ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Καλημέρα, Το Σάββατο το βράδυ, βγήκα μετά απο καιρό να ξεσκουριάσω λίγο. Στην περιοχή του Χαλκουτσίου Αττικής, με ένα SCT 9.25 για όποιον δεν ξέρει.Στα αρχικά στάδια δεν πήγαμε άσχημα, όμως μόλις έπιανα προσοφθάλμιο κάτω απο τα 15mm (δηλαδή πάνω απο τις 157Χ), το έχανα το παιχνίδι άσχημα.Δηλαδή το Μ13 μέχρι εκεί ήταν ικανοποιητικό (καλα δεν στραβωνόμουν κιόλας) αλλα μετά ίτςΤσεκάρισα το colimmation, ο οποίο στ αλήθεια έφευγε λίγο, το διώρθωσα, αλλα η κατάσταση δεν άλλαξε αισθητά.Έχεις κανείς ιδέα για το seeing στην περιοχή; Παρατηρούσε κάπου κοντά για να συγκρίνουμε απόψεις;Γιατί αν δεν είναι το seeing, τι σκατά μπορεί να είναι; ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
stathisb Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Καλημέρα, μια "χαζή" ερώτηση, φαντάζομαι πως το τηλεσκόπιο το είχες αφήσει να κρυώσει για να έρθει στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος. ΦιλικάΣτάθης ΦιλικάΣτάθης
Erisian Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Καλησπέρα. Προσπάθησα και γω με ιδιο τηλεσκόπιο να παρατηρήσω από την περιοχη του πικερμίου ωστόσο υπήρχε πολύ υγρασία και κουνούπια (λόγο τρύγου). Το σκηνικό άλλαξε μετά της 3:30 ώρα όπου το βοριαδάκι έκανε πιο έντονα την εμφάνιση του. Η κυριακή ήταν κάπως καλύτερη αλλά εχτές από νωρίς η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή αν και παρατήρησα μόνο με κυαλια. www.star-surfing.com
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Καλημέρα, μια "χαζή" ερώτηση, φαντάζομαι πως το τηλεσκόπιο το είχες αφήσει να κρυώσει για να έρθει στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος. ΦιλικάΣτάθης2 Ώρες Στάθη μου και με το ανεμιστηράκι κιόλας (ιδιοκατασκευή). Καλησπέρα. Προσπάθησα και γω με ιδιο τηλεσκόπιο να παρατηρήσω από την περιοχη του πικερμίου ωστόσο υπήρχε πολύ υγρασία και κουνούπια (λόγο τρύγου). Το σκηνικό άλλαξε μετά της 3:30 ώρα όπου το βοριαδάκι έκανε πιο έντονα την εμφάνιση του. Η κυριακή ήταν κάπως καλύτερη αλλά εχτές από νωρίς η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή αν και παρατήρησα μόνο με κυαλια. Εγώ ευτυχώς κουνούπια δεν είχα, μόνο αυτά μου μάραναν. Δεν μου έφτανε η μανούρα μου! Κυριακή δεν βγηκα, δυστυχ'ως έπρεπε να επιστρέψω Αθήνα. Ευχριστώ και τους δύο σας Φιλικα Δημήτρης
stathisb Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Τότε Δημήτρη το πιο πιθανό ήταν το μέτριο seeing. ΦιλικάΣτάθης
sevax Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Συνονόματε, το φορτίο σκόνης το είχες ελέγξει;Και μήπως είχε πολυ ελαφριά νέφωση "αραχνοΰφαντη;" Εμείς από δυτική Αττική το είχαμε μέχρι τις 11μ.μ. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2015 Συνονόματε, το φορτίο σκόνης το είχες ελέγξει;Και μήπως είχε πολυ ελαφριά νέφωση "αραχνοΰφαντη;" Εμείς από δυτική Αττική το είχαμε μέχρι τις 11μ.μ.Αμ πες με έτσι να καταλάβω! Εγω τα παράτησα κατα τις 12 οριστικά, αλλα ο κακός μου ουρανός μπορει και να οφείλεται σε αυτό.Αντε να δούμε και την επόμενη φορά. Ευχαριστώ όλους για την συνεισφορά Δημήτρης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα