Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα!

είμαι νέος παρατηρητής και θέλω παράλληλα με την αρχική παρατήρηση να ασχοληθώ με την φωτογράφηση έχω ένα skywatcher 130/900 eq2 με μοτέρ από το οποίο φυσικά δεν περιμένω κάτι πέρα από το να εκπαιδευτώ στα βασικά της αστροφωτογράφισης. θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε εάν καλό αντάπτορα σύνδεσης ενός κινητού με το το τηλεσκόπιο αυτό, καθώς και εάν πιστεύετε ότι θα ήτανε καλύτερο να χρισιμοποιησω μια πλανητική κάμερα η μια wεb camera (εάν μπορειτε να με πληροφορήσετε ποια θα μου δώσει σχετικά καλύτερο αποτέλεσμα)

ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε
καλησπέρα!

είμαι νέος παρατηρητής και θέλω παράλληλα με την αρχική παρατήρηση να ασχοληθώ με την φωτογράφηση έχω ένα skywatcher 130/900 eq2 με μοτέρ από το οποίο φυσικά δεν περιμένω κάτι πέρα από το να εκπαιδευτώ στα βασικά της αστροφωτογράφισης. θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε εάν καλό αντάπτορα σύνδεσης ενός κινητού με το το τηλεσκόπιο αυτό, καθώς και εάν πιστεύετε ότι θα ήτανε καλύτερο να χρισιμοποιησω μια πλανητική κάμερα η μια wεb camera (εάν μπορειτε να με πληροφορήσετε ποια θα μου δώσει σχετικά καλύτερο αποτέλεσμα)

ευχαριστώ

Ε, ναι, προφανώς και μια πλανητική η web camera θα σου δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ένα κινητό. Ό,τι αισθητήρα και να έχει το κινητό περιορίζεσαι από το φακό του, με webcam αφαιρείς το φακό της και γίνεται το τηλεσκόπιο ο φακός. Η πλανητική έχει αρκετά μεγαλύτερο κόστος οπότε σε απόδοση/τιμή μια φτηνή webcam είναι καλή. Μια ιδέα για το τι κάνουν οι webcam εδώ.

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημοσιεύτηκε

προφανώς μια Xbox Vision με το κατάλληλο modification θα έκανε μια βασική δουλεία;

έχει κάποιος από το φόρουμ προσπαθήσει να κάνει χρησιμοποίηση την συγκεκριμένη κάμερα;

Δημοσιεύτηκε
προφανώς μια Xbox Vision με το κατάλληλο modification θα έκανε μια βασική δουλεία;

έχει κάποιος από το φόρουμ προσπαθήσει να κάνει χρησιμοποίηση την συγκεκριμένη κάμερα;

Για πλανητική δε χρειάζεται κανένα σοβαρό modification, απλά αφαιρείς το φακό της, παράδειγμα εικόνων έχω στο λινκ που σου έδωσα.

Δημοσιεύτηκε

Εχω το ιδιο τηλεσκοπιο κσι την xbox.

Με το απαραιτητο modification μπορεις να κανεις μια αρχη. Μην περιμενεις ομως κατι ιδιαιτερο ουτε λεπτομερειες. Πολυ βασικα πραγματα. Ειναι μια καλή πρακτικη ομως.

Προσωπικα μαζευω λεφτα για την asi224 πλεον

Skywatcher Mount AZ-EQ-5 SynScan GoTo

Skywatcher 130 PDS

Skywatcher 200/1000

Celestron C8 SCT

Orion Mini 50mm

QHY 183M

ZWO ASI 224

Canon 100D mod - cooling

Δημοσιεύτηκε

Εχω το ιδιο τηλεσκοπιο κσι την xbox.

Με το απαραιτητο modification μπορεις να κανεις μια αρχη. Μην περιμενεις ομως κατι ιδιαιτερο ουτε λεπτομερειες. Πολυ βασικα πραγματα. Ειναι μια καλή πρακτικη ομως.

Προσωπικα μαζευω λεφτα για την asi224 πλεον

Μπορείς να μας ανεβάσεις κάποιες φωτογραφίες απο το modification? ποιο προγράμμα χρησιμοποιείς

Στον υπολογιστή όταν το έχεις συνδεδεμένο με την κάμερα ;

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Το modification θα βρεις οδηγιες στο google με φωτο κλπ. Στην ουσια ανοιγεις την καμερα κσι σπας κατι λεντακια ενω βαζεις κσι μια εξοδο για να μπαινει στο προσοφθαλμιο. Δεν εχω δικη μου φωτο να σου δειξω. Ψαξε modify xbox live cam for planetary photography

Το firecapture και το sharpcap χρησιμοποιω.

Skywatcher 130 PDS

Skywatcher 200/1000

Celestron C8 SCT

Orion Mini 50mm

QHY 183M

ZWO ASI 224

Canon 100D mod - cooling

Δημοσιεύτηκε
Δεν πειραζεις κατι αλλο, μονο αυτα που ειδες στα link. Δεν εκανα κατι με infrared

Skywatcher 130 PDS

Skywatcher 200/1000

Celestron C8 SCT

Orion Mini 50mm

QHY 183M

ZWO ASI 224

Canon 100D mod - cooling

Δημοσιεύτηκε
Όπως είπα για πλανητική βγάζεις μόνο το φακό της. Δεν πειράζεις το IR φίλτρο (εκτός αν θες να κάνεις IR φωτογράφηση με κάτι σαν το astronomic IR 742, αλλά μετά θα πρέπει να βάζεις δικό σου UV/IR για κανονικές φωτογραφίες), δε χρειάζεται καν να πειράξεις τα LED φωτάκια, αν αφήσεις το στόμιο ανέπαφο δε φωτίζουν τον αισθητήρα. Η αφαίρεση του φίλτρου IR, η απενεργοποίηση των LED και οι λοιπές μετατροπές είναι για αυτούς που θέλουν να πάνε σε φωτογράφηση DSO (το οποίο δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο). Στο Δία θα καταφέρεις να βγάλεις την κηλίδα και θα φαίνονται τουλάχιστον 5 από τις κόκκινες ζώνες, στον κρόνο θα φαίνεται το cassini division και δυο τρεις ζώνες στην επιφάνεια κλπ και για βέλτιστα αποτελέσματα θα χρειαστείς ένα barlow (η πιο προσιτή αξιοπρεπής λύση είναι ένα 3x ED που κυκλοφορεί από GSO και άλλες μάρκες).

Δημοσιεύτηκε

Όπως τα λέει ο συμφορουμίτης από πάνω.

Από εκεί και πέρα σημαντικό ρόλο παίζει το seeing κάθε βραδιά, ειδικά για μια αδύναμη κάμερα σαν την xboxlive μπορεί να είναι και το 80% της φωτογραφίας (κατ εμέ)

Σου βάζω δυο φωτογραφίες. Είναι με το δικό μου τηλεσκόπιο αλλά διαφορετικό εξοπλισμό

Η πρώτη με την xbox live cam και τον Barlow 2x που είχε μέσα το τηλεσκόπιο

Η δεύτερη με την Canon 550 και εναν Televue 5x (του φιλου murcielago που ειχε ερθει για βολτα)

Βλέπεις τις διαφορές όμως και πάλι μπορεί να παίζει ρολο το seeing γιατι μιλαμε για διαφορετικες μερες

1507620194_20160417Jupiter4.thumb.jpg.ed4501e308756fc610d535219944bd25.jpg

Διας με Canon

1921118696_20160412Zeus3.thumb.jpg.cc63b25c84bd2354b9e9e1404086f996.jpg

Διας με xbox

Skywatcher 130 PDS

Skywatcher 200/1000

Celestron C8 SCT

Orion Mini 50mm

QHY 183M

ZWO ASI 224

Canon 100D mod - cooling

Δημοσιεύτηκε
Φαντάζομαι ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωτογράφηση του ηλίου (με την απαραίτητη φυσικά προσαρμογή φίλτρου)
Δημοσιεύτηκε

Για τον ηλιο χρησιμοποιω τη φωτογραφικη μου, με ενα ειδικο tring και barlow γιατι το 130/900 δεν εστιαζει σωστα με φωτογραφικες αν δεν μπει Barlow.

Δεν εχω δοκιμασει με την xbox ποτε

Skywatcher 130 PDS

Skywatcher 200/1000

Celestron C8 SCT

Orion Mini 50mm

QHY 183M

ZWO ASI 224

Canon 100D mod - cooling

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης