Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας :)

όπου να ναι θα αγοράσω το πρώτο μου νευτώνιο τηλεσκόπιο (δεν ξέρω αν θα είναι σε dob βάση ή όχι) .Το θέμα είναι ότι επειδή μένω δίπλα από το κέντρο της πρωτεύουσας και έχει δραματικά πολύ φωτορύπανση σκέφτομαι να πάρω το τηλεσκόπιό μου στο εξοχικό μου που έχει πιο καθαρό ουρανό με μέτρια εώς λιγοστή φωτορύπανση και με έυκολη πρόσβαση σε ακόμα πιο σκοτεινό ουρανό.Ο λόγος που γράφω είναι ότι: στο εξοχικό μου θα πηγαίνω κάθε πάσχα/άνοιξη και καλοκαίρια για διακοπές και αργίες που πέφτουν 3ημερο. Φοβάμαι μήπως επειδή τα κάτοπτρα του τηλεσκοπίου θα είναι εκτεθημένα μήπως πάθει τίποτα από σκόνη ή υγρασία.Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν προβλήματα από την στιγμή που θα είναι κλειστό με το καπάκι του ή και ίσως μέσα στο κουτί του;Μήπως να μην πάρω κατοπτρικό και να πάρω ένα διοπτρικό;ή μήπως δεν αξίζει η αγορά ενός τηλεσκοπίου;

ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

μην γινεσαι υπερβολικος αυτος δεν ειναι λογος να απορριψεις ενα τηλεσκοπιο

Α) μπορεις περα απο τα καπακια να φτιαξεις ή να αγορασεις μια αδιαβροχη προστατευτικη θηκη με καποιο ειδος λαστιχο ή κορδονιου να το κρατας προστατευμενο μεσα

και Β) εστω οτι λερωσει πολυ ευκολα καθαριζει με νερακι βρυσης φαρμακο για τα πιατα και απιονισμενο νερο για ξεπλυμα

παρτο εσυ ας σκονιστει μια και μετα εδω ειμαστε παλι

*απλα οι τιμες των διοπτρικων για τις ιδιες δυνατοτητες θέασης με τα νευτωνια ειναι απαγορευτικες

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε
Εφόσον θα είναι μέσα στο σπίτι και όχι σε βοηθητικό χώρο (εξωτερική αποθήκη, βεράντα κτλ) δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Φυσικά θα δώσεις και τη δέουσα προσοχή καλής φύλαξης. Από σκόνη δεν κινδυνεύεις, μόνο η υγρασία θα ήταν θέμα. Για σιγουριά μπορείς να βάλεις και μερικά σακουλάκια με αφυγραντικό.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
μπορεί να ακουστώ λιγάκι γελοίος :oops: αλλά τα σακουλάκια με αφυγραντικό τα βάζω μέσα στον οπτικό σωλήνα ή γύρω και δίπλα του;
Δημοσιεύτηκε
Εννοειται ΕΞΩ απο τον σωληνα

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης