Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μια βοηθεια παρακαλω σχετικα με την παραπανω συγκριση...

Θελωντας να κανω την δουλεια μου οσο πιο οικονομικα μπορουσα βρηκα μια canon 550d σε αριστη κατασταση με 4000 κλικ στα 250 απο καταστημα στην αθηνα-κεντρο και εφοσον μου εδωσαν και εγγυηση 6μηνων την αγορασα.

Θελω να την χρησιμοποιησω και για πλανητικη φωτογραφιση και για βαθεως ουρανου αλλα και να την εχω για καθημερινη χρηση.

Καταλαβαινω οτι ναι μεν η 550 κανει ολα τα παραπανω με αρκετους συμβιβασμους δε...Να προσθεσω οτι δεν εχω προβει σε μετατροπη της 550...Τουλαχιστον ακομα αν κ το σκεφτομαι σοβαρα...

Αυτη τη στιγμη την εχω με τον 18-55 is.

Η ερωτηση ειναι η εξης...

Μια πλανητικη καμερα πχ

http://www.astroshop.eu/cameras/zwo-camera-asi-120-mc-color/p,44280

ποιος ειναι ο λογος που δεν ειναι οτι καλυτερο για φωτογραφιση βαθεως ουρανου?μονο το οτι δεν εχει ψυξη η συντρεχουν και αλλοι λογοι?

Και αν παρει καποιος μια καμερα που ειναι για βαθυ ουρανο πχ

http://www.astroshop.eu/cameras/atik-camera-420-color/p,44175

τοτε αυτην μπορει να την χρησιμοποιησει και για πλανητικη?

Επισης με μια καμερα σαν την παραπανω ποση παραπανω λεπτομερεια θα μπορεσω να δω σε σχεση με οτι μπορει να μου δωσει η canon 550?(αναφερομαι στην πλανητικη γτ απο οτι βλεπω στις φωτογραφιες που ανεβαζουν εδω τα παιδια,οι dslr μια χαρα τα καταφερνουν σε βαθυ ουρανο,ειδικα αν τις εχεις μετατρεψει.)

Τηλεσκοπιο εχω το skywatcher 200/1000 dsf και τον powermate 5x.Συγνωμη αν καποιες αποριες φανουν χαζες αλλα εχω μπερδευτει λιγο με τις παραπανω κατηγοριες...

Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsf

Skywatcher neq6 pro go-to

Asi 224mc

Guiding 9*50 celestron finder

Televue Powermate 2.5x

Nikon D7200 - Canon 600d mod

Δημοσιεύτηκε

Οι απαντησεις που ψαχνεις ειναι ολες εδω μεσα

http://www.astrovox.gr/avat/types.php

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

Σχετικά με το τελευταίο ερώτημά σου, στο video crop mode (όπου γίνεται η πλανητική φωτογράφιση) η Canon 550D είναι 640x480 / 60fps και το video είναι συμπιεσμένο. Η ASI σε ROI τέτοιας ανάλυσης θα σου δώσει πάνω από 100fps ασυμπίεστο, ενώ τα pixel της είναι ελαφρά μικρότερα (3.75μ vs 4.3μ), οπότε θα πάρεις 15% μεγαλύτερη ανάλυση για ίδια διάταξη.

Στην πράξη, για το δικό σου σωλήνα με το 5x powermate η διαφορά θα είναι σχετικά μικρή αν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι καλές, ώστε να "αρκούν" και τα 60fps (και η πιθανώς ελαφρά μεγαλύτερη έκθεση της 550D αφού έχει μικρότερο QE), ιδιαίτερα αν εγκαταστήσεις το Magic Lantern που επιτρέπει να αυξήσεις το bitrate στο video (ρύθμιση έχει μέχρι 3x, δοκιμάζεις το μέγιστο που δε σταματάει με την SD κάρτα σου). Όσο χειροτερεύουν οι συνθήκες, τόσο μεγαλώνει η διαφορά. Μπορείς να δεις και μια σχετική δοκιμή. Επίσης αν πας π.χ. σε 10" τηλεσκόπιο και μπορείς να αυξήσεις το εστιακό μήκος σε πάνω από 6 μέτρα, ο Δίας τουλάχιστον δε χωράει στο crop video της 550D.

Βέβαια η 550D δε θέλει PC, γεγονός αρκετά "βολικό".

Οπότε θα έλεγα για τώρα καλά είσαι σε πλανητική με τη DSLR σου, εκτός αν αντί για ASI 120 πας στα πιο καινούργια CMOS όπως τα IMX224/IMX290 (π.χ. QHY5-III 224 / 290 - βγαίνουν και με ψύξη) που έχουν πλέον σοβαρή διαφορά στο frame rate (300 fps @ 640x480 - USB 3.0) και απ' ότι φαίνεται ακόμα υψηλότερο QE. Βέβαια, αν θέλεις να αρχίσεις deep space φωτογραφία με οδήγηση, θα χρειαστείς guiding camera, οπότε να μια δικαιολογία να πάρεις μία ;)

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημοσιεύτηκε
Σχετικά με το τελευταίο ερώτημά σου, στο video crop mode (όπου γίνεται η πλανητική φωτογράφιση) η Canon 550D είναι 640x480 / 60fps και το video είναι συμπιεσμένο. Η ASI σε ROI τέτοιας ανάλυσης θα σου δώσει πάνω από 100fps ασυμπίεστο, ενώ τα pixel της είναι ελαφρά μικρότερα (3.75μ vs 4.3μ), οπότε θα πάρεις 15% μεγαλύτερη ανάλυση για ίδια διάταξη.

Στην πράξη, για το δικό σου σωλήνα με το 5x powermate η διαφορά θα είναι σχετικά μικρή αν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι καλές, ώστε να "αρκούν" και τα 60fps (και η πιθανώς ελαφρά μεγαλύτερη έκθεση της 550D αφού έχει μικρότερο QE), ιδιαίτερα αν εγκαταστήσεις το Magic Lantern που επιτρέπει να αυξήσεις το bitrate στο video (ρύθμιση έχει μέχρι 3x, δοκιμάζεις το μέγιστο που δε σταματάει με την SD κάρτα σου). Όσο χειροτερεύουν οι συνθήκες, τόσο μεγαλώνει η διαφορά. Μπορείς να δεις και μια σχετική δοκιμή. Επίσης αν πας π.χ. σε 10" τηλεσκόπιο και μπορείς να αυξήσεις το εστιακό μήκος σε πάνω από 6 μέτρα, ο Δίας τουλάχιστον δε χωράει στο crop video της 550D.

Βέβαια η 550D δε θέλει PC, γεγονός αρκετά "βολικό".

Οπότε θα έλεγα για τώρα καλά είσαι σε πλανητική με τη DSLR σου, εκτός αν αντί για ASI 120 πας στα πιο καινούργια CMOS όπως τα IMX224/IMX290 (π.χ. QHY5-III 224 / 290 - βγαίνουν και με ψύξη) που έχουν πλέον σοβαρή διαφορά στο frame rate (300 fps @ 640x480 - USB 3.0) και απ' ότι φαίνεται ακόμα υψηλότερο QE. Βέβαια, αν θέλεις να αρχίσεις deep space φωτογραφία με οδήγηση, θα χρειαστείς guiding camera, οπότε να μια δικαιολογία να πάρεις μία ;)

Ας τα παρουμε ενα ενα...

Το συγκριτικο σου το εχω διαβασει ξανα και ξανα πολλες φορες :lol:

Η τελευταια καμερα που χρησιμοποιεις ειναι σαν αυτη που προτεινεις με τον καινουριο αισθητηρα?

Γενικα εννοεις κατι τετοιο?

http://astronomy-imaging-camera.com/products/usb-3-0/asi224mc/

Αν ναι τοτε τι διαφορα στην αποδοση δινουν τα 10bit απο τα 12bit?γτ πχ στην ιδια αναλυση εστω 1280×960 152.4fps / 65fps βλεπουμε οτι τα fps εχουν χαωδη διαφορα για την 1η και την 2η περιπτωση αντιστοιχα.

Απο οτι βλεπω δεν εχει ψυξη,μπορεις να προτεινεις ενα μοντελο που να εχει σε παρακαλω?παρομοιο μοντελο με ψυξη κανει για deep space φωτογραφιση?η εχει μικρο αισθητηρα και δεν θα χωρανε τα νεφελωματα στο frame?

Τωρα οσον αφορα την 550d,ναι μεσω magic lantern εχω ανεβασε στο 3.0 το bitrate(μονο ετσι "διορθωνουμε" κατα καποιο τροπο την συμπιεση που εχει η canon?),στην αναλυση 640*480 δεν κολλαει η καρτα μνημης,σε full hd κολλαει και το κατεβαζω,αλλα ακομα δεν την εχω χρησιμοποιησει με υπολογιστη.(πεσαμε σε συννεφιες τελευταια...)Ομως σε full hd μεσω υπολογιστη με το 5χ liveview δεν θα εχω μεγαλυτερο ειδωλο του πλανητη?εννοω πιο λεπτομερες?

Το οτι δεν θελει υπολογιστη η canon ειναι εξαιρετικο παντως.

Σε crop mode και με τον 5x το εστιακο μηκος σε εμενα ειναι 5μετρα και ο διας χωραει πολυ ανετα στο frame μου,βεβαια στα 6 μετρα που δινει το 10" δεν ξερω ποσο αυξηση μπορει να εχει.(για πολυ αργοτερα παντως το σκεφτομαι το 10",anyway).

jimkopa εχω διαβασει το συγκεκριμενο νημα αλλα δεν μου ελυσε τις συγκεκριμενες αποριες που ειχα....

Asi 224mc

Televue Powermate 2.5x

Δημοσιεύτηκε

Η τελευταια καμερα που χρησιμοποιεις ειναι σαν αυτη που προτεινεις με τον καινουριο αισθητηρα?

Όχι, είναι η προηγούμενη γενιά, ASI120/QHY5L-II (mono), που είναι USB 2.0 και έχουν πολύ χαμηλότερο frame rate.

Γενικα εννοεις κατι τετοιο?

http://astronomy-imaging-camera.com/products/usb-3-0/asi224mc/

Αν ναι τοτε τι διαφορα στην αποδοση δινουν τα 10bit απο τα 12bit?γτ πχ στην ιδια αναλυση εστω 1280×960 152.4fps / 65fps βλεπουμε οτι τα fps εχουν χαωδη διαφορα για την 1η και την 2η περιπτωση αντιστοιχα.

Σε mono camera τα 12 bit έχουν διαφορά ώστε να συμφέρει συνήθως το μικρότερο frame rate. Σε έγχρωμη να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω. Ο μόνος τρόπος νομίζω να πάρεις τα 12 bit είναι σε raw και να κάνεις εσύ debayer. Αν κάνεις capture σε RGB φαντάζομαι ισχύει το μεγάλο frame rate, αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρχει εμφανής διαφορά, κάποιος που έχει έγχρωμη με δυνατότητα 12bit θα μπορούσε να μας πει.

Απο οτι βλεπω δεν εχει ψυξη,μπορεις να προτεινεις ενα μοντελο που να εχει σε παρακαλω?παρομοιο μοντελο με ψυξη κανει για deep space φωτογραφιση?η εχει μικρο αισθητηρα και δεν θα χωρανε τα νεφελωματα στο frame?

Οι CCD με αισθητήρες μεγέθους APC για να χωράει ό,τι χωράει στην DSLR είναι ακριβότεροι, δηλαδή με 1/3" αισθητήρα όπως ο 224 μεγάλα νεφελώματα δε θα χωράνε, αλλά χωράνε μικρότερα DS αντικείμενα. Υπάρχει βέβαια ο 290 που είναι λίγο μεγαλύτερος και ο 178 ακόμα μεγαλύτερος (1/1.8") από τους καινούργιους της Sony που λογικά κάνουν περισσότερο για DS και η QHY θα τους βγάλει με ψύξη τον Απρίλη: http://www.qhyccd.com/QHY174-224-178.html

Τωρα οσον αφορα την 550d,ναι μεσω magic lantern εχω ανεβασε στο 3.0 το bitrate(μονο ετσι "διορθωνουμε" κατα καποιο τροπο την συμπιεση που εχει η canon?),στην αναλυση 640*480 δεν κολλαει η καρτα μνημης,σε full hd κολλαει και το κατεβαζω,αλλα ακομα δεν την εχω χρησιμοποιησει με υπολογιστη.(πεσαμε σε συννεφιες τελευταια...)Ομως σε full hd μεσω υπολογιστη με το 5χ liveview δεν θα εχω μεγαλυτερο ειδωλο του πλανητη?εννοω πιο λεπτομερες?

Όχι, με το 5x liveview έχεις πάλι 1:1 την ανάλυση του αισθητήρα, δηλαδή το είδωλο θα είναι ακριβώς το ίδιο. Κερδίζεις σε μέγεθος frame (δε θα είναι μόνο 640x480) και παίρνεις ασυμπίεστο βίντεο, χάνεις όμως σε frame rate.

Το οτι δεν θελει υπολογιστη η canon ειναι εξαιρετικο παντως.

Σε crop mode και με τον 5x το εστιακο μηκος σε εμενα ειναι 5μετρα και ο διας χωραει πολυ ανετα στο frame μου,βεβαια στα 6 μετρα που δινει το 10" δεν ξερω ποσο αυξηση μπορει να εχει.(για πολυ αργοτερα παντως το σκεφτομαι το 10",anyway).

Με το C9.25 σε f/30 το εστιακό μήκος γίνεται 6.9 μέτρα και ο Δίας δε χωράει στην 550D με video crop ;)

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημοσιεύτηκε
Οι CCD με αισθητήρες μεγέθους APC για να χωράει ό,τι χωράει στην DSLR είναι ακριβότεροι, δηλαδή με 1/3" αισθητήρα όπως ο 224 μεγάλα νεφελώματα δε θα χωράνε, αλλά χωράνε μικρότερα DS αντικείμενα. Υπάρχει βέβαια ο 290 που είναι λίγο μεγαλύτερος και ο 178 ακόμα μεγαλύτερος (1/1.8") από τους καινούργιους της Sony που λογικά κάνουν περισσότερο για DS και η QHY θα τους βγάλει με ψύξη τον Απρίλη: http://www.qhyccd.com/QHY174-224-178.html

Μαλιστα,ας ερθουν με το καλο τα καινουρια μοντελα και βλεπουμε.

Οποτε καταληγουμε στο οτι μια πλανητικη καμερα με καπως μεγαλο αισθητηρα,η οποια αν εχει ψυξη μπορει να χρησιμοποιηθει και σε deep space σωστα?

Αυτο ηθελα να ξεκαθαρισω εγω ουσιαστικα.

Όχι, με το 5x liveview έχεις πάλι 1:1 την ανάλυση του αισθητήρα, δηλαδή το είδωλο θα είναι ακριβώς το ίδιο. Κερδίζεις σε μέγεθος frame (δε θα είναι μόνο 640x480) και παίρνεις ασυμπίεστο βίντεο, χάνεις όμως σε frame rate.

Ναι καταλαβαινω οτι θα εχω μεγαλυτερη αναλυση αλλα μισο frame rate 30 frs αντι για 60.

Προφανως ξερεις καλυτερα απο εμενα,αλλα ετσι οπως το σκεφτομαι μου φαινεται θα ειναι πιο "ποιοτικο" το ειδωλο...ειδωμεν!

Με το C9.25 σε f/30 το εστιακό μήκος γίνεται 6.9 μέτρα και ο Δίας δε χωράει στην 550D με video crop ;)

Με το δικο μου παντως ειμαι καλα στα f/25.εχω και χωρο :lol: :lol: :lol:

Asi 224mc

Televue Powermate 2.5x

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης