Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλησπερα σας!Ειμαι νεο μελος εδω και αρχαριος με το αντικειμενο της Αστρονομιας!Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τηλεσκοπιο επειδη διαβαζω διαφορα πως θα πρεπει να ξεκινησει κατ εσας ενας αρχαριος παρατηρητης στα πρωτα του βηματα?Χρειαζεται να παρω τηλεσκοπιο η να διαβασω πρωτα καποια βιβλια για να αποκτησω καποιες γνωσεις και να αναγνωριζω καποιους αστερες κλπ Αν εχετε υποψιν σας καποια βιβλια για αρχαριους θα με ενδιεφερε να μου προτεινετε σας ευχαριστω πολυ!
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα,

Θα ξεκινησεις πρωτα με αυτο:

http://www.planitario.gr/the-backyard-astronomer-s-guide.html

Θα σου εξηγησει τα παντα. Το πρωτο κεφαλαιο αναφερει επίσης τι τηλεσκοπιο ή κυαλια να παρεις αναλογα με αυτο που θες.

Το επόμενο βιβλιο που προτινω για τους αστερισμους ανα μηνα ειναι αυτο:

http://www.planitario.gr/the-monthly-sky-guide-odhgos-parathrhshs-tou-ouranou-ana-mhna-4h-ekdosh.html

Μόλις τα παρεις και διαβασεις τουλαχιστον το πρωτο κεφαλαιο θα προχωρησεις στην αγορα του τηλεσκοπιου ή κυαλιων. Εγω προτινω και τα 2 αναλογα βεβαια με τα λεφτα που διαθετεις.

Παντελης

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Δημοσιεύτηκε
Το μονο βιβλιο που εχω τωρα και ειναι κι απο DICKINSON ειναι το NIGHTWATCH ενας πρακτικος οδηγος για το συμπαν αυτο δε ξερω πως το βλεπετε αν το γνωριζετε.Ευχαριστω πολυ Παντελη!
Δημοσιεύτηκε
To nightwatch είναι ότι καλύτερο για την περίπτωσή σου. Αρκετοί με αυτό ξεκινήσαμε. Τα αμέσως επόμενα είναι αυτά τα 2 που σου προτείνει ο Magicstar.

Θεόδωρος Σπανός

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης