Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Το ότι ένα προϊόν σχεδιάζεται με σκοπό να ξεπεράσει σε ποιότητα τα ήδη υπάρχοντα, δε σημαίνει ότι απαραίτητα τα καταφέρνει. Όλα κρίνονται στην πράξη και όχι στα διαφημιστικά της κάθε εταιρείας.Οπωσδήποτε συμφωνώ ότι η TeleVue είναι πολύ σοβαρή εταιρεία, όμως ακόμη κι απ' τις σοβαρές εταιρείες δεν λείπουν κατά καιρούς ορισμένες υπερβολές.Στέφανε, μη θεωρήσεις ότι είμαι προκατειλημμένος!Η εμπειρία με τον Nagler σου το καλοκαίρι ήταν μοναδική!
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2006 Να και μια "δική μας" πλανητική φωτογραφία, τραβηγμένη με τον Powermate 2.5Χ. Μια εικόνα χίλιες λέξεις...http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?pic_id=1361 Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
PapGeo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 Χωρίς να επιδιώκω να «ρίξω λάδι στην φωτιά», θα ήθελα να προσθέσω την δικιά μου εμπειρία πέρυσι στον Πάρνωνα: Ο Powermate απέδωσε αισθητά καλύτερα από τον Ultima στον Άρη, όταν συνδυάστηκε με τον siebert 1.6x Optical Corrector Andaptor και το Burgess BV-125 binoviewer μου στο 10’’ Celectron starhopper dob μου: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=8212&highlight=#8212 Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο powermate θα αποδώσει κατ΄ανάγκη καλύτερα σε κάθε σύστημα παρατήρησης. Αν κάποιος ψάξει στο cloudynights θα δει τέτοιες συζητήσεις μεταξύ των δύο, όπου οι απόψεις διίστανται. Γιαυτό, θα πρότεινα, αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει κάποιον από αυτούς τους δύο, να προσπαθήσει να τους δοκιμάσει στο τηλεσκόπιο του σε σχέση με τους προσοφθαλμίους του, ή τουλάχιστον να πάρει γνώμες από ερασιτέχνες που διαθέτουν τα ίδια ή παραπλήσια χαρακτηριστικά συστήματος παρατήρησης. Φιλικά PapGeo
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 Νίκο, ρίξε όσο λάδι θέλεις! Κι εγώ στο Cloudynights τους έστειλα την καλύτερη φωτό Άρη με 8" που έχει τραβηχτεί με Powermate 5x. Συζήτηση κάνουμε, όχι πόλεμο! Άλλωστε, παίζει ρόλο και η προσωπική επιλογή του καθενός.Βέβαια η ταυτόχρονη δοκιμή είναι σημαντική.
PapGeo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 Σωστές κουβέντες, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Γιώργος
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 Νίκο, ρίξε όσο λάδι θέλεις! Κι εγώ στο Cloudynights τους έστειλα την καλύτερη φωτό Άρη με 8" που έχει τραβηχτεί με Powermate 5x. Συζήτηση κάνουμε, όχι πόλεμο! Άλλωστε, παίζει ρόλο και η προσωπική επιλογή του καθενός.Βέβαια η ταυτόχρονη δοκιμή είναι σημαντική. Και εγώ νομίζω ότι για τελικά συμπεράσματα θέλει τεστ ταυτόχρονη δοκιμή, βέβαια εγώ έχω 2.5X Televue και είμαι ευχαριστημένος και νομίζω ότι η τιμή για να είναι καλύτερο η ισάξιο είναι μεγάλη η διαφορά της, και επειδή λένε ότι δώσεις θα πάρεις, θα συμφωνήσω με τον Στέφανο. Ίσως για να πάρεις τα μέγιστα στον Powermate να θέλεις πολύ καλό seeing!!! Βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι ο φίλος Ηλίας έχει κάνει θαύματα με τον ultima, είναι βέβαια ο Ηλίας, αλλά τουλάχιστον και οι εικόνες του δεν συγκρίνονται!!! τις απολαμβάνω κάθε φορά που τις κοιτώ και λέω με θαυμασμό κοιτά τι κάνει το άτομο!!! με 6". Άλλα όντως και ο Ultima έχει συζητηθεί πολύ γιατί απλά τα αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω!!! είναι μια αγορά που σίγουρα δεν θα πάει χαμένη. Και τώρα μια ερώτηση αν εγώ με 8" SC με focal leght 2000mm D: 200mm και με χρήση barlow 2.5X televue και 2Χ Ultima πάω για κρατήρα Σελήνης θα πάρω μεγέθυνση που να μπορώ βέβαια να εστιάσω? το έχει δοκιμάσει κανείς φίλος? νομίζω είναι ένα καλό τεστ!!! Φιλικά πάντα Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα