε σου δίνει ακριβώς 1:1 pixel όπως το video crop της 550D και είναι 30fps (έναντι 60fps της 550D), αλλά κάνει δουλειά αν δεν έχεις μαζί σου υπολογιστή με windows. Συνεπώς αν τώρα ψάχνεις να πάρεις DSLR έτσι κι αλλιώς, η 600D θα είναι μία πολύ καλή λύση αφού έχει καταργηθεί μεν, αλλά υπάρχει ακόμα στοκ σε καλή τιμή (350 Ευρώ σώμα αν δεν αργήσεις και εξαντληθεί). Η 550D θα ήταν ακόμα καλύτερη για την περίπτωσή σου, αλλά πλέον μόνο μεταχειρισμένη. Edit: Να η πρώτη μου φωτογραφία με το 127 SLT και τη φθηνότερη κινέζικη webcam που υπήρχε: Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
ecuador Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2015 Είχα υποσχεθεί ένα link για το τί κάνουν οι DSLR σε σχέση με άλλες κάμερες σε πλανητική: http://astro.ecuadors.net/planetary-imaging-comparison-webcams-vs-dslrs-vs-planetary-cams/Επίσης για το τι κάνει το 127 SLT σε πλανητική σε σχέση με μικρότερα/μεγαλύτερα τηλεσκόπια: http://astro.ecuadors.net/planetary-shootout-jupiter-with-refractor-maksutov-newtonian-schmidt-cassegrain/ Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Magicstar Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2015 Τα διαβάζω τώρα! Ευχαριστώ πολύ! SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
HOMO Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2015 Εcuador πολύ ωραίες αναλύσεις! Μπράβο σου για το μεράκι και σε ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά! Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
ecuador Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2015 Εcuador πολύ ωραίες αναλύσεις! Μπράβο σου για το μεράκι και σε ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά! Χαίρομαι που σου άρεσε. Με παίδεψε λίγο ο καιρός και δεν πρόλαβα να κάνω όσες δοκιμές είχα στο μυαλό μου στο χρόνο που διέθετα, αλλά κάτι πρόλαβα... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Magicstar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 Συγνωμη που ξανανοιγω το θεμα, αλλα μαλλον τελικα πιστευω πως θα καταληξω στην 1200D. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ecuador, ειναι τι διαφορες εχει με την 600D, και αν θα μπορω να δουλεψωμε την 1200D χωρις PC τη στιγμη της ληψης. Μετα σιγουρα θα περασω το βιντεο στον υπολογιστη και θα το επεξεργαστω με το registax. Ο λόγος που παω στην 1200D ειναι επειδη την βρισκω 250 ευρω μαζι με τον φακο (18-55) ενω η 600D εχει 390 και προς το παρων δεν τα διαθετω. Αν κανω τη δουλεια μου με την 1200D τοτε καλως, αλλιως να περιμενω Σε ευχαριστω πολυ! SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
ecuador Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 Συγνωμη που ξανανοιγω το θεμα, αλλα μαλλον τελικα πιστευω πως θα καταληξω στην 1200D. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ecuador, ειναι τι διαφορες εχει με την 600D, και αν θα μπορω να δουλεψωμε την 1200D χωρις PC τη στιγμη της ληψης. Μετα σιγουρα θα περασω το βιντεο στον υπολογιστη και θα το επεξεργαστω με το registax. Ο λόγος που παω στην 1200D ειναι επειδη την βρισκω 250 ευρω μαζι με τον φακο (18-55) ενω η 600D εχει 390 και προς το παρων δεν τα διαθετω. Αν κανω τη δουλεια μου με την 1200D τοτε καλως, αλλιως να περιμενω Σε ευχαριστω πολυ! Φίλε μου, θα σου έλεγα να μην πάρεις τη 1200D. Είναι αρκετά χειρότερη από την 600D για αστροφωτογραφία. Βασικά κοίταξα τις σημειώσεις μου στο γιατί την είχα απορρίψει εγώ και αυτός που μου κάνει τα mods στην Αγγλία, μετά από κάθε mod τραβάει και μια φωτογραφία για δοκιμή (συνήθως την κεφαλή ίππου), οπότε μου λέει πως τη βλέπει συγκριτικά σε ευαισθησία να υπολοίπεται μεν από τις 550D/650D (όπως θα περίμενες, αφού έχει και χαμηλότερο QE), αλλά αν υπολογίσουμε και το θόρυβο δε θα την πρότεινε ως αναβάθμιση ούτε από την 450D. Και απ' όσο ξέρω για πλανητική χωρίς PC δεν κάνει. Μήπως να έψαχνες καμιά 550D δεύτερο χέρι που είναι η καλύτερη σε πλανητική και είναι πιο παλιό μοντέλο από την 600D, οπότε ίσως να μη χτυπάνε τόσο την τιμή της; Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Magicstar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 Ecuador ευχαριστω πολύ για το ενδιαφερον. Αυτο που μου τη "δινει" στην 600D ειναι το ανοιγοκλεινομενο πορτακι. Ξερω οτι ειναι χρησιμο αλλα δεν το θελω. Η 600D δουλευει χωρις pc? Για την 100D τι γνωμη εχεις; Εαν εχεις FB και δεν εχει προβλημα κανε με add: Pantelis Samiotis SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
ecuador Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 Μου τη "δίνει" κι εμένα το πορτάκι της 600D! Μιλάμε δε μπορώ να το συνηθίσω. Το ανοίγεις, το περιστρέφεις και το ξανακλείνεις ώστε να κοιτάει προς τα έξω. Ωραία λες, την έκανα σαν τις άλλες. Πας να δεις από τον προσοφθάλμιο και σε γκαβώνει - δεν έχει αισθητήρα να σβήνει, οπότε πάτα display, κοίτα στο "ματάκι", αλλά θες να δεις ρυθμίσεις, ξαναπάτα display (δεν έχει έξτρα LCD από πάνω όπως καλύτερα μοντέλα), κ.ο.κ. Αλλά αυτά στην καθημερινή φωτογραφία. Αν θες να τραβήξεις αστροφωτογραφία με τον προσοφθάλμιο να κοιτάζει το πάτωμα είναι πολύ χρήσιμη!Η 100D υποτίθεται πως είναι στα επίπεδα μιας 550D/600D και επιπλέον είναι και ελαφρύτερη (καλό). Δεν έχει την οθονούλα της 600D και δεν ξέρω αν έχει κάποιου είδους βίντεο που να κάνει για πλανητική χωρίς PC. Κυρίως θέμα τιμής θα το έλεγα.To FB έχει δύο Pantelis Samiotis, o ένας λέει από Αθήνα, επάγγελμα Striptease, ο άλλος από Las Vegas. Ποιός είσαι; Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Magicstar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 O Las Vegas Εαν η 100D ειναι σαν την 550D προτιμω να περιμενω κανα μηνα ακομα, να μαζεψω λεφτα και να παρω την 100D. Τι χαρακτηριστικο πρεπει να κοιταξω, ωστε να δω αν θα χρειαζεται pc η οχι; SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
ecuador Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2015 O Las Vegas Εαν η 100D ειναι σαν την 550D προτιμω να περιμενω κανα μηνα ακομα, να μαζεψω λεφτα και να παρω την 100D. Τι χαρακτηριστικο πρεπει να κοιταξω, ωστε να δω αν θα χρειαζεται pc η οχι; Όχι, το κοίταξα, δεν έχει κάποιο video mode που να κάνει. Πρέπει να έχει κάτι που να λέγεται "crop" ή έστω "digital zoom". Μόνο η 550D, και λιγότερο η 600D λοιπόν. Με το MagicLantern raw video θεωρητικά κάτι ίσως να μπορείς να κάνεις, αλλά κανείς δεν έχει δοκιμάσει την 100D για να μάθουμε αν γίνεται. Edit: Ouch, ακριβή είναι κι όλας, δε βλέπω κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα για τη χρήση που τη θες! Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα