Magicstar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2015 Γεια σας παιδια, Θα ηθελα να μαθω το εξης: Εχω ενα SLT 127 και συνδεω απευθιας στο τηλεσκοπιο μου την Dslr με ενα t-ring. Θα ηθελα να φωτογραφησω τον ηλιο με τη χρηση πορτοκαλι φιλτρου (ηλιακο εχω). Τι φιλτρο πρεπει να παρω, διοτι βρισκω μονο για προσοφθαλμια. Ευχαριστω! SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
KC Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Τι θα κερδίσεις με το πορτοκαλί φίλτρο; Δε χρειάζεσαι πορτοκαλί φίλτρο.Με το ηλιακό κάνεις τη δουλειά και μετά με επεξεργασία μπορείς να κάνεις το χρώμα του ήλιου πορτοκαλί αν θες... “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Ένα φίλτρο που έχει βγει για παρατήρηση και φωτογράφιση του ήλιου σε συνδυασμό με ένα ασφαλές ηλιακό φίλτρο είναι το Baader Solar Continuum που υποτίθεται ότι αυξάνει τη λεπτομέρεια κυρίως στην κοκκίαση του ήλιου. Αν αυτό που ήθελες είναι να αναπαραστήσεις το πορτοκαλί χρώμα που βλέπεις στις φωτό, αυτό είναι ψευδοχρώμα στην επεξεργασία και ισχύει ό,τι σου είπε ο Κώστας. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Magicstar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Καλημέρα, Κατάλαβα. Και αν θέλω να χρησιμοποιησω κάποιο αλλο φίλτρο (πχ οξυγονου) που το βαζω; Ευχαριστω SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Το αρχικό ερώτημα είναι τι θέλεις να κάνεις. Φωτογράφιση ποιανού αντικειμένου; «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Magicstar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Θελω να φωτογραφησω το M43 για παραδειγμα. Εαν παρω καποιο φιλτρο πως θα το προσαρμοσω; Διοτι η υποδοχη ειναι λιγο μεγαλυτερη απο 1,25". SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Ο πειραματισμος στον Ήλιο με διαφορά φίλτρα είναι πολύ ενδιαφέρων. Από την η στιγμή που υπάρχει το ηλιακό φίλτρο μπροστά, τα άλλα θα βιδώνουν μπροστά από τη κάμερα π.χ. στο nosepiece. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Magicstar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Α δεν εχω nosepiece. Τι ειναι αυτο; Το μονο που εχω ειναι ενα tring. SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Σε ρωτάνε τί ακριβώς θες τα φίλτρα, γιατί η χρησιμότητα των φίλτρων είναι από τις πιο συχνές λάθος αντιλήψεις όταν ξεκινάμε. Π.χ. όταν λες οξυγόνου, εννοείς ένα O-III narrowband, το οποίο αφήνει να περνά πολύ λίγο φως που σημαίνει θέλει γρήγορο τηλεσκόπιο, ή έστω καλή οδήγηση. Με το 127 SLT λοιπόν δεν είναι χρήσιμο για φωτογράφηση deep space. Από την άλλη, μερικές ηλιακές λεπτομέρειες φαίνονται καλύτερα στο πράσινο, οπότε τα διάφορα πράσινα φίλτρα (π.χ. O-III, Solar Continuum ή απλά wratten) χρησιμοποιούνται μερικές φορές στην ηλιακή φωτογραφία, πάντα βέβαια θα σου μειώνουν τη φωτεινότητα όσο πιο "στενά" είναι, γι' αυτό μερικές φορές χρησιμοποιούμε baader ND 3.8 φωτογραφικό αντί για το οπτικό ND 5.0. Το t-ring πού το βιδώνεις, νομίζω στο 127 SLT δε βιδώνει απευθείας στον εστιαστή, κάποιο t-adapter (nosepiece) δεν έχεις το οποίο μπορεί να παίρνει φίλτρα 1.25"; Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Magicstar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον Βιδωνω κατευθιαν το t-ring στον εστιαστη (χωρις το διαγωνιο). Εσωτερικα βλεπω εχει σπειρωμα ο εστιαστης αλλα ειναι μεγαλυτερο απο 1,25 ιντσες. Οποτε εκει δεν βιδωνει φιλτρο. Αρα απ οτι καταλαβα θα πρεπει να παρω ενα nosepiece, να το βιδωσω στο t-ring και να το βαλω μεσα στον εστιαστη. Τα λεω σωστα; SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
ecuador Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2015 Ναι, κάτι τέτοιο, μπορεί να βρεις και φθηνότερο αλλά πρόσεξε να λέει ότι έχει filter thread, μερικά δεν έχουν! Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα