astroexplorer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2016 Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα την συμβουλή σας για αγορά κάμερας. Έχω ένα SW 200pds σε στήριξη NEQ-6 και προς το παρόν φωτογραφίζω με μια Nikon D90. Το φθινόπωρο θα αγοράσω ένα διοπτρικό 80άρι (ακόμη ψάχνω το μοντέλο). Σκοπεύω να αγοράσω τώρα μια CCD κάμερα (έχω ήδη τροχό και φίλτρα των 2"). Με βάση τον προυπολογισμό που έχω διαθέσιμο, έχω βάλει στο μάτι την ΑΤΙΚ460 (μονόχρωμη). Έχω κάνει μια σειρά από υπολογισμούς για να δω αν η κάμερα αυτή είναι κατάλληλη με το τηλεσκόπιο που έχω (και αυτό που θα αγοράσω). Η ανάλυση με το κατοπτρικό είναι 0,94 "/pixel. Αν υποθέσω πως το μελλοντικό διοπτρικό είναι το SW ED80, τότε η ανάλυση με αυτό το τηλεσκόπιο θα είναι 1.56"/pixel, ενώ αν βάλω και τον flattener/reducer η ανάλυση είναι 1.84 "/pixel. Η θεωρία (όπως την κατάλαβα εγώ) λέει πως για να μην έχω oversampling θα πρέπει να συγκρίνω την ανάλυση με το seeing. Και έρχομαι τώρα στις εξής 2 απορίες:1. Πως μπορώ να μετρήσω το seeing?2. Εχω κάνει σωστή επιλογή μοντέλου κάμερας? Μήπως με αυτά τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο? Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα