CharontasXi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2016 Καλησπερα Ενδιαφέρομαι για το http: www.firstlightoptics.com/startravel/skywatcher-startravel-120-az3.html Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη καθώς και εαν μπορω να το αγοράσω απο το συγκεκριμένο κατάστημα Βλέπω καλη την τιμη του Ως αρχάριοςκαι λόγο απειρίας Θελω να αποφύγω τα κατοπτρικα λόγο συντήρησης ευθυγράμμισης κτλ Με ενδιαφέρουν οι προτάσεις σας Οι ανάγκες μου Εως 400 ευρώ Πλανητική παρατήρηση στην πολη Με πιο απλα λογια να μπορουν τα παιδια μου να δουν και να θαυμαςουν το ηλιακό μας σύστημα και να το θαυμάσουν ,αλλα οχι ως κουκκίδες Και εαν ανοίξει η ορεξη μέχρι που μπορω να φτάσω με αυτής της κλίμακας τηλεσκόπιο ? Ηδη εχω ενα celestron 70 travels cope αλλα δεν ηταν αυτο που περίμενα Σας ευχαριστω εκ των προτερων
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2016 Καλησπέρα. Το First Light Optics είναι όντως από τα καλύτερα καταστήματα στην Ευρώπη και ένα μέλος αγόρασε πριν λίγες μέρες τηλεσκόπιο από εκεί μέσω paypal, αν κατάλαβα καλά χωρίς να χρειαστεί καν να κάνει μεταφορά balance (η μέθοδος που χρησιμοποιείται στις "δύσκολες" περιπτώσεις).Τώρα, για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο, αν το θέλεις κυρίως για πλανητική δε θα είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Τα "γρήγορα" διοπτρικά (f/5 το συγκεκριμένο) είναι κυρίως για παρατήρηση deep space στόχων (και προσφέρουν και πολύ "πλούσια" πεδία για ανοικτά σμήνη κλπ), αφού σε φωτεινούς στόχους όπως οι πλανήτες εμφανίζουν αρκετό χρωματικό σφάλμα. Τώρα είναι θέμα του καθενός πόσο τον ενοχλεί το χρωματικό σφάλμα, αλλά και να μη σε ενοχλεί δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να πάρεις κάτι άλλο που θα δείχνει καλύτερα στους στόχους που λες. Πάντως το Travel Scope είναι αντίστοιχου σχεδιασμού, δηλαδή σε πλανήτης όσο αυξάνεις τη μεγένθυνση βλέπεις το μπλε και το κόκκινο να μην εστιάζουν στο ίδιο σημείο (και φαίνονται στις άκρες του πλανήτη και γενικά χαλάνε τις λεπτομέρειες στην επιφάνεια). Έτσι σε διοπτρικά μπορείς να κοιτάξεις τη σειρά Evostar με μεγαλύτερους σωλήνες που έχουν μεγαλύτερες μεγενθύνσεις με λιγότερο χρωματικό σφάλμα σε πλανήτες. Δυστυχώς έχουν μεγαλύτερο βάρος (λιγότερη φορητότητα) και μεγαλύτερο κόστος για παρόμοια διάμετρο και επίσης με την AZ3 πακετάρουν μόνο μέχρι το 90άρι (ήλπιζα στο 102 γιατί το 120 δε νομίζω να το σηκώνει η AZ3), οπότε αν πας π.χ. για το 102 πρέπει να βάλεις ξεχωριστά βάση και ανεβαίνει μάλλον πολύ το κόστος... Μετά υπάρχουν τα Maksutov που επίσης δε θέλουν συντήρηση. Κυρίως λόγω του δευτερεύοντος κατόπτρου, ένα Maksutov με ίδια διάμετρο με το διοπτρικό γενικά έχει χειρότερα αποτελέσματα, δηλαδή αν δεν μπορεί να πάρει κάποιος το 127 θα έλεγα καλύτερα να ξανακοιτάξει τα διοπτρικά γύρω στα 90-100mm. Το Skywatcher & Celestron 127 Mak είναι γενικά πολύ δημοφιλή για πλανήτες στην πόλη. Εμένα με εκνευρίζει λίγο η βάση τους που δεν είναι πολύ στιβαρή (γίνονται κάποιες βελτιώσεις), αλλά είναι πανάλαφρα και εύκολα σχετικά στη χρήση. Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
scott Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2016 H αλήθεια είναι οτι η καλυτερη επιλογη γι'άυτο που θέλεις ειναι το Dobson 6!Δεν θα προσπαθίσω να σου αλλαξω τη γνωμη για τα νευτώνια,αλλα ειναι η καλυτερη αγορα,θα σου περισεψει και ποσό για κανα 2 εξτρα.Επισεις δεν χανει ευκολα την ευθηγραμμιση,μπορει να το εχεις χρονια και να μην χρειαστει ποτε!Εναλλακτικες τωρα δυσκολευει το θεμα στο ποσο των 400 ευρω σε αλλο σχεδιασμο,αυτο που αναφερεις ειναι ισως η καλυτερη εναλλακτικη,μετα πρεπει να πας σε Maksutov 127,με την στηριξη ομως θα ξεπερασεις το ποσο που οριοθετείς.Το επομενο βημα ειναι για μεταχειρησμενο... Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
CharontasXi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2016 Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σαςΜαλλον πρεπει να αναθεωρήσω για τα κατοπτρικαΞεκινάω το διάβασμα και επανέρχομαι για τυχόν απορίεςΣας ευχαριστω και παλι
jimkopa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2016 αν θες ντε και καλα διοπττρικο εδω Skywatcher Evostar 120 with EQ5...... 570 eyrw ....συντηριτικη επιλογη το ελαχιστο ο ΠΑΤΟΣ Skywatcher Evostar 150 with E5 ......1060 evrw .....τα αξιζει τα λεφτα με το μυαλο δεν θα αλλαζω τηλεσκοπια καθε χρονο Skywatcher Evostar 150 with E5 .......1060 + 150 evrw με Dual-Speed 2" Crayford Focuser .....με την καρδια αυτο αν θες ντοπσονιαν με μπολικες ιντσες και goto καλουδια εδω Skywatcher Skyliner 200P Dobsonian.... 394 ευρω με collimation η πιο συντηριτικη επιλογη Ο ΠΑΤΟΣ Skywatcher Skyliner 200P FlexTube GOTO ......1020 ευρω με collimation με το μυαλο Skywatcher Skyliner 250PX FlexTube GOTO 1250 ευρω με την καρδια αυτο αν δεν υπαρχει χρημα εδω Skywatcher Skyliner 150P Dobsonian .....240 ευρω αξιοπρεπεστατο αναλογα τι θες εδω εισα.....ι αν ξαναεψαχνα εξοπλισμο εδω θα κινιουμουν με top 1250 ευρω δεν συζηταμε goto se διοπτρικο ξεφευγει η κατασταση «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
scott Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2016 Φιλε Jimkopa,δεν εμφανίζονται οι διευθύνσεις!Η μονο εγω εχω αυτο το θέμα?? Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
CharontasXi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2016 Και πάλι ευχαριστω πολυ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε ,Για dob 8 με βλέπωΑρκεί εαν δεν σας κανει κόπο να μου υποδείξετε ενα νημα με video περί ευθυγράμμισης κατόπτρων , έψαξα στο φόρουμ και το βιντεο οπου ειχε αναρτηθεί δεν υπαρχειΣτο YouTube βρηκα μονο με laserΠρεπει να παρω απαραίτητα εξάρτημα για ευθύγραμμης η εναλλακτικά μπορω και χωρις?
scott Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2016 Θα ειναι ευθηγραμμισμενο,για αρχη δεν χρειαζεται αμεσα.Μπορει οταν χρειαστει και καποιος κοντινος φιλος να στο κανει.Μπορεις να το κανεις και με καπακι απο φιλμ με μια τρυπα μικρη στη μεση,μια αναβαθμηση ειναι το cheshire.Βασικα προτιμώ το laser γιατι ειναι πολυ πιο ευχρηστο,βλεπεις το σημάδι απο πισω απο τον σωληνα οπως θα κανεις ρυθμισεις.Με τους αλλους τροπους θα πιγενεις μπρος πισω να βλεπεις που μετακηνιθηκε και ειναι εκνευριστικο,θα σου τρωει περισσοτερο χρονο.Βεβαια το καλο ειναι οτι αν το κανεις μια θα ειναι για πολυ καιρο ευθηγραμμισμενο (μιας και ο σωληνας ειναι ενιαίος και οχι truss),οπως και οταν το παρεις καινουργιο.Οποτε δεν ειναι απαρετητο να βιαστεις...εν καιρο... ΥΓ.Και εμεις εδω ειμαστε,στην τελικη σου δανειζω και το δικο μου,μονο γι αυτο μην αγχωνεσαι. Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
jimkopa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2016 Φιλε Jimkopa,δεν εμφανίζονται οι διευθύνσεις!Η μονο εγω εχω αυτο το θέμα?? δεν ειναι διευθυνσεις μονο τα μοντελα απο το www.firstlightoptics.com οι τιμες «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
CharontasXi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2016 Θα ειναι ευθηγραμμισμενο,για αρχη δεν χρειαζεται αμεσα.Μπορει οταν χρειαστει και καποιος κοντινος φιλος να στο κανει.Μπορεις να το κανεις και με καπακι απο φιλμ με μια τρυπα μικρη στη μεση,μια αναβαθμηση ειναι το cheshire.Βασικα προτιμώ το laser γιατι ειναι πολυ πιο ευχρηστο,βλεπεις το σημάδι απο πισω απο τον σωληνα οπως θα κανεις ρυθμισεις.Με τους αλλους τροπους θα πιγενεις μπρος πισω να βλεπεις που μετακηνιθηκε και ειναι εκνευριστικο,θα σου τρωει περισσοτερο χρονο.Βεβαια το καλο ειναι οτι αν το κανεις μια θα ειναι για πολυ καιρο ευθηγραμμισμενο (μιας και ο σωληνας ειναι ενιαίος και οχι truss),οπως και οταν το παρεις καινουργιο.Οποτε δεν ειναι απαρετητο να βιαστεις...εν καιρο... ΥΓ.Και εμεις εδω ειμαστε,στην τελικη σου δανειζω και το δικο μου,μονο γι αυτο μην αγχωνεσαι. Το dob 8 μου είπαν οτι ειναι καιρο αχρησιμοποίητο και δεν ξέρω ποσο ευθυγραμμισμένο ειναι ,και η αλήθεια ειναι οτι ούτε εγω εχω την εμπειρια να το τεστάρω
astrofriend Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2016 Στο site της skywatcher έχει manual για τα dob 8,10,12 στο οποίο περιγράφει και την στοιχειώδη μέθοδο ευθυγράμμισης χωρίς ειδικά εργαλεία, που και αν ακόμη δυσκολεύεται κάποιος να την κάνει μπορεί τουλάχιστον να ελέγξει με απλή παρατήρηση αν είναι στοιχειωδώς ευθυγραμμισμένο.
CharontasXi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2016 Στο site της skywatcher έχει manual για τα dob 8,10,12 στο οποίο περιγράφει και την στοιχειώδη μέθοδο ευθυγράμμισης χωρίς ειδικά εργαλεία, που και αν ακόμη δυσκολεύεται κάποιος να την κάνει μπορεί τουλάχιστον να ελέγξει με απλή παρατήρηση αν είναι στοιχειωδώς ευθυγραμμισμένο.Σε ευχαριστώ πολυ ,το τσέκαρα ειναι στα Αγγλικά ελπίζω να βγαλω άκρη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα