Guand Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Σημερα δοκιμασα να παρατηρησω απο την ταρατσα του σπιτιου μου στην Θεσ/νικη,εχοντας υποψην βεβαια την ρυπανση του αερα,της φωτορυπανσης κτλ.Ο τοπος οπου σηνηθως παρατηρω ειναι η καλλικρατεια Χαλκιδικης.Περιμενα καποια διαφορα αλλα αυτο ηταν το κατι αλλο!Τα παντα θολα κ ανεστιαστα.Ακομα κ η Σεληνη!δεν μπορουσα να εστιασω καθολου με Βarlow.Μηπως συμβαινει κατι αλλο εκτος απο ρυπανση?
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Τα παντα θολα κ ανεστιαστα.Ακομα κ η Σεληνη!δεν μπορουσα να εστιασω καθολου με Βarlow.Μηπως συμβαινει κατι αλλο εκτος απο ρυπανση?Φιλε Guand αυτο που περιγραφεις φανταζει κλασσικη περιπτωση μεγαλης ατμοσφαιρικης διαταραχης (κακου "seeing") δεν μπορεις να κανεις τιποτα παρα να δοκιμασεις καποιο βραδυ με σταθεροτερη ατμοσφαιρα Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Guand Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Εχε υποψην σου οτι κ η διαφορα θερμοκρασιας ηταν μεγαλη σημερα.Εξω ειχε 2 βαθμους.Αφησα ολο τον εξοπλισμο εξω καμια ωρα.Ηταν αρκετη?Πως καθαριζω τα προσοφθαλμια αν λερωθουν απο δαχτυλιες κτλ?
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Πιθανως και αυτο να επαιξε ρολο.. αν και μια ωρα φανταζει αρκετος χρονος αναλογα και με το ειδος και το μεγεθος του τηλεσκοπιου φυσικα.Τι τηλεσκοπιο εχεις; Αποφευγε οσο το δυνατον μεγαλες αλλαγες στη θερμοκρασια πχ τηλεσκοπιο διπλα στο καλοριφερ και μετα κατευθειαν εξω για παρατηρηση.Το οργανο δεν διατρεχει κινδυνο αλλα τα ειδωλα θα ναι χαλια για.... ποληηηηη ωρα.Για τους προσοφθαλμιους φυσημα σκουπισμα με απαλο βουρτσακι-πουαρ μετα υγρο καθαρισμου φακων σε μια μπατονετα (ποτε επανω στον φακο μπορει να εισχωρησει αναμεσα στα οπτικα στοιχεια οποτε θα εχεις προβλημα!) και καθαρισμα προσεκτικα, εν συνεχεια σκουπισμα με αλλη στεγνη μπατονετα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Guand Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Skywatcher 130 εχω.Που βρισκω τετοιο υγρο φιλε μου?Σε φωτογραφικα ειδη?
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Το τηλεσκοπιο ειναι αρκετα μικρο αρα κατα πασα πιθανοτητα το κατοπτρο ηταν στη σωστη θερμοκρασια μετα μια ωρα, μαλλον ειχες προβλημα λογω μεγαλης ατμοσφαιρικης διαταραχης.Υγρο καθαρισμου φακων ναι θα βρεις σε καταστηματα φωτογραφικων ειδων.Υπαρχουν και σετακια με βουρτσακι-πουαρ μπατονετες και χαρτακια καθαρισμου φακων στην ιδια συσκευασια. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Guand Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Thnx φιλε μου! Sorry για τις rookie ερωτησεις, μαθαινω σιγα σιγα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα