johnk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 θελω να μου πειτε πως μπορω να δω πχ ολη την σεληνη ή τον ηλιο και οχι ενα μερος της (επειδη κανει ζουμ). υπαρχει τροπος? αυτο που φαινετε στην φωτο ειναι ηλιακη κυλιδα, ετσι δεν ειναι? ειναι μια φωτο με φιλτρο της baader με το 5¨νευτωνιο της meade. ευχαριστω!υ.γ. κατι δεν εκανα καλα στο registax οπως φαινετε.προσπαθω ομως ο ερασιτεχνης!! Κομνηνος Γιαννης
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 johnk να σε ρωτήσω τι τηλεσκόπιο έχεις πρώτα!!!! ΕΑ και Φ !!! Αλλά ολόκληρη δεν θα την δεις ποτέ γιατί είναι σαν να χρησιμοποιείς προσοφθάλμιο 6mm στο τηλεσκόπιο σου!!! βέβαια μπορείς να καταβάσεις την μεγέθυνση με ένα focal reducer f3.3 η f6.3 εγώ αγόρασα το f6.3 που είναι φωτογραφικό βέβαια αλλά το χρησιμοποιώ και με την Toucam βέβαια το f3.3 στο κατεβάζει ακόμη πιο πολύ!!! Αυτά που βλέπεις με ολόκληρη την Σελήνη είναι με λήψη AVI αρχείων από 5 και 10 διαφορετικά αρχεία διαφόρων περιοχών και μετά αφού επεξεργαστούν στο Registax και προκύψουν εικόνες από αυτά, τα πάνε σε ένα άλλο πρόγραμμα που μπορείς να ενώσεις πολύ καλά αυτά τα κομμάτια είναι το iMerge και προκύπτει μια ωραία μεγάλη φώτο υψηλής ανάλυσης, γιατί κάθε κομμάτι περιοχής αποτελείται από μια εικόνα 640 Χ 480 Pixel πολλαπλασίασε εάν έχεις π.χ. 10 εικόνες να δεις τι θηρίο εικόνα παίρνεις και με πολύ καλή διακριτική ικανότητα!!! Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις, αλλά πάλι εδώ είμαι εγώ η κάποιος άλλος φίλος!!! Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Αυτο εχει να κανει με το τηλεσκοπιο σου και οχι μονο την καμερα. Τι τηλεσκοπιο διαθετεις; Για παραδειγμα, τι εστιακη αποσταση και διαμετρο εχει το τηλεσκοπιο σου; Η σεληνη και ηλιος ειναι περιπου μιση μοιρα σε διαμετρο (αρκετα μεγαλα αντικειμενα) και θα χρειαστεις κατι μικρο. Πχ. με τηλεσκοπιο 400 χιλ εστιακη αποσταση και 80 χιλ. διαμετρο (f/5) εχεις ολοκληρη τη σεληνη/ηλιο σε συνδυασμο με την Philips ToUCam οσον αφορα τον οριζοντιο αξωνα (640 pixel) και σχεδον ολοκληρη τη σεληνη/ηλιο στον καθετο αξωνα (480 pixel). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Πολύ ωραίο το iMerge Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 H toucam ήρθε σήμερα.Με το δικό μου f5 (6", 750 ε.α.) θα φαίνονται ολόκληρα τα είδολα; Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Ο κ. Αντώνης με κάλυψε καλύτερα, Παναγιώτη καλές φωτογραφίες!!! Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2006 Thanx Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα