murcielago650 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2016 Καλησπερα σε ολους...Μετα απο μια πολυ ομορφη βραδια και ενω ειχα βαλει το τηλεσκοπιο μεσα στο σπιτι,απο τρελη απροσεξια καποιος το εριξε κατω!!!! Το ειχα ορθιο και επεσε δυστυχως ακουμπωντας η πρωτη επαφη της πτωσης πανω στο σημειο που μπαινουν τα προσοφθαλμια!!!!! Κατευθειαν το ξανα εβγαλα εξω στην αυλη και κοιταξα αν ολα ειναι καλα δοκιμαζοντας τον δια.Ειχε πολυ ελαφρια συννεφια,δλδ ο διας φαινοταν αλλα με το ματι ηταν λιγο αχνος,καθως και αλλα πιο σκοτεινα αστερια στον ουρανο. Παρατηρωντας με διαφορα προσοφθαλμια καθως και με την dslr σε prime focus με τον powermate 5x δυστυχως κατι φαινεται να εχει στραβωσει???σπασει(ελπιζω οχι...)!!! Σας παραθετω καποιες φωτο που τραβηξα στα γρηγορα με την dslr prime focus με καλη εστιαση,μετρια εστιαση και καθολου εστιαση κοιτωντας αν εχει ξεφυγει το collimation.αυτο που βλεπω ομως ειναι οτι στις φωτο που δεν εχει καθολου καλο focus ειναι οτι δεν φαινεται ολοκληρος ο πλανητης(διας).το προβλημα απο οτι φαινεται υπαρχει στο πανω μερος του πλανητη.στις εντελως χωρις focus απλα δεν φαινεται ενω εκει που εχει focus φαινεται σαν καποιος να τον εχει "σβησει" με γομα στο πανω δεξια μερος του,δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως...Τι μπορει να σημαινει αυτο?γνωριζει κανεις να βοηθησει??? Σας παρακαλω,εχω πελαγωσει,πρωτη φορα το χρησιμοποιησα,ολοκαινουριο ειναι,ελπιζω να μην εχει παθει κατι που δεν φτιαχνεται.... Το τηλεσκοπιο ειναι το νευτωνειο skywatcher 200/1000 dual speed focus. Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsfSkywatcher neq6 pro go-toAsi 224mcGuiding 9*50 celestron finderTelevue Powermate 2.5xNikon D7200 - Canon 600d mod
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Μην ανησυχείς. Θέλει ευθυγράμμιση. Κι επειδή είναι Νευτώνιο, θα τη χρειάζεται συχνά, οπότε πρέπει να μάθεις πώς γίνεται. Καλές παρατηρήσεις!Αλέξανδρος Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 εαν ο εστιαστης δεν εχει προβλημα στην κινηση του μιας και ηταν το σημειο επαφης ή καποιο αλλο κομματι του τηλεσκοπιου δεν εχει στραβωσει, τοτε εχει φυγει η ευθυγραμμιση των οπτικων. Θα φας καμποση ωρα να την φερεις μιας και εισαι αρχαριος αλλα μολις το μαθεις θα ειναι πια ρουτινα. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
StamosP Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Έτσι όπως το βλέπω μάλλον έχει κουνηθεί το δευτερεύον, τσέκαρέ το με το τρυπημένο καπάκι ή chesire αν έχεις... Σταμάτης-https://www.astrobin.com/users/Stamos/
murcielago650 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις κ την βοηθεια! Ο εστιαστης δεν μου φανηκε να εχει στραβωσει,καθως οσο τον χρησιμοποιησα μετα την πτωση δουλευε ομαλα στις κινησεις που του εκανα και με τα 2 προσοφθαλμια που χρησιμοποιησα καθως και με την dslr επανω.Αν ειχε στραβωσει θα υπηρχε δυσκολια στην κινηση του προφανως??? Δυστυχως δεν εχω τπτ που να με βοηθησει στο collimation.Διαβασα λιγο το thread που εχει ανοιχτει γι αυτο το θεμα http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3261 Αλλα βρισκομα στο εξοχικο που δεν εχει ιντερνετ κ απλα εχω μπει απο το κινητο και σας γραφω.το βραδυ που θα παω σε σπιτι με ιντερνετ θα δω κ τι χρειαζομαι.Βεβαια στο παραπανω νημα δεν λεει τι χρειαζομαστε.Εννοω απο οτι καταλαβα χρειαζεσαι καποιο προσφθαλμιο ειδικο ετσι ωστε να μπορεσεις να κανεις την ευθυγραμμιση.θα ψαξω κ φυσιολογικα θα σας ξανα χρειαστω... Απλα εγω φοβηθηκα μηπως εσπασε στραβωσε τπτ και εμπαινα σε μεγαλους μπελαδες...Και αυτο διοτι ενω στις εκτος focus φωτο απο την κατω μερια ο κυκλος του πλανητη φαινεται ολοκληρος και στο κεντρο του ειναι σκοτεινα,οπως θα επρεπε δλδ,απο πανω δεν φαινεται καθολου.νομιζα οτι μπορει να κουνηθηκε η να στραβωσε ο εστιαστης και να μην μπορουσα να δω ολη την εικονα απο τον σωληνα... Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsfSkywatcher neq6 pro go-toAsi 224mcGuiding 9*50 celestron finderTelevue Powermate 2.5xNikon D7200 - Canon 600d mod
ecuador Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Πριν από 20-30 χρόνια που τα Cheshire collimators ήταν μεγάλη πολυτέλεια και τα laser άγγιζαν το sci-fi, παιρναμε ένα κουτάκι φιλμ 35μμ του κοβαμε τον πάτο ανοιγαμε μια τρύπα στο κέντρο του καπακιού και κάναμε τη δουλειά μας. Οπότε μπορείς κι εσύ έτσι και θα είσαι μια χαρά αφου δουλεύει ο εστιαστης και δε βλέπεις καμια ρωγμή σε κάτοπτρο...Πάντως μόνο έτσι μπορεί να βγει από ευθυγράμμιση ο σωλήνας σου. Τον έχω κάνει άπειρα ταξίδια περιλαμβανομένου και Αγγλία - Ελλάδα με αυτοκίνητο και δεν ξεφεύγει χιλιοστό. Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
murcielago650 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Πριν από 20-30 χρόνια που τα Cheshire collimators ήταν μεγάλη πολυτέλεια και τα laser άγγιζαν το sci-fi, παιρναμε ένα κουτάκι φιλμ 35μμ του κοβαμε τον πάτο ανοιγαμε μια τρύπα στο κέντρο του καπακιού και κάναμε τη δουλειά μας. Οπότε μπορείς κι εσύ έτσι και θα είσαι μια χαρά αφου δουλεύει ο εστιαστης και δε βλέπεις καμια ρωγμή σε κάτοπτρο...Πάντως μόνο έτσι μπορεί να βγει από ευθυγράμμιση ο σωλήνας σου. Τον έχω κάνει άπειρα ταξίδια περιλαμβανομένου και Αγγλία - Ελλάδα με αυτοκίνητο και δεν ξεφεύγει χιλιοστό. Η αληθεια ειναι οτι το 150αρι που ειχα χρησιμοποιησει καμια 15αρια φορες μεσω εξω στο σπιτι δεν ειχε παθει τπτ!!! Σε αυτο με το φιλμ δεν το καταλαβα ακριβως.παιρνουμε το κουτακι του φιλμ,κοβουμε τον πατο του οποτε εχουμε στα χερια μας ενα 'κυλινδρο' χωρις καπακι αλλα ουτε κ πατο σωστα?αρα την τρυπα στο κεντρο του που την κανουμε? Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsfSkywatcher neq6 pro go-toAsi 224mcGuiding 9*50 celestron finderTelevue Powermate 2.5xNikon D7200 - Canon 600d mod
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 όπως αναφερθηκε παραπανω θα παρεις ενα κουτι φιλμ μαζι με το καπακι του. Στα καπακι θα κανεις μια τρυπα, κρατα σαν οδηγο το μικρο καρουμπαλο/λακουβα που εχει το καπακι για να ειναι η τρυπα κεντραρισμενη. Στην συνεχεια θα παρεις το κουτι και απο αυτο θα κοψεις τον πατο οποτε θα μεινεις με εναν κυλινδρο χωρις πατο. Τελος θα τοποθετησεις πισω το καπακι στον κυλινδρο χωρις πατο και εχεις ετοιμο τον αυτοσχεδιο ευθυγραμμιστη. Αν διαβασεις και τις οδηγιες χρησης απο το τηλεσκοπιο ττο αναφερει. επισης ψαξε στο ιντερνετ για film canister collimation Επισης δες εδω για λεπτομερη ευθυγραμμιση νευτωνιου τηλεσκοπιου http://www.astro-baby.com/collimation/astro%20babys%20collimation%20guide.htm Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
murcielago650 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Εγινε!!! Σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες συμβουλες σας.θα δοκιμασω κ ειτε το καταφερω ειτε οχι θα ενημερωσω!!! Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsfSkywatcher neq6 pro go-toAsi 224mcGuiding 9*50 celestron finderTelevue Powermate 2.5xNikon D7200 - Canon 600d mod
aiolos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Δες και αυτό στα ελληνικά από τον Άρη Μυλωνά Τα βήματα 0 και 1 το πιο πιθανό είναι να μην χρειάζονται να τα κάνεις. Θεόδωρος Σπανός
murcielago650 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Πρωτο προβλημα...Οταν ξεσφιγγω τις 3 βιδες με το αλλεν στο δευτερευον κατοπτρο ετσι ωστε μετα με το κατσαβιδι να μπορεσω να γυρισω την κεντρικη βιδα του δευτερευοντος,οσο και αν προσαθησω δεν μπορω να το κεντραρω.αλλα και παλι οπου και να το αφησω,μολις μετα παω να σφιξω τις 3 μικρες με το αλλεν παλι αλλαζει θεση το δευτερευον.... Καμια βοηθεια στο συγκεκριμενο θεμα???? Να προσθεσω οτι εχω μετρησει τις 4 αποστασεις,απο την ακρη του σωληνα στην κεντρικη βιδα του δευτερευοντος και ολες φαινονται να ειναι σωστες,λιγο πανω απο 10 εκατοστα η καθε μια. Νεα ενημερωση,νομιζω οτι το επιασα,διορθωστε με αν εχω λαθος....Μετραμε πρωτα απολα αν οι 4 αποστασεις ειναι ιδιες,μιλαω για την αραχνη,αν καλα καταλαβα οτι ετσι λεγεται το σημειο στο οποιο στηριζεται το δευτερευον...Επειτα Ξεσφιγγουμε τις 3 μικρες βιδες με το αλλεν,μετα με το κατσαβιδι σφιγγουμε η ξεσφιγγουμε την μεγαλη ετσι ωστε να φαινεται κεντραρισμενο το δευτερευον(τελειος κυκλος αντι για ελλειπτικο).τελος σφιγγουμε τις 3 μικρες βιδες με τα αλλεν τοσο ωστε να φαινεται ενας τελειος κυκλος(οχι μεχρι να τερματισουν,μπορει να χρειαστει καποια απο τις 3 να μεινει λιγο χαλαρη) και οι 3 μικρες εγκοπες που υπαρχουν περιμετρικα ισες στις ακρες του κυκλου???(3 μικρα ορθογωνιακια που φαινονται στις ακρες του κυκλου κοιτωντας μεσα απο το προσοφθαλμιο,εδω προσοφθαλμιο ειναι το κουτι του φιλμ με την τρυπα στη μεση) Προχωρησα και στο πρωτευον κατοπτρο.Εκανα καποιες ρυθμισεις απο τις πισω βιδες...το τελικο αποτελεσμα το βλεπετε στην φωτογραφια.αυτο που παρατηρω ειναι οτι ο μαυρος κυκλος δεν ειναι τελειως στο κεντρο.αυτο ενοχλει?αν ναι πως διορθωνεται?Η φωτογραφια τραβηχτηκε με dslr,με φορεμενο τον φακο της και απλα κολησα πανω στον εστιαστη κ τραβηξα μια φωτογραφια.ΔΕΝ ειναι απο rime focus. Νεα ενημερωση...Δεν με βλεπω να βγαζω ακρη.τελικα το δευτερευον δεν ηταν ακριβως ευθυγραμμισμενο,καθως αν βγαλω τελειως εξω τον εστιαστη δεν φαινονται ακριβως και τα 3 σημαδια που κρατανε το πρωτευον(τα 3 μικρα ορθογωνια που φαινονται μεσα απο το προσοφθαλμιο)....Πελαγωσα λιγο....Εχω διαβασει χιλιους οδηγους αλλα ακομα δεν μπορω να καταλαβω αρκετα πραγματα.... Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsfSkywatcher neq6 pro go-toAsi 224mcGuiding 9*50 celestron finderTelevue Powermate 2.5xNikon D7200 - Canon 600d mod
aiolos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Πρωτο προβλημα...Οταν ξεσφιγγω τις 3 βιδες με το αλλεν στο δευτερευον κατοπτρο ετσι ωστε μετα με το κατσαβιδι να μπορεσω να γυρισω την κεντρικη βιδα του δευτερευοντος,... Επειτα Ξεσφιγγουμε τις 3 μικρες βιδες με το αλλεν,μετα με το κατσαβιδι σφιγγουμε η ξεσφιγγουμε την μεγαλη ετσι ωστε να φαινεται κεντραρισμενο το δευτερευον(τελειος κυκλος αντι για ελλειπτικο).τέλος σφιγγουμε τις 3 μικρες βιδες με τα αλλεν τοσο ωστε να φαινεται ενας τελειος κυκλος Νομίζω ότι κάνεις λάθος εδώ. Οι 3 βίδες άλεν δεν είναι για σφίξιμο-ξεσφίξιμο ώστε να χρησιμοποιήσεις την κεντρική, αλλά μόνο για ευθυγράμμιση. Με την κεντρική περιστρέφεις το δευτερεύων για να είναι τέλειος κύκλος κάτω από τον εστιαστή και μετά με τις 3 αλεν απλα το ευθυγραμμίζεις. Δεν σφίγγεις και ξεσφίγγεις κάτι. Θεόδωρος Σπανός
murcielago650 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Νομίζω ότι κάνεις λάθος εδώ. Οι 3 βίδες άλεν δεν είναι για σφίξιμο-ξεσφίξιμο ώστε να χρησιμοποιήσεις την κεντρική, αλλά μόνο για ευθυγράμμιση. Με την κεντρική περιστρέφεις το δευτερεύων για να είναι τέλειος κύκλος κάτω από τον εστιαστή και μετά με τις 3 αλεν απλα το ευθυγραμμίζεις. Δεν σφίγγεις και ξεσφίγγεις κάτι. Μα η κεντρικη δεν γυρναει αν δεν ξεσφιξεις τις 3 μικρες με αλεν...Ουσιαστικα πλεον δεν προσπαθω να παω συμφωνα με καποιον κανονα,αλλα απλα παιζοντας με τις βιδες μεχρι να κατσει ο σωστος κυκλος και επειτα να φαινονται και τα 3 κλιπ του πρωτευοντος πιανοντας ισο χωρο στις 3 ακρες. Αυτη η φωτο ειναι οπως ειναι τωρα,νομιζω οτι καλυτερο εχω καταφερει. Το προβλημα ειναι,ο μαυρος κυκλος που φαινεται στην μεση,πως κεντραρεται στο σταυρονημα που φαινεται?Ποιο ειναι το προβλημα και δεν ειναι ακριβως στο κεντρο αλλα οπως φαινεται στην φωτο το σταυρονημα ειναι ελαφρως αριστερα του???? Σπασιμο νευρων ειναι δυστυχως... Προσεξα κατι τωρα διαβαζοντας....σε αυτο εδω το site,λεει οτι σε νευτωνεια με f5 η και πιο γρηγορα μπορει να ειναι τελειως ευθυγραμμισμενα και παλι ομως το σταυρονημα να χανει λιγο απο το ακριβες κεντρο...Μπορει καποιος να το επιβεβαιωσει αυτο?Αν ισχυει τοτε συμφωνα με την φωτογραφια που ανεβασα ειμαι οκ? http://www.astro-baby.com/collimation/astro%20babys%20collimation%20guide.htm Ειναι στο κεφαλαιο collimation step4,παραγραφος fast/slow telescopes. Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsfSkywatcher neq6 pro go-toAsi 224mcGuiding 9*50 celestron finderTelevue Powermate 2.5xNikon D7200 - Canon 600d mod
jimkopa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 σφιξε ξεσφιξε μην χαλασεις τις βιδες (δεν θελουν ζορισμα να ξερεις ) και τις 3 βιδες τις σφιγγεις σε σημειο που να ειναι με το ματι ισες βιδωμενες μετα σφιγγεις την κεντρικη καλα και μετα για να σφιξεις μια απο τις 3 πρεπει να ξεσφιγγεις μια αλλη πρωτα καλα μου φαινεται ευθυγραμμισμενο δοκιμασε το ετσι μπορει να θελει λιγο ακομη καποια αλλη μερα το τελειοποιεις «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
murcielago650 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 σφιξε ξεσφιξε μην χαλασεις τις βιδες (δεν θελουν ζορισμα να ξερεις ) και τις 3 βιδες τις σφιγγεις σε σημειο που να ειναι με το ματι ισες βιδωμενες μετα σφιγγεις την κεντρικη καλα και μετα για να σφιξεις μια απο τις 3 πρεπει να ξεσφιγγεις μια αλλη πρωτα καλα μου φαινεται ευθυγραμμισμενο δοκιμασε το ετσι μπορει να θελει λιγο ακομη καποια αλλη μερα το τελειοποιεις Χαχα οχι βρε.οτι εκανα το εκανα με πολυ απαλες κινησεις κ πολυ ηρεμα.ουτε εσφιξα καποια βιδα πολυ ουτε εκανα κατι βιαστικα.Οντως το αφησα ετσι κ θα το δοκιμασω αν ειναι οντως καλο.Παντως για μα εχω το παραπανω αποτελεσμα καποια βιδα δεν εχει σφιξει τελειως.ειναι λαθος αυτο??? Και καποιος παρακαλω ας επιβεβαιωσει-διαψευσει αυτο που ρωτησα σχετικα με το τελευταιο λινκ που εβαλα.αν οντως σε φρηγορα νευτωνεια μπορει το σταυρονημα να μην ειναι τελειως κεντραρισμενο... Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsfSkywatcher neq6 pro go-toAsi 224mcGuiding 9*50 celestron finderTelevue Powermate 2.5xNikon D7200 - Canon 600d mod
stathisb Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2016 Καλησπέρα Και μια συμβουλή τον σωλήνα να τον έχεις παράλληλα με το έδαφος όταν δουλεύεις στο δευτερεύον κάτοπτρο. Ο λόγος είναι να μη σου πέσει κάτι μέσα και χτυπήσει πάνω στον πρωτεύον καθρέπτη. ΦιλικάΣτάθης
murcielago650 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Καλησπέρα Και μια συμβουλή τον σωλήνα να τον έχεις παράλληλα με το έδαφος όταν δουλεύεις στο δευτερεύον κάτοπτρο. Ο λόγος είναι να μη σου πέσει κάτι μέσα και χτυπήσει πάνω στον πρωτεύον καθρέπτη. Ναι βρε αυτο εννοειται!μου το εδωσαν να το καταλαβω ολα τα βιντεο που ειδα κ ολοι οι οδηγοι που διαβασα... Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsfSkywatcher neq6 pro go-toAsi 224mcGuiding 9*50 celestron finderTelevue Powermate 2.5xNikon D7200 - Canon 600d mod
jimkopa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Και καποιος παρακαλω ας επιβεβαιωσει-διαψευσει αυτο που ρωτησα σχετικα με το τελευταιο λινκ που εβαλα.αν οντως σε φρηγορα νευτωνεια μπορει το σταυρονημα να μην ειναι τελειως κεντραρισμενο... θα βγαλω και γω μια φωτο απο το δικο μου να δουμε «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
murcielago650 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 θα βγαλω και γω μια φωτο απο το δικο μου να δουμε Ευχαριστω jimkopa.περιμενω να δω αποτελεσματα Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsfSkywatcher neq6 pro go-toAsi 224mcGuiding 9*50 celestron finderTelevue Powermate 2.5xNikon D7200 - Canon 600d mod
AstroGEO Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Στο ερωτημα σου, "Και καποιος παρακαλω ας επιβεβαιωσει-διαψευσει αυτο που ρωτησα σχετικα με το τελευταιο λινκ που εβαλα.αν οντως σε φρηγορα νευτωνεια μπορει το σταυρονημα να μην ειναι τελειως κεντραρισμενο..." το θεωρώ απιθανο να είναι έκεντρο,πιστευω το καταλαβαίνεις. Η μόνη περίπτωση είναι να έχει κατασκευαστικό λάθος,να ξέφυγε από τον δειγματοληπτικό έλεγχο. Ως προς τα υπόλοιπα τα παιδια σε κατατόπισαν πλήρως.
jimkopa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 εδω το δικο μου f4.8 «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
murcielago650 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Εχω την εντυπωση οτι το δικο σου φαινεται πιο σωστο... Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsfSkywatcher neq6 pro go-toAsi 224mcGuiding 9*50 celestron finderTelevue Powermate 2.5xNikon D7200 - Canon 600d mod
jimkopa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Εχω την εντυπωση οτι το δικο σου φαινεται πιο σωστο... ναι ετσι φαινεται παιδεψε το λιγο ακομη μηπως στρωσει κι αλλο ....δεν ειναι πολυ κακο και το δικο σου παιρνει βελτιωση ...ειναι πολυ δυσκολο χωρισ λειζερ θελει πολυ προσπαθεια και βοηθεια απο δευτερο ατομο αν ελεγες απο που εισαι μηπως σε βοηθουσε κανενας απο εκει γυρω «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
ecuador Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Εχω την εντυπωση οτι το δικο σου φαινεται πιο σωστο... ναι ετσι φαινεται παιδεψε το λιγο ακομη μηπως στρωσει κι αλλο ....δεν ειναι πολυ κακο και το δικο σου παιρνει βελτιωση ...ειναι πολυ δυσκολο χωρισ λειζερ θελει πολυ προσπαθεια και βοηθεια απο δευτερο ατομο αν ελεγες απο που εισαι μηπως σε βοηθουσε κανενας απο εκει γυρω Για κάτσε, τι ρατσισμός είναι αυτός. Θα τον βοηθήσει δηλαδή κάποιος μόνο ανάλογα με την καταγωγή του; ( αστειάκι... ) Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
jimkopa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2016 το αλλο με την Ινδια μ αρεσε πιο πολυ χαχαχαχαχ «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα