Nodens Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2006 Η Meade κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση του Deep Sky Imager.Αντιγράφω από το site της τα νέα στοιχεία: • Dramatically lower noise• Larger ( 1 /2”) chip• 74% higher resolution (752 x 582)• Greater sensitivity• Temperature sensor Ενδεικτικές τιμές:• DSI II one-shot color camera $599• DSI PRO II monochrome camera $599• DSI PRO II w/CCD color filters $699• CCD color filters $199 Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ. Επίσης, εδώ μπορείτε να κατεβάσετε tutorial videos για την DSI.
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΥΞΗ ΤΕΛΟΣ (μη με παρεξηγήσεται, είναι μια φράση που μου έχει κωλήσει από την παρέα στο παγοδρόμιο στο Ζάππειο πριν κλείσει) Άσχετο, ασχολείται κανείς με πατινάζ; (τελείως άσχετο) Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Σοβαρά τώρα, ο θόρυβος που έχει μια ccd είναι καταλιτικός για την τελική φωτογραφία. Αν μια κάμερα δεν είναι ψυχόμενη περιορίζονται οι χρόνοι έκθεσης άρα αυξάνονται οι συνολικές εκθέσεις και μερικές αμιδρές λεπτομέρειες δεν καταγράφονται λόγο της μικρότερης έκθεσης. Στην αρχή εντοιποσιάστικα με την DSI από τις φωτογραφίες στα περιοδικά αλλά κάθισα και το έψαξα και κατέληξα στην ATIK 16 (προσωπική άποψη). Για τα λεφτά της καλή είναι πάντως η DSI. (Ότι πλερώνεις πέρνεις). Η επιλογή είναι δική σου. Καθαρούς ουρανούς Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Flashy Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 μακρια απο DSI. προσωπικες εμπειριες. εμεινα με μεγαλη απογοητευση. Ευτυχως ηταν δωρο απο Αμερικη Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Το θέμα είναι αν υπάρχει κάτι καλύτερο σ' αυτή την κατηγορία τιμής.Ή τέλος πάντων μια εναλλακτική λύση. Εμένα πάντως τα Pro και τα II δε μου λένε τίποτα. Σίγουρα η Atik 16 HR είναι μια πολύ σοβαρότερη επιλογή, όμως η τιμή της είναι 1700 Ευρώ.
Nodens Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω με τον Ηλία. Μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι "αξιόλογο¨ σ'αυτά τα λεφτά?
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Tin ATIK 16 me 890€ apo www.astronomy.grEinai kali epilogh Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Nodens Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Η ATΙK-2C αξίζει? Είναι στα 499e. Θεωρείται καλύτερη από την DSI?
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Αυτές οι ΑΤΙΚ είναι μετετραμένες webcam (toucam) και έχουν ψύξη.Καλήτερα θα σου απαντήσει ο Ηλίας που έχει μια αντοίστιχη νομίζω. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Εγώ έχω την έγχρωμη 1c που είναι τροποποιημένη Philips ToUcam Pro II. Το μεγάλο ελάττωμα της είναι ότι ο αισθητήρας είναι αρκετά μικρός και συνεπώς και το πεδίο που δίνει. Έτσι, ενώ είναι τέλεια για πλανήτες στο βαθύ ουρανό είναι μανίκι!!!Όσο για τη 2C ή τη 2HS, θεωρούνται ακριβές για την απόδοση τους.Επιπλέον, όπως λέει και ο Αντώνης, καμιά έγχρωμη CCD δεν είναι κατάλληλη για βαθύ ουρανό. Έτσι, αναγκαστικά το κόστος ανεβαίνει ακόμη με filter wheel κλπ.Πάντως τα δείγματα αστροφωτογραφιών με Atik είναι εδώ:http://www.atik-instruments.com/gallery.php(Δεν υπάρχουν πολλές φωτό των τελευταίων μοντέλων)Οι Atik διατίθενται και από την Ακτίς:http://www.aktistar.com/
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Και εγώ συμφωνώ με τον φίλο Ηλία και μάλιστα την έχω δουλέψει την DSI και γενικά δεν μου άρεσε, τώρα για αυτήν την PRO II δεν ξέρω περιμένετε να δείτε αποτελέσματα. Ο Φώτης έχει νομίζω μια ΑΤΙΚ με εκπληκτικά αποτελέσματα!!! αν δεν θέλετε πάλη ΑΤΙΚ πάρτε μια ψηφιακή φωτογραφική π.χ. Canon 350 D ή Canon 20D τις οποίες υπάρχουν πολλά καλά αποτελέσματα!!! και μάλιστα με πολύ μεγάλες αναλύσεις. Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2006 Επειδή έψαξα αρκετά πριν αγοράσω την Dsi-Pro βρήκα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.Το θέμα είναι τι ιεράρχηση κάνει κανείς και τι θέλει. Εγώ ήθελα προπαντων ποιότητα εικόνας και χαμηλή τιμή (δύσκολες μέρες )Επίσης αν και αρχή, ήθελα μονόχρωμη με φίλτρα γιατί η εικόνα γίνεται ακόμα πιο σωστή ποιοτικά. Από τη μία λοιπόν η Dsi-Pro έχει μικρή ανάλυση και οπτικό πεδίο (510x492 pixels) ενώ η Atic 16ΗR έχει σχεδόν εξαπλάσια (1390x1040 pixels).Έχει όμως και τριπλάσια τιμή. Από την άλλη, όπως φαίνεται στο διάγραμμα που παραθέτω η Dsi-Pro έχει σημαντικά μεγαλύτερη ευαισθησία στα αμυδρά αντικείμενα σε σχέση με την Atic (κάτι που σημαίνει ότι ένας γαλαξίας πχ θα δείχνει πιο μεγάλη λεπτομέρεια στις σπείρες).Γι΄ αυτό πιστεύω ότι η Dsi υπερτερεί τόοσο στην ευαισθησία όσο και στην τιμή, αν και χάνει στην ανάλυση.Είπαμε όμως, η ιεράρχηση αναγκών μετράει! IK Observing System
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Ifikrati διάγραμμα με τον θόρυβο έχεις βρει? γιατί νομίζω ότι ο λόγος σήμα προς θόρυβο είναι πολύ μικρός!!! γιατί ναι μεν η ευαισθησία συμφωνώ μαζί σου είναι πολύ καλή αλλά με τον θόρυβο τι γίνετε!!! Και γενικά κατάλαβα ότι τουλάχιστον στα Νεφελώματα θέλεις ανάλυση. Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
maxplanck Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Και εγώ συμφωνώ με τον φίλο Ηλία και μάλιστα την έχω δουλέψει την DSI και γενικά δεν μου άρεσε θα έλεγα ότι κάνει μόνο για μια κάμερα οδήγησης, τώρα για αυτήν την PRO II δεν ξέρω περιμένετε να δείτε αποτελέσματα. Ο Φώτης έχει νομίζω μια ΑΤΙΚ με εκπληκτικά αποτελέσματα!!! αν δεν θέλετε πάλη ΑΤΙΚ πάρτε μια ψηφιακή φωτογραφική π.χ. Canon 350 D ή Canon 20D τις οποίες υπάρχουν πολλά καλά αποτελέσματα!!! και μάλιστα με πολύ μεγάλες αναλύσεις. Φιλικά Γιώργος Eκ παραδρομής είπε Canon ο φίλτατος Γιώργης!!!Νικον ήθελε να πει!!!
Foehammer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Παιδες χαιρετω! Τωρα τελευταια πηρε το ματι μου μια ψυχωμενη ccd απο την Orion USA.http://www.telescope.com/shopping/product/detailmain.jsp?itemID=130820&itemType=PRODUCT&iMainCat=6&iSubCat=29&iProductID=130820 Τι λετε? Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δυστυχώς τα datasheet της Sony δεν αναφέρουν noise ratio. Πάντως έψαξα στα ρεύματα που χρησιμοποιεί κάθε αισθητήρας και βρήκα ότι και τα δυο ccd χρησιμοποιούν τα ίδια mV στους αισθητήρες. Σε κάποια υποσυστήματα μάλιστα η Atic έχει μεγαλύτερα( Αν και δεν αναφέρονται τα Amper). Πιστεύω ότι η Dsi pro φαίνεται να έχει μεγαλύτερο θόρυβο γιατί το εμβαδόν του ccd είναι 6 φορές μικρότερο από αυτό της Atic.Δηλαδή στην Atic κατα κάποιον τρόπο μοιράζεται η επίδραση του noise σε μεγαλύτερη επιφάνεια και φαίνεται μικρότερη.Ως σύνολο όμως δε πιστεύω να υπάρχει διαφορά στο noise εξαιτίας των αισθητήρων. Εγώ πάντως έχω κάνει την Dsi-pro ψυχόμενη, με ένα ανεμιστηράκι που προσαρμόζει στο πίσω μέρος(το ανεμιστηράκι ενός Pentium κουμπώνει ακριβώς).Βεβαίως αν ήταν να διαθέσω 2000€ (μαζί με τα φίλτρα και μεταφορικά από θεσ/κη) που κάνει η Atic ενδεχομένως θα πήγαινα σε άλλη κατηγορία (ίσως Sbig).Αλλά για τα χρήματα που δίνεις πιστεύω ότι η Dsi-pro τα αξίζει και με το παραπάνω. IK Observing System
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Πάντως το λογισμικό του LPI μου φάνηκε αρκετά κουραστικό και δύσχρηστο. (το αναφέρω γιατί είναι παρόμοιο) Υπάρχει και το "ένοχο παρελθόν" του Pictor. Κάποιοι προσπαθούν (μάταια) να βγάλουν σελήνη και πλανήτεςμε το DSI. Πολλαπλός κόπος χωρίς λόγο. Μια ToUcam με 65 Ευρώ από την Ακτίς και τέλος τα βάσανα! (σύνολο με αντάπτορα και φίλτρο πάει 122 Ευρώ, χαμηλότερο κόστος από το LPI)
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Για την ORION εξαρτάται πόση όρεξη έχεις να παιδευτείς γενικά για μια καλή φωτόΕξηγούμε: η ORION έχει 16bit και σου βγάζει έγχρομη φωτό. Η ΑΤΙΚ (ασπρόμαυρη) έχει 16bit για κάθε χρώμα, άρα 48bit συνολικά και συνεπώς καλήτερη ποιότητα. Στη μία βέβαια θες το πολύ μια ώρα για μια φωτό, αντίστιχα στη δεύτερη θες τριπλάσιο ή τετραπλάσιο χρόνο (LRGB).Πάντως η ORION για τα λεφτά της αξίζει και έχει αρκετά καλή ανάλυση. Υ.Σ. δεν κάνω διαφήμηση στις ΑΤΙΚ απλά αυτή μου έρχεται ποιο εύκολα στο μυαλό Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Ηλία έχεις δίκιο. Και εγώ προτιμώ την tucam σε πλανητική φωτογράφηση. Όχι ότι η LPI δεν έχει βγάλει εντυπωσιακές φωτογραφίες, αλλά η tucam είναι πολύ φθηνότερη και καλύτερη πιστεύω. Αλλά ρε παιδιά, μη μου πείτει ότι οι φωτο των DSI(-PRo) II δεν είναι φανταστικές? Πραγματικά αυτή τη φορά η Meade ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Δείτε εδώ κάποιες φωτο http://autostarsuite.net/photos/dsi_ii/default.aspx?ppage=2 Αν και νευρίασα λίγο γιατί πριν δυο μήνες πήρα την DSI-pro και τώρα βγάλανε τη II. IK Observing System
Flashy Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 φανταστικες φιλε μου. ειδικα αυτες στα περιοδικα.............................. Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Και εγώ συμφωνώ με τον φίλο Ηλία και μάλιστα την έχω δουλέψει την DSI και γενικά δεν μου άρεσε θα έλεγα ότι κάνει μόνο για μια κάμερα οδήγησης, τώρα για αυτήν την PRO II δεν ξέρω περιμένετε να δείτε αποτελέσματα. Ο Φώτης έχει νομίζω μια ΑΤΙΚ με εκπληκτικά αποτελέσματα!!! αν δεν θέλετε πάλη ΑΤΙΚ πάρτε μια ψηφιακή φωτογραφική π.χ. Canon 350 D ή Canon 20D τις οποίες υπάρχουν πολλά καλά αποτελέσματα!!! και μάλιστα με πολύ μεγάλες αναλύσεις. Φιλικά Γιώργος Eκ παραδρομής είπε Canon ο φίλτατος Γιώργης!!!Νικον ήθελε να πει!!! Ναι παιδιά πάρτε Nikon !!! αυτό ήθελα να πω Canonades VS Nikonades : 0 - 0 Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα