Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εάν κάποιος φίλος έχει δοκιμάσει και τους 2 θα ήθελα την άποψη του. Ψάχνω στα site για κάποιο συγκριτικό αλλά τίποτα. Ίσως είναι και άκυρη η σύγκριση τους. Θα ήθελα μία τελευταία γνώμη.

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Δεν έχω γνώμη για τον baader αλλά από άλλους barlow (celestron ultima, Meade, Televue) και βεβαίως κι από τον powermate και θα σου προτείνω τον powermate με κλειστά τα μάτια.

Η οπτική του απόδοση είναι πολύ καλύτερη από ένα barlow.

Τάκης

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Δεν ξέρω το σχεδιασμό του baader, αλλά ο powermate σχεδιάστηκε να μην έχει το χαρακτηριστικό των barlow που αυξάνουν το eye relief των προσοφθαλμίων συχνά σε δύσχρηστο επίπεδο. Μπορείς να τον χρησιμοποιείς και οι προσοφθάλμιοί σου να έχουν την ίδια αίσθηση όπως και μόνοι τους. Γενικά οι powermate είναι δοκιμασμένοι και σίγουρη λύση, οπτικά.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
έχω τον baader zoom και έχω διαβάσει οτι δεν έχει πρόβλημα με τον powermate αλλά δεν μπορώ να βρώ πουθενά κάποιο συγκριτικό μεταξύ τους. Παραμένω και εγώ υπέρ του powermate.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης