gtgtstar_gazerltlt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2006 TeleVue Barlow 2x ή CELESTRON Ultima Barlow Διπλασιαστής barlow 2X Can you see the dark side of the moon?Φιλικά ο >>star_gazer<<
Flashy Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2006 Παρε ουλτιμα απο μενα... Καλυτερο συντελεστη κοστους/αποδοσης εχει Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
gtgtstar_gazerltlt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Ας απαντήσει και κανείς άλλος,να παρώ και εγώ μια απόφαση. Can you see the dark side of the moon?Φιλικά ο >>star_gazer<<
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Μισό λεπτό για να καταλάβω και εγώ.Συγνώμη κιόλας φίλε star_gazer για την άσχετη παρέμβαση μου,αλλά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι παίζετε με τους Barlow ? Πιο συγκεκριμένα εγώ με το 8ίντσο νευτώνιο μου έχω Barlow 1χ που είναι και ο πιο συνιθισμένος τύπος τον οποιό έχουνε οι πιο πολλοί? Για παράδειγμα με προσοφθάλμιο 4 χιλιοστών και τον συγκεκριμένο Barlow θα έχω μεγένθυνση 400χ σωστα?Απο εκεί και πέρα πέρνουμε μεγάλυτερο Barlow για μεγαλύτερες μεγενθύνσεις η κάνω λάθος
george12 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Μεγένθυνση=εστιακή απόσταση τηλεσκοπίου/εστιακή απόσταση προσοφθαλμίου Π.χ. 1000μμ/4μμ=250χ μεγένθυνση.Με barlow 2x θα έχεις:250x2=500x There is no dark side of the moon, its all dark.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Σωστα στα λεει ο george!Δεν υπαρχει barlow 1x τοτε δεν θα εδινε επιπλεον μεγεθυνση.. πιθανοτατα αυτος που εχεις ειναι 2x!Αν εχεις τηλεσκοπιο 8" f/6 οποτε εστιακη αποσταση 1200mm εχεις μεγεθυνση 1200/4=300x και με barlow 2χ 600x και δεν θα βλεπεις τιποτε καθαρα καθ οτι εισαι πολυ πανω απο το θεωρητικο οριο του τηλεσκοπιου σου (400x)! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Ναι αυτό είχα υπόψιν και εγώ.Ποιό είναι το ανώτερο μέγεθος πολλαπλής μεγένθυνσης Barlow που υπάρχει στην αγορά?Δέν συμφέρει να προσπαθήσεις να πάρεις το καλύτερο σε απόδοση(φυσικά και αντίστοιχης ποιότητας)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Υπαρχει ο 5x Powermate (δεν ειναι ακριβως barlow αλλα την ιδια δουλεια κανει).Θεωρω πως προτιμoτερος ενας 2x η 3x. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
quendi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Παρε ουλτιμα απο μενα... Καλυτερο συντελεστη κοστους/αποδοσης εχει star_gazer συμφωνω κ εγω με την παραπανω προταση. Ο ultima ειναι κορυφαιος για τα λεφτα του, τον εχω χρησιμοποιησει,πολυ καλα οπτικα. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
gtgtstar_gazerltlt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Λοιπόν:TeleVue Barlow 2x VS CELESTRON Ultima Barlow Διπλασιαστής barlow 2X:2 - 0 Can you see the dark side of the moon?Φιλικά ο >>star_gazer<<
Flashy Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Φιλαρακο αυτογκολ εβαλες? Τον σελεστρον σου προτιναμε Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
gtgtstar_gazerltlt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Λοιπόν:TeleVue Barlow 2x VS CELESTRON Ultima Barlow Διπλασιαστής barlow 2X:2 - 0 Διόρθωση:TeleVue Barlow 2x VS CELESTRON Ultima Barlow Διπλασιαστής barlow 2X:0 - 2 Ενα μικρό λαθάκι έκανα σαν παιδί και έγω!!! Can you see the dark side of the moon?Φιλικά ο >>star_gazer<<
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα