kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2016 Μιας και πλησιάζει η διάβαση του Ερμή έφτιαξα εναν ηλιακο ερευνητη για εύκολο εντοπισμο του Ήλιου. Θα χρειαστείτε δυο πλαστικά καπάκια από μπουκάλι εμφιαλομένου νερού, δυο γλωσσοπίεστρα (θα τα βρείτε σε φαρμακείο) ή ξυλάκια από παγωτό και μονωτική ταινία ή σελοτέιπ. Πρώτα θα κάνετε μια τρυπα στο κέντρο απο το ενα καπακι. Σε αυτό θα βοηθήσει εαν το πλαστικό καπάκι από την μια πλευρα έχει βυθισμα ή καρούμπαλο, η τρύπα καλό ειναι να έχει το μέγεθος αυτού του σημειου στο καπάκι. Κολλήστε με την ταινία τα γλωσσοπίεστρα στο καπάκι έτσι ώστε να σχηματίζουν ενα ν και στο άλλο άκρο κολλήστε το άλλο καπάκι χωρίς να το τρυπήσετε, δεν χρειάζετε μεγάλη πίεση κατα το δέσιμο για να μην παραμορφωθεί το καπάκι. Για να χρησιμοποιήσετε την κατασκευή αυτή τοποθετήστε τον ερευνητη στο τηλεσκόπιο σας. Στο δικό μου το έβαλα στην βαση του ερευνητη με το τρύπιο καπάκι να βλέπει το άκρο του σωλήνα. Στην συνέχεια στρέψτε το τηλεσκόπιο έτσι ώστε το φως που περνάει απο το τρύπιο καπάκι να έρθει στο κέντρο από το δεύτερο καπάκι. Στην συνέχεια με ενα προσοφθάλμιο μικρής μεγέθυνσης κεντράρετε τον ήλιο στο πεδίο σας. Για όσους έχουν ισημερινή αυτόματη βάση τοποθετήστε τον ερευνητή στην σέλα της βάσης με τέτοιο τρόπο ώστε το ενα γλωσσοπίεστρο να εφάπτεται με ενα ίσιο μέρος από την σέλα της βάσης χωρίς εξοπλισμό ή αντίβαρα. Στην συνέχεια δώστε εντολη στην βάση να παέι στον ήλιο και μετα ρυθμίζοντας το αζιμούθιο και το ύψος της βάσης θα έχετε κάνει μια χονδρική πολική ευθυγράμμιση η οποία θα ακολουθεί τον Ήλιο χωρίς πολλές ρυθμίσεις μετά Το τηλεσκόπιο δεν βλέπει τον Ήλιο μιας και το φως που περνάει δεν είναι κεντραρισμένο στο καπάκι προβολής Ο ερευνητής τοποθετημένος στην βάση του τηλεσκοπίου. Το τηλεσκόπιο βλέπει τον Ήλιο μιας και το φως που περνάει είναι κεντραρισμένο στο καπάκι προβολής Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
ted1977 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2016 Ευρηματικό.Θα σε παραδεχόταν και ο macgaiver.Και με υλικά τίποτα.Στο εμπόριο θα το πληρώναμε κάνα 25αρι χα χα.Φίλε μπράβο. Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.Werner Heisenberg
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2016 Και 30άρι μη σου πω https://www.optcorp.com/tele-vue-sol-searcher-sun-finder.html Το έχω και μου είχε κακοφανεί η τιμή του. Νομίζω η πατέντα συμφέρει! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα