aiolos Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2016 Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Θέλω την βοήθεια σας για κάτι το οποίο δεν είναι καθαρά αστρονομικό πρόβλημα αλλά δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ. Χτες πήρα την φωτογραφική μηχανή να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες (μια Canon 500d) και παρατήρησα ότι εκεί που κοιτάς από το σκόπευτρο της μηχανής, παρατήρησα ότι το φόντο στις πληροφορίες όταν εστιάζεις, είναι πολύ φωτεινό με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δω τις πληροφορίες. Είχα να την ανοίξω την μηχανή από πέρυσι το καλοκαίρι. Επισυνάπτω φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοώ, γιατί δεν μπορώ εύκολα να το εξηγήσω με λόγια. Έκανα επαναφορά ρυθμίσεων αλλα πάλι κάνει το ίδιο. Λέτε να χάλασε ή να είναι κάποια ρύθμιση που δεν βρίσκω; Το κάνει με οποιοδήποτε φακό αλλά και χωρίς φακό. Ευχαριστώ. Εικόνα στο σκόπευτρο. Θεόδωρος Σπανός
ted1977 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Βγάλε την μπαταρία για μια ώρα ώστε να αποφορτιστούν εντελώς όλα τα κυκλώματα και μετα δές το ξανά. Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.Werner Heisenberg
aiolos Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Ούτως η άλλως την κάμερα την αφήνω χωρίς μπαταρία στο σπίτι. Πάλι το ίδιο κάνει. Δεν βλέπω να το γλιτώνω το service μάλλον. Θεόδωρος Σπανός
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Φαίνεται ότι κάτι έχει πάθει το LCD που είναι μέσα στο σκόπευτρο. Από όσο ξέρω η φωτεινότητα και το κοντράστ του δεν είναι ρυθμιζόμενα (και αυτό ήταν παράπονο χρηστών). Βέβαια το δικό σου είναι μάλλον αστοχία υλικού. Το να κάνεις επαναφορά ρυθμίσεων ή φλασάρισμα firmware πάλι δε κοστίζει κάτι (θα δοκίμαζα το δεύτερο) αλλά δε νομίζω να βοηθήσουν. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
aiolos Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Επαναφορά έκανα αλλα πάλι το ίδιο. Φλασαρισμα δεν έκανα. Καλή η ιδέα σου. Πως δεν το σκέφτηκα; Θα το δοκιμάσω αύριο και θα σας πω. Αν και πάλι δεν παίξει (το πιο πιθανό), καλύτερα να μου προτείνεται κανένα καλό οικονομικό service στην Αθήνα (ΟΧΙ εξουσιοδοτημένο) αφού είναι εκτός εγγύησης. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θεόδωρος Σπανός
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Παλιά μια φορά που είχα χρειαστεί κάτι είχα απευθυνθεί στον Τσακναρίδη και έμεινα ευχαριστημένος. http://www.camerarepair.gr/service_gr.html «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
aiolos Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Έκανα τελικά το φλασάρισμα και όπως ήταν αναμενόμενο δεν έφτιαξε. Πάει για service. Θα απευθυνθώ σε αυτό που μου πρότεινες Ανδρέα. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Θεόδωρος Σπανός
ted1977 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Κοιτα και εδώ μήπως.........http://www.dpreview.com/forums/thread/2919099 https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110306045159AArqCYV Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.Werner Heisenberg
aiolos Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 ted1977 δεν είναι πρόβλημα εστίασης. Έχει ένα ροδάκι δίπλα στο σκοπευτρο που με αυτό ρυθμίζεις την εστίαση στο σκοπευτρο. Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα. Θεόδωρος Σπανός
aiolos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2016 Για την ιστορία να πω, ότι προχτές παρέλαβα την μηχανή από τον Τσακναρίδη που μου πρότεινε ο Ανδρέας και είναι μια χαρά. Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Άργησε βέβαια κάνα μήνα για να μου την φτιάξει γιατί έπρεπε να παραγγείλει ένα ανταλλακτικό που δεν είχε. Το μαλλί πήγε 93 ευρώ. Αλλά τι να κάνεις. Δεν είναι εποχές για να αγοράζεις καινούρια. Θεόδωρος Σπανός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα