Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Συμβουλεύεις κάποιον ο οποίος δεν γνωρίζει αυτά που έχεις δει και φυσικά δεν έχει την ίδια εμπειρία με σένα. Αν θεωρείς πως o συνδυασμός 150/750 σε eq3-2 σε καλύπτει για παρατήρηση οκ είναι δικαίωμα σου αλλά δεν σημαίνει πως είναι το ίδιο και για κάποιον άλλο που σκέφτεται να ξεκινήσει και αστροφωτογράφιση ταυτόχρονα.

Ποτέ δεν έγραψα ότι η eq3 με οποιαδήποτε αναβάθμιση κάνει για αστροφωτογραφία με το 150άρι. Και σε αυτό το thread και σε άλλο έγραψα ότι το πολύ να βάλεις ένα 130PDS στην eq3, συνδυασμός ο οποίος είναι το απόλυτο minimum (και πάλι οριακά) για αστροφωτογραφία. Για 150άρι λέω EQ5 πολύ στο όριο, για αστροφωτογραφία, κανονικά θέλουμε HEQ5. Ο φίλος ρώτησε και απλά για παρατήρηση τώρα και γι' αυτό πρότεινα τις αγγελίες. Δε θα χάσει χρήματα έτσι και να αλλάξει τηλεσκόπιο.

Τώρα, αυτό που λες με την EQ3 σου που είχε έντονη ταλάντωση, να το δεχτώ. Βέβαια δεν ξέρω με τι το συγκρίνεις ακριβώς ή αν η βάση ήθελε κάποιο σφίξιμο (είναι η EQ3 που έχει τώρα η skywatcher, ή παλιότερο μοντέλο;), πάντως εγώ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Μάλιστα, πριν κάτι μήνες πουλούσα ένα 8" SCT και μία HEQ5. Έρχεται ένας άνθρωπος να το δει, μου λέει λίγο βαριά η βάση, μήπως αυτή η EQ3 που έχεις στο κουτί κάνει; Του λέω είναι πάνω από 6 κιλά το SCT, μάλλον θα είναι υπερβολή, αλλά αν θες να δοκιμάσουμε, η EQ3 μου περίσσευε έτσι κι αλλιώς. Του το στήνω, το δοκιμάζει, μια χαρά μου λέει. Δεν το είχα δοκιμάσει κι εγώ ποτέ το συνδυασμό, αλλά όντως φαινόταν ικανοποιητικός. Του λέω κάτσε, βάζω ένα 6mm (333x) προσοφθάλμιο και του λέω αν μπορέσεις να εστιάσεις με αυτό τότε θα είσαι όντως εντάξει, και όντως η ταλάντωση ήταν υποφερτή και πήρε την EQ3. Τον βλέπω κάθε εβδομάδα στην αστροσυγκέντωση, μια χαρά ικανοποιημένος σκέφτεται να βάλει και μοτέρ! Την αντίθετη εμπειρία ας πούμε είχα εγώ με τη Celestron SLT και το 127Mak. Πήγαινες να εστιάσεις σε πλανήτη με μεγάλη μεγένθυνση και ερχόταν ο σεισμός...

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημοσιεύτηκε

Συμβουλεύεις κάποιον ο οποίος δεν γνωρίζει αυτά που έχεις δει και φυσικά δεν έχει την ίδια εμπειρία με σένα. Αν θεωρείς πως o συνδυασμός 150/750 σε eq3-2 σε καλύπτει για παρατήρηση οκ είναι δικαίωμα σου αλλά δεν σημαίνει πως είναι το ίδιο και για κάποιον άλλο που σκέφτεται να ξεκινήσει και αστροφωτογράφιση ταυτόχρονα.

Ποτέ δεν έγραψα ότι η eq3 με οποιαδήποτε αναβάθμιση κάνει για αστροφωτογραφία με το 150άρι. Και σε αυτό το thread και σε άλλο έγραψα ότι το πολύ να βάλεις ένα 130PDS στην eq3, συνδυασμός ο οποίος είναι το απόλυτο minimum (και πάλι οριακά) για αστροφωτογραφία. Για 150άρι λέω EQ5 πολύ στο όριο, για αστροφωτογραφία, κανονικά θέλουμε HEQ5. Ο φίλος ρώτησε και απλά για παρατήρηση τώρα και γι' αυτό πρότεινα τις αγγελίες. Δε θα χάσει χρήματα έτσι και να αλλάξει τηλεσκόπιο.

Τώρα, αυτό που λες με την EQ3 σου που είχε έντονη ταλάντωση, να το δεχτώ. Βέβαια δεν ξέρω με τι το συγκρίνεις ακριβώς ή αν η βάση ήθελε κάποιο σφίξιμο (είναι η EQ3 που έχει τώρα η skywatcher, ή παλιότερο μοντέλο;), πάντως εγώ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Μάλιστα, πριν κάτι μήνες πουλούσα ένα 8" SCT και μία HEQ5. Έρχεται ένας άνθρωπος να το δει, μου λέει λίγο βαριά η βάση, μήπως αυτή η EQ3 που έχεις στο κουτί κάνει; Του λέω είναι πάνω από 6 κιλά το SCT, μάλλον θα είναι υπερβολή, αλλά αν θες να δοκιμάσουμε, η EQ3 μου περίσσευε έτσι κι αλλιώς. Του το στήνω, το δοκιμάζει, μια χαρά μου λέει. Δεν το είχα δοκιμάσει κι εγώ ποτέ το συνδυασμό, αλλά όντως φαινόταν ικανοποιητικός. Του λέω κάτσε, βάζω ένα 6mm (333x) προσοφθάλμιο και του λέω αν μπορέσεις να εστιάσεις με αυτό τότε θα είσαι όντως εντάξει, και όντως η ταλάντωση ήταν υποφερτή και πήρε την EQ3. Τον βλέπω κάθε εβδομάδα στην αστροσυγκέντωση, μια χαρά ικανοποιημένος σκέφτεται να βάλει και μοτέρ! Την αντίθετη εμπειρία ας πούμε είχα εγώ με τη Celestron SLT και το 127Mak. Πήγαινες να εστιάσεις σε πλανήτη με μεγάλη μεγένθυνση και ερχόταν ο σεισμός...

Για να μην το κάνουμε και μπάχαλο το thread του ανθρώπου (αν και ίσως το έχουμε κάνει ήδη και τον έχουμε μπερδέψει), ρωτάει και για φωτογράφιση όχι μόνο για παρατήρηση. Στην eq3-2 έχω βάλει και 8" σωλήνα τον σήκωνε μια χαρά αλλά ξέρεις πόσο χρόνο ζωής θα είχε η βάση; Ίσως και λίγους μόνο μήνες. Άρα δεν είναι μόνο το θέμα αν το σηκώνει ή δεν το σηκώνει η όποια βάση, αν την δουλεύεις συνέχεια στα όριά της ή και παραπάνω από τα οριά της επειδή δεν σε πειράζει, η βάση θα τα παίξει άμεσα, θα φαγωθούν τα ποτήρια της και θα ζορίζονται τα μοτέρ της. Μετά τι θα κάνεις, θα την βάλεις για πούλημα και όλα καλά;

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

Για να μην το κάνουμε και μπάχαλο το thread του ανθρώπου (αν και ίσως το έχουμε κάνει ήδη και τον έχουμε μπερδέψει), ρωτάει και για φωτογράφιση όχι μόνο για παρατήρηση. Στην eq3-2 έχω βάλει και 8" σωλήνα τον σήκωνε μια χαρά αλλά ξέρεις πόσο χρόνο ζωής θα είχε η βάση; Ίσως και λίγους μόνο μήνες. Άρα δεν είναι μόνο το θέμα αν το σηκώνει ή δεν το σηκώνει η όποια βάση, αν την δουλεύεις συνέχεια στα όριά της ή και παραπάνω από τα οριά της επειδή δεν σε πειράζει, η βάση θα τα παίξει άμεσα, θα φαγωθούν τα ποτήρια της και θα ζορίζονται τα μοτέρ της. Μετά τι θα κάνεις, θα την βάλεις για πούλημα και όλα καλά;

Φίλε μου, για να μην κάνουμε μπάχαλο το thread, να μην ξεφεύγουμε εντελώς όπως λες. Σε ρομποτική eq3 καμιά δουλειά δεν έχει 8", αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει. Αν είναι ως απάντηση για το παράδειγμα που είπα με το 8" SCT, και αναφερόταν σε απλή eq3 και αν ήταν η ρομποτική eq3 τα 6.5 κιλά είναι μέσα στο όριο της βάσης για την υγεία των μοτέρ (ως 7 δίνουν). Προσπαθούσα να απαντήσω στην ερώτηση αν κάνει το eq3 για παρατήρηση με το 150P. Με τη δική μου εμπειρία κάνει.

Σε αυτό μάλλον διαφωνούμε.

Αλλά ελπίζω συμφωνούμε στο παρακάτω:

Για αστροφωτογραφία: Η eq3 το πολύ να πάρει 130PDS (το 130P δεν εστιάζει με DSLR). H eq5 το πολύ να πάρει 150P (προσωπικά και αυτή με το 130PDS θα την προτιμούσα). Η HEQ5 είναι άνετη με το 150P και τη χρησιμοποιώ και με 200PDS που είναι το όριό της (όταν δε φυσάει).

Αν υπάρχει περισσότερο χρήμα, πάμε καλύτερα σε αποχρωματικό αντί για μεγαλύτερο νευτώνιο.

Επίσης, αν έχεις μεγαλύτερη βάση από αυτή που ενδείκνειται για το σωλήνα σου, είναι ακόμα καλύτερα για το αποτέλεσμα. Χειρότερα για την τσέπη και τη φορητότητα βέβαια...

Σύμφωνοι; ;)

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Equador,

Το παράδειγμα το έδωσα για να σου πω πως στην eq3 μπορείς να βάλεις ότι θες επάνω ακόμα και το 8" (πρέπει να είναι γύρω στα 8,5 κιλά) αλλά δεν είναι efficient για σωστή χρήση και σωστά λες πως ξεπερνάει το οριό της. Ειναι σαν να έχεις ένα αυτοκίνητο και να το πηγαίνεις συνέχεια στα κόκκινα, ε κάποια στιγμή θα χαλάσει.

Έχω και εγώ την ίδια άποψη με σένα, συμφωνώ με τα σχολιά σου για την αστροφωτογραφιση αλλά διαφωνώ με τα σχολιά σου για την παρατηρηση.

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε
Κάτι ακόμα προτιμάμε φωτογράφηση με DSLR ή με CCD κάμερα;Υπάρχει φίλτρο για DLSR ή όχι και αν ναι είναι απαραίτητο;

Καλησπέρα,

Δες στις αστροφωτογραφιες στην αντίστοιχη ενότητα. Θα καταλάβεις πώς με τις ccd έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Αλλα και με dslr μπορείς να κάνεις καλή δουλειά σε σκοτεινό ουρανό.

Υπάρχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα και στις δύο κατηγορίες με το κόστος να είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ccd συγκριτικά με τις dslr όπου έχεις μεγαλύτερο chip με πολύ λιγότερα χρήματα. Δεν έχεις ψύξη όμως στις dslr, χάνεις το 1/3 των frame όταν τραβάς με φίλτρα στενά όπως υδρογόνο επειδη ειναι εγχρωμες. Οι dslr για να δείξουν το υδρογόνο χρειάζονται τροποποίηση (να αφαιρέσεις εντελώς το φίλτρο αποκοπής των υπέρυθρων η να το αφαιρέσεις και να το αντικαστήσεις με αυτό της baader). Από τη άλλη οι ccd χρειάζονται laptop στο πεδίο, το laptop θέλει ρεύμα και αρκετό (άρα γεννήτρια η μπαταριες). Αν επιλέξεις ασπρόμαυρη ccd θα χρειαστείς και έγχρωμα φίλτρα. Η χρήση της ccd είναι πιο εύκολη γιατί έχουν σχεδιαστεί για αστροφωτογραφιση και όχι για απλή φωτογράφιση όπως οι dslr. Επίσης κάτι το οποίο μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα είναι πως οι dslr μπορεί να μην εστιάζουν με κάποια τηλεσκόπια, ειδικότερα τα πιο παλιά που έχουν διαφορετικους και πιο μεγάλους εστιαστες.

Η γνώμη μου είναι αν έχεις μια dslr ξεκινά με αυτή, αν όχι βρες μια μεταχειρισμενη που να είναι και τροποποιημενη. Αν έχεις τα χρήματα πήγαινε για ccd.

Υπάρχουν φίλτρα για dslr τα λεγόμενα clip αλλά τσούζει η τιμή τους. Σίγουρα χρειάζεσαι φίλτρο υδρογόνου (ha).

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

Φιλε μου καλέ ,

εντελως θετικά και με καλή διαθεση να βοηθησουμε ενα νεο παιδι να ασχοληθει με αυτο το ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ χομπυ θα σου ελεγα το εξης (και για να μη ξοδευτεις !!!! σε τετοιυς καιρους).

ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ....ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

ΤΟ μονο που χρειαζεσαι αυτη την στιγμη σαν νεος ειναι το διάβασμα (και σιγουρα θα εχεις απλετο χρονο).

Πηγαινε αγορασε 1-2 βιβλια , διαβασε τα , γιατι αυτη την στιγμη δεν εχεις ιδεα και κανεις ερωτησεις χωρις να καταλαβαινεις,και μπερδευεσαι χωρις λογο. π.χ ccd ή dslr

Αν είχεις παιδευτει 2 χρονια μονο με dslr τοτε θα την πεταγες στο Σουνιο αγανακτισμενος , και θα επαιρνες μια CCD. (Με το αναλογο κοστος βεβαια). Πρεπει να κάτσεις και να "ψηθεις".Αυτη είναι η ιδεα εδω μεσα.Διαβαζουμε-κανουμε-ρωταμε κ.ο.κ. Κανεις δεν γεννηθηκε παντογνωστης.

Δεν μπορουμε να τα εχουμε ετοιμα στο πιατο.Πρεπει να κουνησεις και συ λιγο το δακτυλακι σου.

Οποτε διαβασε 2-3 βιβλια , βαλε και στο Pc κανενα video και εδω ειμαστε παλι για οποιαδηποτε απορια-ερωτηση.

Προς θεου , ολα τα παιδια θελουν να σε "προστατευσουν" απο περιττα εξοδα και ειδικα σε τετοιες περιοδους.Μη αγορασεις τιποτα , αν δεν διαβασεις 5-10 πραγματα,να καταλαβεις τι γινεται και τι υπαρχει απο εξοπλισμους , και να κατασταλαξεις το τι θελεις να κανεις τουλαχιστον για την αρχη.

Και στο κατω κατω , αν εισαι Αθηνα (????) μπορει καποιος αστροφιλος να ειναι διπλα σου και θα ειναι μεγαλη ευκαιρια να τα δεις ζωντανα. (πάντα με την συνοδεια του πατερα σου βεβαια).

Φιλικα

Γιώργος

ATLAS TEAM OBSERVATORY

http://atlasobs.blogspot.gr/

Δημοσιεύτηκε
Γεια σας συγγνώμη που μπορεί να είμαι λίγο out of topic αλλά μπορείτε να μου συστήσετε μερικέ DSLR κάμερες για αστροφωτογραφία;Από ότι έχω διαβάσει οι Canon είναι καλύτερες ως προς τη μείωση του θορύβου στις εκθέσεις μακράς διάρκειας.Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι περίπου 300 ευρώ (350 ευρώ το μάξιμουμ ποσό, κι αν)
Δημοσιεύτηκε
Γεια σας συγγνώμη που μπορεί να είμαι λίγο out of topic αλλά μπορείτε να μου συστήσετε μερικέ DSLR κάμερες για αστροφωτογραφία;Από ότι έχω διαβάσει οι Canon είναι καλύτερες ως προς τη μείωση του θορύβου στις εκθέσεις μακράς διάρκειας.Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι περίπου 300 ευρώ (350 ευρώ το μάξιμουμ ποσό, κι αν)

Καλύτερα θα ήταν να ανοίγατε ένα νέο θέμα, γιατί αυτό εδώ το κάναμε... :) (Δεν ξέρω αν μπορεί και ο mod να το μεταφέρει).

Οι Canon δεν είναι οι καλύτερες στο θόρυβο. Βασικά κατά καιρούς πότε πάει μπροστά η Nikon, πότε η Sony, πότε η Canon, αν και οι τελευταία έχει καιρό να είναι η καλύτερη συγκεκριμένα στο θόρυβο. Οπότε δεν είναι αυτό που κοιτάμε συνήθως γιατί μια εταιρεία που είναι μπροστά τώρα μπορεί να μην είναι αργότερα και ό,τι αξεσουάρ πάρουμε μας "κλείνει" συνήθως σε μία εταιρεία.

Αυτό που κοιτάμε όμως είναι ότι οι Canon έχουν με διαφορά την καλύτερη υποστήριξη software (αστρονομικού κυρίως). Επίσης μετατρέπονται εύκολα για αστροφωτογραφία. Έχουν και φθηνά σχετικά αξεσουάρ. Παίρνουν παλιούς φακούς manual M42 που εστιάζουν στο άπειρο χωρίς μετατροπή.

Για αυτούς τους λόγους παίρνουμε συνήθως Canon, αν και υπάρχουν αυτή τη στιγμή Sony με λιγότερο θόρυβο.

Μία είναι η Canon σε αυτά τα χρήματα καινούργια, η 600D, η οποία είναι καλή λύση. Αν θέλουμε να κάνουμε και πλανητική φωτογράφιση (γίνεται με βίντεο αυτό) χωρίς να είμαστε συνδεμένοι με το laptop, τότε θα έπρεπε να κοιτάξουμε σε μεταχειρισμένη 550D, αν δε μας ενδιαφέρει τόσο η πλανητική ή δε μας πειράζει να έχουμε και το laptop μαζί, η 600D έχει κάποια πλεονεκτήματα.

Όμως κυρίως για νεφελώματα θα πρέπει να μετατραπεί ώστε να της αφαιρεθεί το φίλτρο IR που μπλοκάρει το 75% του κόκκινου Ha των νεφελωμάτων. Αυτό ισχύει για όλα τα μοντέλα. Οι υπόλοιπο στόχοι (γαλαξίες κλπ) επηρεάζονται λιγότερο.

Δημοσιεύτηκε

για μένα η "κορυφαια" Canon με την καλυτερη σχεση αποδοσης/κοστους ειναι η πλεον η δοκιμασμενη 450D.

Τουλαχιστον στα δικα μου ματια ειχε το λιγοτερο θορυβο απο την 550 (που την ειχα).

Αν και της προσθεσεις και ψυξη ειναι κορυφαια. Αν την βρεις Modified εδω στο φορουμ χτυπα την.

το μονο μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχει Live view αλλα αυτο λυνεται με ενα Λαπτοπ.

Επισης και η 600 ειναι καλή αλλα δεν την εχω δοκιμασει ακομα (εχει και ψυξη)

Σιγουρα υπαρχουν και αλλες μαρκες με λιγοτερο θορυβο Sony , Pentax (εχει και ccd) αλλα κανενα αστρονομικο προγραμμα δεν την αναγνωριζει , την Pentax τουλαχιστον.

Οποτε ειναι μονοδρομος για Κανον.

Ελπιζω να βοηθησα.

Γιωργος

Διόρθωση : η 400 δεν εχει live view οχι η 450...λαθος μου,κεκτημενη ταχυτητα......

ATLAS TEAM OBSERVATORY

Δημοσιεύτηκε
για μένα η "κορυφαια" Canon με την καλυτερη σχεση αποδοσης/κοστους ειναι η πλεον η δοκιμασμενη 450D.

Τουλαχιστον στα δικα μου ματια ειχε το λιγοτερο θορυβο απο την 550 (που την ειχα).

Αν και της προσθεσεις και ψυξη ειναι κορυφαια. Αν την βρεις Modified εδω στο φορουμ χτυπα την.

το μονο μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχει Live view αλλα αυτο λυνεται με ενα Λαπτοπ.

Επισης και η 600 ειναι καλή αλλα δεν την εχω δοκιμασει ακομα (εχει και ψυξη)

Σιγουρα υπαρχουν και αλλες μαρκες με λιγοτερο θορυβο Sony , Pentax (εχει και ccd) αλλα κανενα αστρονομικο προγραμμα δεν την αναγνωριζει , την Pentax τουλαχιστον.

Οποτε ειναι μονοδρομος για Κανον.

Ελπιζω να βοηθησα.

Γιωργος

Είχα και την 450D. Γενικά συμφωνώ, όντως είχε ελαφρώς λιγότερο θόρυβο από την 550D, αλλά είχε αρκετά μικρότερο quantum efficiency οπότε τελικά μετά από darks κλπ η 550D έδινε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, αφού έχει μαζέψει περισσότερο χρήσιμο σήμα. Βέβαια, την 450D μπορούμε να τη βρούμε φθηνότερα, οπότε μπορεί όντως σε απόδοση/κόστος να είναι πολύ καλή, και εγώ την πρότεινα έως πρόσφατα ως την οικονομική λύση, αλλά μειώνεται η διαφορά όσο περνάει ο καιρός και αν είναι μικρή αξίζει να τη δώσουμε. Αν θέλουμε πλανητική ειδικά δεν το συζητάμε το ότι αξίζει τα λεφτά της η 550D.

Η 600D έχει ίδιο quantum efficiency με την 550D αλλά έχει και μειωμένο θόρυβο, οπότε σε deep space είναι ακόμα καλύτερη.

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνω σε ολα εκτος απο ενα.

η 550 και μετα τα darks παλι εχει πολυ θορυβο (χωρις ψυξη).γενικα ειναι ενα chip με πολυ θορυβο.μονο η ψυξη θα την σωσει.Αν υπολογισεις οτι σε 15λεπτες,και 20λεπτες απο σκοτεινο ουρανο (Ευβοια) ειχε τοσο θορυβο απιστευτο πανω σε νευτωνιο λες και ειχε ανεμοβλογια.

το μονο υπερ της ειναι το video.

Για την 600 ναι συμφωνω. την αγορασαμε με ψυξη αλλα λογω καιρου μενει μονο να την δοκιμασουμε.

ATLAS TEAM OBSERVATORY

Δημοσιεύτηκε

Για την 600 ναι συμφωνω. την αγορασαμε με ψυξη αλλα λογω καιρου μενει μονο να την δοκιμασουμε.

Υπολόγισε μια ακόμα διαθέσιμη για το τεστ! :D

Και μια ακόμα 450d με ρυθμιζόμενη ψύξη και θερμαντικό για no frost στην σειρά για δοκιμές παρακαλώ.

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε
Συμφωνω σε ολα εκτος απο ενα.

η 550 και μετα τα darks παλι εχει πολυ θορυβο (χωρις ψυξη).γενικα ειναι ενα chip με πολυ θορυβο.μονο η ψυξη θα την σωσει.

Είναι βέβαια πιθανό να υπάρχει και διαφορά σε αυτό από δείγμα σε δείγμα. Παράδειγμα εμένα αντί για το τον τυχαίο θερμικό θόρυβο πιο πολύ με ενοχλούσε ένα banding noise που σε 550D φίλου σχεδόν δεν υπήρχε!

Επίσης, πολύ πιθανό να την έχω χρησιμοποιήσει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (Αγγλία), αλλά γενικά το γεγονός πως έχει 20% παραπάνω κβαντική απόδοση βοηθάει να ξεπεράσει κάποια μειονεκτήματα.

Δε θα επιμείνω γιατί κι εγώ τελικά μετά τη σύγκριση που έκανα για να δω ποιά από τις δύο θα πάει για mod επέλεξα την 450D - ο λόγος ήταν ότι αν και υπήρχαν οι επιμέρους διαφορές θορύβου & QE στην τελική μου φάνηκαν αρκετά κοντά, οπότε και ας ήταν λίγο καλύτερη η 550D προτίμησα να την κρατήσω για χρήση ημέρας, όπου είναι αρκετά καλύτερη από την 450D.

το μονο υπερ της ειναι το video.

Επειδή κάποιος μπορεί να την έχει και να μην το γνωρίζει, για να βελτιώσουμε το 60 fps Video Crop για πλανητικό βίντεο, εγκαθιστούμε το magic lantern και στις ρυθμίσεις Video του ML επιλέγουμε "Bit Rate (CBR) up to 3.0x".

Κρίμα να μην έχουν τα νεότερα μοντέλα το video crop...

Τι ψύξη ακριβώς;

Δημοσιεύτηκε
Επειδή κάποιος μπορεί να την έχει και να μην το γνωρίζει, για να βελτιώσουμε το 60 fps Video Crop για πλανητικό βίντεο, εγκαθιστούμε το magic lantern και στις ρυθμίσεις Video του ML επιλέγουμε "Bit Rate (CBR) up to 3.0x".

Ecuador επειδή έχω δει και σε άλλα Post να το αναφέρεις αυτό με το video crop της 550d. Μόνο αυτό το μοντέλο το κάνει; Πχ στην 700d θα μπορούσε να γίνει; Στην 450d σίγουρα όχι μιας και δεν τραβάει video αλλά στις άλλες;

Ευχαριστώ

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

Ecuador επειδή έχω δει και σε άλλα Post να το αναφέρεις αυτό με το video crop της 550d. Μόνο αυτό το μοντέλο το κάνει; Πχ στην 700d θα μπορούσε να γίνει; Στην 450d σίγουρα όχι μιας και δεν τραβάει video αλλά στις άλλες;

Ευχαριστώ

Μόνο στις 550D και 60D/60Da. Με τα 60 FPS είναι αρκετά καλό ειδικά αν αυξήσουμε το bitrate.

Μόνο η 600D έχει ένα 3x digital zoom, το οποίο για ώρα ανάγκης (π.χ. βρεθήκαμε με τηλεσκόπιο και χωρίς laptop) κάτι μπορεί να κάνει σε σχέση με τα άχρηστα video modes των νεοτέρων μοντέλων, αλλά σίγουρα δίνει χειρότερα αποτελέσματα από τη μέθοδο 5x LiveView μέσω laptop που δουλεύει σε όλες τις Canon με LiveView.

Δημοσιεύτηκε

Ναι το ξέρω αυτό το 5x μέσω λαπτοπ το έχω κάνει και εγώ με πολύ καλά αποτελέσματα ασχέτως βέβαια αν με τις οδηγητικες έχεις πολύ περισσότερα frames άρα καλύτερο αποτέλεσμα. Απλά ελεγα μηπως και με την dslr γλυτώναμε το laptop σε στόχους όπως ο ήλιος πχ.

Σε ευχαριστώ.

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε
Ναι το ξέρω αυτό το 5x μέσω λαπτοπ το έχω κάνει και εγώ με πολύ καλά αποτελέσματα ασχέτως βέβαια αν με τις οδηγητικες έχεις πολύ περισσότερα frames άρα καλύτερο αποτέλεσμα. Απλά ελεγα μηπως και με την dslr γλυτώναμε το laptop σε στόχους όπως ο ήλιος πχ.

Σε ευχαριστώ.

Ναι, με τη μέθοδο LiveView περιορίζεσαι στα 20-30 fps περίπου που όντως είναι λίγα σε σχέση με τις σύγχρονες οδηγητικές γι' αυτό θα βόλευε όλες να είχαν το ωραιότατο video crop mode.

Καμιά φορά που θέλω να χρησιμοποιήσω Canon με LiveView και δε θέλω να πάρω μαζί laptop, παίρνω ένα windows tablet και τρέχω το EOS Camera Movie record (του έχω αλλάξει λίγο το interface για να κάνει για touch screen - αν το χρειάζεται κάποιος είναι εδώ), το οποίο μπορεί να κάνει δουλειά, αν και το frame rate παίζει αρκετά ανάλογα με το tablet.

Δημοσιεύτηκε
έχοντας λάβει υπόψιν όλα σας το σχόλια να ρωτήσω κάτι τελευταίο...η πρόσθεση ενός πλέον αντίβαρου στην βάση για ποιο λόγο γίνετε;για να ισορροπεί καλύτερα το τηλεσκόπιο;
Δημοσιεύτηκε
έχοντας λάβει υπόψιν όλα σας το σχόλια να ρωτήσω κάτι τελευταίο...η πρόσθεση ενός πλέον αντίβαρου στην βάση για ποιο λόγο γίνετε;για να ισορροπεί καλύτερα το τηλεσκόπιο;

πολύ σωστά, το απάντησες μόνος σου.

Φιλικά

Στάθης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης