Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

θελω να μου πειτε πως μπορω να δω πχ ολη την σεληνη ή τον ηλιο και οχι ενα μερος της (επειδη κανει ζουμ). υπαρχει τροπος? αυτο που φαινετε στην φωτο ειναι ηλιακη κυλιδα, ετσι δεν ειναι? ειναι μια φωτο με φιλτρο της baader με το 5¨νευτωνιο της meade. ευχαριστω!

υ.γ. κατι δεν εκανα καλα στο registax οπως φαινετε.προσπαθω ομως ο ερασιτεχνης!!

sun.jpg.570f8c9e1787cccd19bf14620b62b108.jpg

Κομνηνος Γιαννης
Δημοσιεύτηκε

johnk να σε ρωτήσω τι τηλεσκόπιο έχεις πρώτα!!!! ΕΑ και Φ !!! Αλλά ολόκληρη δεν θα την δεις ποτέ γιατί είναι σαν να χρησιμοποιείς προσοφθάλμιο 6mm στο τηλεσκόπιο σου!!! βέβαια μπορείς να καταβάσεις την μεγέθυνση με ένα focal reducer f3.3 η f6.3 εγώ αγόρασα το f6.3 που είναι φωτογραφικό βέβαια αλλά το χρησιμοποιώ και με την Toucam βέβαια το f3.3 στο κατεβάζει ακόμη πιο πολύ!!! Αυτά που βλέπεις με ολόκληρη την Σελήνη είναι με λήψη AVI αρχείων από 5 και 10 διαφορετικά αρχεία διαφόρων περιοχών και μετά αφού επεξεργαστούν στο Registax και προκύψουν εικόνες από αυτά, τα πάνε σε ένα άλλο πρόγραμμα που μπορείς να ενώσεις πολύ καλά αυτά τα κομμάτια είναι το iMerge και προκύπτει μια ωραία μεγάλη φώτο υψηλής ανάλυσης, γιατί κάθε κομμάτι περιοχής αποτελείται από μια εικόνα 640 Χ 480 Pixel πολλαπλασίασε εάν έχεις π.χ. 10 εικόνες να δεις τι θηρίο εικόνα παίρνεις και με πολύ καλή διακριτική ικανότητα!!! Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις, αλλά πάλι εδώ είμαι εγώ η κάποιος άλλος φίλος!!!

 

Φιλικά Γιώργος

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Αυτο εχει να κανει με το τηλεσκοπιο σου και οχι μονο την καμερα. Τι τηλεσκοπιο διαθετεις; Για παραδειγμα, τι εστιακη αποσταση και διαμετρο εχει το τηλεσκοπιο σου;

 

Η σεληνη και ηλιος ειναι περιπου μιση μοιρα σε διαμετρο (αρκετα μεγαλα αντικειμενα) και θα χρειαστεις κατι μικρο.

 

Πχ. με τηλεσκοπιο 400 χιλ εστιακη αποσταση και 80 χιλ. διαμετρο (f/5) εχεις ολοκληρη τη σεληνη/ηλιο σε συνδυασμο με την Philips ToUCam οσον αφορα τον οριζοντιο αξωνα (640 pixel) και σχεδον ολοκληρη τη σεληνη/ηλιο στον καθετο αξωνα (480 pixel).

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης