Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Γεια σε ολους! Ειμαι 16 χρονων και απο μικρος με ενδιεφερε η αστρονομια αλλα ποτε δε καταφερα να την κανω hobby λογω του οτι το μονο που ειχα ηταν ενα μικρο παιδικο τηλεσκοπιο που ισα εβλεπα καλα το φεγγαρι.Ομως τωρα θελω να ασχοληθω και ψαχνω το πως πρεπει να αρχισω και το τι τηλεσκοπιο να παρω.Το τηλεσκοπιο που πιστευω πως θα ηταν καλο να αρχισω ειναι το celestron firstscope εχω διαβασει καλες κριτικες αλλα θελω καποιος να μου πει αν ειναι καλη επιλογη. Δυστυχως δεν μπορω να διαθεσω πανω απο 100€ μεχρι στιγμης.Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε απαντηση.
Δημοσιεύτηκε
Θα ελεγα να προσπαθισεις να μαζεψεις αλλα τοσα και παρε τουλαχιστον το Skywatcher 130 Dobson ή κανενα μεταχειρισμενο Dobson 6 ή 8 ιντες και ας κανει και παραπανω...

Κων/νος Σιδηρόπουλος

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Δημοσιεύτηκε
Γεια σε ολους! Ειμαι 16 χρονων και απο μικρος με ενδιεφερε η αστρονομια αλλα ποτε δε καταφερα να την κανω hobby λογω του οτι το μονο που ειχα ηταν ενα μικρο παιδικο τηλεσκοπιο που ισα εβλεπα καλα το φεγγαρι.Ομως τωρα θελω να ασχοληθω και ψαχνω το πως πρεπει να αρχισω και το τι τηλεσκοπιο να παρω.Το τηλεσκοπιο που πιστευω πως θα ηταν καλο να αρχισω ειναι το celestron firstscope εχω διαβασει καλες κριτικες αλλα θελω καποιος να μου πει αν ειναι καλη επιλογη. Δυστυχως δεν μπορω να διαθεσω πανω απο 100€ μεχρι στιγμης.Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε απαντηση.

Φίλε μου, είμαι και εγώ στην ίδια περίπου ηλικία και μπήκα στο ίδιο δίλημμα προ λίγων μηνών. Ξεκίνησα και εγώ βάζοντας ως budget ένα τέτοιο ποσό. Μετά από ψάξιμο και μια αρκετά διφορούμενη συζήτηση στο forum αποφασισα να αγοράσω ένα επιτραπέζιο της national geographic. Ευτυχώς, θα έλεγα, πέρασε κάποιος καιρος και εγώ ακόμη δεν είχα αγοράσει το τηλεσκόπιο, ως ότου βρήκα μια αγγελία όπου πουλούσαν με 100€ ένα 6" dob.

Τι να κρατήσεις απο όλο αυτό;

Μην ξοδέψεις τα χρήματα και ή μάζεψε περισσότερα ή παρακολουθησε τις αγγελίες.

Δημοσιεύτηκε

Βάλε εσύ αγγελία στο forum "Διαθέτω περίπου 100€ και ζητάω πλήρες τηλεσκόπιο (με βάση και προσοφθάλμιους έτοιμο για χρήση)"

Και μετά αν δεν μπορείς να κρίνεις ποια προσφορά είναι καλύτερη ρώτα πάλι στο forum να σου πούνε

Εγώ είχα πουλήσει ένα παλιό 130/900 με βάση τύπου dobsonian ιδιοκατασκευή και προσοφθάλμια στα 80€, και λειτουργικά ήταν εξαιρετικό

Φιλικά

Χρήστος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης