Andreas72 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Από το Σάββατο το πρωί πάλευα να τα εγκαταστήσω σε ένα mini laptop που έχω για να τα δοκιμάσω.Με τα πολλά δοκιμάζοντας με την αναβάθμιση που στέλνει η microsoft δεν τα κατάφερνα(έβγαζε κάποιο σφάλμα) αλλά τελικά αργά το βράδυ με καθαρή εγκατάσταση δούλεψαν!!!Διαπίστωσα ότι σε σχέση με τα windows 7 starter που είχε το laptop ήταν η μέρα με την νύχτα.Τουλάχιστον 50% ποιο γρήγορα σε σχέση με τα 7 τα οποία ήταν και starter και γενικά καλύτερη συμπεριφορά του laptop.Όπως θα καταλάβατε γλυκάθηκα και σκέφτομαι να αναβαθμίσω και τα αστρονομικά laptop-desktop και εδώ έρχεται η ερώτηση μου. Τα έχετε δοκιμάσει και αν ναι, έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα με προγράμματα αστροφωτογραφικού(κυρίως)-αστρονομικού ενδιαφέροντος; http://www.astropixel.gr
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Ανδρεα ημουν στο ιδιο δίλημμα πριν λιγο καιρο και αποφάσισα να μην πειραξω τα win8.1 που εχω, καθως δεν ηθελα να ρισκαρω εφ'οσων ολα μου δουλευουν καλα. Σκεψου να αρχισεις να εχεις θεματα με καποιους drivers και να χρειαστεις να το επαναφερεις...Η γνωμη μου ειναι αστο οπως ειναι... αλλα καποιος πρεπει να κανει την αρχη
StamosP Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Έκανα την αναβάθμιση στα 10, στην αρχή χτύπαγαν κάποιοι drivers και χρειάστηκε να κάνω format και μετά ξανά εγκατάσταση.Από τότε όλα δουλεύουν ρολόι... Σταμάτης-https://www.astrobin.com/users/Stamos/
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Τα Win10 είναι πολύ καλά και δουλευουν όλοι οι drivers αλλά θα σου σπάσουν τα νεύρα με το Windows Update. ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ θα μπουν ότι drivers θέλει η Microsoft, όποτε θέλει γιατι έτσι θέλει! Επίσης θα κατεβάσει ότι update θέλει χωρίς να σε ρωτήσει(συνήθως τα βράδια θα σου κάνει επανεκκίνηση)και αν έχεις stickακι για Internet θα σου τρώει τα MB. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Έκανα την αναβάθμιση στα 10, στην αρχή χτύπαγαν κάποιοι drivers και χρειάστηκε να κάνω format και μετά ξανά εγκατάσταση. Από τότε όλα δουλεύουν ρολόι...Υπάρχει το Roll back για επιστροφη στα προηγούμενα Windows, και το Reset this Pc όπου αφαιρεί όλα τα προγραματα και τις ρυθμίσεις χωρις να χρειάζεται να κάνεις format. Τυχόν προβλήματα διορθώνονται και με την εντολη sfc /scannow Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Στέλιο είσαι θεούλης!!! Ξέρεις ένα σλόγκαν που λέει "έχω φάει 3 δεν έριξα ούτε 1";;; Ε αυτό μου ζητάς να κάνω. Σταμάτη,Βασίλη ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Άρα μέχρι στιγμής μάλλον μόνο ο desktop θα πειραματιστεί.Ο laptop της εξόρμησης μάλλον θα παραμείνει ως έχει. Δεν έχω διάθεση πλέον βραδιάτικα σε εκκλησάκια δίπλα να ρίχνω καντήλια. Υ.Γ : Βασίλη σχετικά με τα update το διαπίστωσα εχθές βράδυ. http://www.astropixel.gr
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε το System Restore που είναι απενεργοποιημένο στα Win10 στις ιδιότητες του υπολογιστή, αλλιώς ότι σφάλμα συμβεί(που συμβαίνει συχνά όταν πειραματίζεσαι με drivers) το πληρώνεις πολύ ακριβά.... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
StamosP Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2016 Βασίλη, δοκίμασα τα πάντα (reset, downgrade, scannow, restore κτλ) πριν τη λύση του φορμάτ, δεν έπιανε τίποτα.Να φανταστείς ούτε η αριθμομηχανή δεν άνοιγε.Ίσως βέβαια να έφταιγε το ότι ο υπολογιστής στα 3χρόνια που τον έχω είχε τραβήξει τα πάνδεινα...Στα 10 έχω προσέξει ότι τρώει κάτι περίεργες φλασιές η φωτεινότητα της οθόνης αλλά είναι κάτι επουσιώδες...Αντρέα είχα ξεχάσει να ξαναρυθμίσω το eqmod και να ξαναπεράσω τους drivers του serial to usb adapter, καλά που δεν ήμουν εκκλησάκι αλλά ταράτσα! Σταμάτης-https://www.astrobin.com/users/Stamos/
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2016 Αντρέα είχα ξεχάσει να ξαναρυθμίσω το eqmod και να ξαναπεράσω τους drivers του serial to usb adapter, καλά που δεν ήμουν εκκλησάκι αλλά ταράτσα! Αυτά προσπαθώ να αποφύγω Σταμάτη !!! Εδώ πλέον δεν πειράζω τίποτα στο λάπτοπ και που και που σκάνε διάφορα προβλήματα από το πουθενά, φαντάσου λοιπόν να πέσω σε φορμάτ τι έχει να γίνει. Εξόριστος από κάθε εκκλησάκι θα είμαι μετά με την φωτογραφία μου κολλημένη στην είσοδο δίνοντας και αμοιβή για τον εντοπισμό μου. Ενημερωτικά παιδιά τα 10 εγκαταστάθηκαν ήδη στο desktop(x64 κιόλας που τα είχα άχτι) χωρίς να αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Και έχοντας σχεδόν εγκαταστήσει όλες τις αστρονομικές εφαρμογές(photoshop cs5,Pix,CCD stack2,DSS,Registax6,Maxim dl). http://www.astropixel.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα