Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ!

Είμαι εδώ και μερικές ημέρες ευτυχής κάτοχος ενός τηλεσκοπίου Sky Watcher 130/900 EQ2 με μοτέρ

θα ήθελα να το αναβαθμίσω σιγά σιγά για αυτό θα ήθελα την γνώμη σας για τα παρακάτω¨

α. Προσοφθάλμια:Θα ήθελα να αγοράσω κάποιο ποιοτικό μαζί με ένα καλό barllow έτσι ώστε να μπορώ να βλέπω με καλύτερη λεπτομέρεια

β. Ηλιακό καθώς και Φίλτρο σελήνης : ποια θεωρείτε καλά από άποψη ποιότητας αλλά και τιμής για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο;

γ. Αντάπτορα για την χρίση κινητού ως φωτογραφικής μηχανής (γνωρίζω τους περιορισμούς της EQ2 την οποία θέλω κάποια στιγμή να αντικαταστήσω με κάποια ποιο στιβαρή )

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και καλορίζικο.

Με το τηλεσκόπιο σου θα μπορείς άνετα να βλέπεις Σελήνη, Δία, Κρόνο, Τον Άρη αρκετά καλά, και πολλά σμήνη καθώς και νεφελώματα. Είναι ένα τηλεσκόπιο starter με το οποίο θα κάνεις μια καλή εισαγωγή στο χώρο και θα βάλεις καλές βάσεις. Η στήριξη είναι και αυτή μια βασική στήριξη για εκκίνηση, αλλά όχι για πολλά πολλά ε! Γενικά τα δακτυλίδια που έχει επάνω η στήριξη ( setting circles) δεν θα σε ωφελήσουν και πολύ εως καθόλου.

Τα προσοφθάλμια που θα επιλέξεις φρόντισε να είναι καλά γιατί θα τα έχεις ακόμα και αν αλλάξεις τηλεσκόπιο. Επίσης αν σκοπεύεις να πάρεις barlow τότε να προσέξεις να σου δίνει μεγεθύνσεις οι οποίες συνδυαζόμενες με τους φακούς σου να μην ξεπερνούν την ωφέλιμη μεγέθυνση του τηλεσκόπιου 260 χ. Π.χ με τον 10αρι που έχεις και ένα barlow teleview 3x θα έχεις μια μεγέθυνση 270 χ. Στα όρια σου.

Για barlow σου προτείνω την televeiw γενικά μιας και αυτήν έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Για προσοφθάλμιο μπορείς να πάρεις τον Baader 8-24mm Hyperion Clickstop Zoom Mark III μιας και θα έχεις πολές μεγεθύνσεις σε ένα φακό.Βέβαι κάνει οσο και το τηλεσκόπιο σου αλλά στης μικρές αγγελίες λογικά κάτι θα βρείς.

Στην στήριξη μην επενδύεις λεφτα για μοτέρ και τέτοια γιατι δεν αξίζει. Μάζεψε λεφτα για μία eq5 και πάνω.

Γενικά πέρνα αυτό το καλοκαίρι μαθαίνοντας τον ουρανό, κάνε παρατηρήσεις της σελήνης η οποία είναι ένας τομέας μόνος της και του χρόνου αναβαθμίζεσαι σιγά σιγά. Έχεις ένα καλό τηλεσκόπιο για αρχή, αν έχεις και όρεξη τότε σύντομα θα προχωρήσεις.

Φιλικά Θοδωρής Καψής.

Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.

Werner Heisenberg

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την απάντηση θα ήθελα να ρωτήσω για το παρακάτω

προσθαλμιο Seben Zoom Telescope Eyepiece 7.5-22.5mm 1.25" αξίζει να το αγοράσω ως κάποιο εισαγωγικό; επίσεις υπάρχει κάποιος καλό αντάπτορας για να τοποθετήσω ένα smartphone το τηλεσκόπιο; ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Σχετικά με , τον φακό ισχύει ότι για τα πάντα, ότι πληρώνεις παίρνεις, από την τιμή και μόνο καταλαβαίνεις ότι δεν λέει και πολλά. Νομίζω πως θα πετάξεις τα λεφτά σου. πάρε έναν απλό (όχι ζουμ) γύρω στα 50 ευρώ http://www.planitario.gr/npl-plossl-15mm-o31-8mm.html

Για αντάπτορα μηχανής ξέρω αυτόν https://www.beststuff.co.uk/store/baader-microstage-ii-digiscoping-adapter-for-astro-photography.htm είναι για απλή μηχανή compact.

O παραπάνω φακός έχει eye relief 11 mm δηλαδή βλέπεις μέσα του από απόσταση 11 χιλιοστά, πράγμα που βολεύει για φωτογράφηση με μηχανή.

Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.

Werner Heisenberg

Δημοσιεύτηκε

Κοιτα εδώ για προσοφθάλμιο. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=23103

Ότι και να πάρεις είναι καλό και μισή τιμή.

Werner Heisenberg

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Ειναι καλύτερο ενα τηλεσκόπιο 200/1200 απο ενα 150/750 γιατι σκεφτομαι να αγοράσω ο πρώτο της SKYWATCHER

Στεκόμαστε πάνω σε ώμους γιγάντων γι’αυτό μπορούμε και βλέπουμε μακριά

Issac Newton

# Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος #

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης