pilot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2016 Καλημερα σε ολους σας, ξαφνικα αρχισε να μου παρουσιαζεται αυτο το προβλημα γυρω απο τα αστερια το οποιο δεν μου εχει ξανασυμβει..... Ενω ειμαι σε καλη εστιαση ακομα και βαση bahtinov μασκα γυρω απο τα αστερια μου παρουσιαζεται ενας κυκλος σαν να μην εχω κανει καλη εστιαση... Ελεγξα ξανα την ευθυγραμμιση των οπτικων (collimation) και ολα δειχνουν ενταξει....επισης προσπαθησα να ισιωσω(ευθυγραμμισω) τον εστιαστη στο κεντρο, επειδη 'επαιζε' δεξια-αριστερα λογω βαρους απο καμερα, τροχο..Τα φιλτρα ειναι καθαρα διχως θαμπαδες ή δαχτυλιες..... Το προβλημα συνεχιζεται !Μηπως ξερει κανεις βαση εμπειριας τι μπορει να φταιει ??? Ανεβαζω μια φωτο με bahtinov για να δειτε οτι ειμαι εστιασμενος, και μια φωτο με το προβλημα γυρω απο τα αστερια... ΕξοπλισμοςNewton Orion 200/800SW Coma CorrectorAtik 314Atik Motor Filter WheelBaader Filters 1,25 Stars Bahtinov Focus Νικος Π.
dp297 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2016 Νομιζω αυτο ειναι κλασσικο πρόβλημα πηδήματος των γραναζιών.Δεν εχει να κανει με τα οπτικα....είναι η οδήγηση. Είναι σαν να εχει σκουντήσει καποιος τη βάση. Τσεκαρε το διάγραμμα στο PhD να δεις αν εχεις peak... Εκτός αν επίτηδες δεν οδήγησες...κ εννοεις μονο το λιγο halo που εχεις προς τα κατω. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2016 Καλημέρα Νίκο.Τσέκαρε αυτό που σου είπε ο Δημήτρης η δες αν κάποιο από τα εξαρτήματα παίζει-δεν είναι καλά βιδωμένο-. http://www.astropixel.gr
pilot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2016 Νομιζω αυτο ειναι κλασσικο πρόβλημα πηδήματος των γραναζιών.Δεν εχει να κανει με τα οπτικα....είναι η οδήγηση. Είναι σαν να εχει σκουντήσει καποιος τη βάση. Τσεκαρε το διάγραμμα στο PhD να δεις αν εχεις peak... Εκτός αν επίτηδες δεν οδήγησες...κ εννοεις μονο το λιγο halo που εχεις προς τα κατω. Δημητρη γεια σου, και με οδηγηση και χωρις το αποτελεσμα ειναι το ιδιο....υπαρχει αυτο το halο....το οποιο δεν μπορω να εντοπισω απο που οφειλεται........ Νικος Π.
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2016 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2016 το προβλημα ειναι σε ολη την διαρκεια φωτογραφισης; μου μοιαζει σαν να ειναι θολομα στο τζαμι της καμερας οταν μπει η ψυξη, μετα απο λιγο φευγει. Επισης θα μπορουσε να ειναι απο seeing, μου ειχε τυχει κατι παορομοιο οπου η ειμονα ηταν θολησε διαφορα υψη, με κλειστη την ψηξη, αλλα οταν σταθροποιηθηκε ο ουρανος και το τηλεσκοπιο ηταν σε θερμικη ισσοροπια η εικονα ηταν ενταξει Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
dp297 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2016 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2016 Δοκιμασε ισως να περιστρέψεις καμερα ή τηλεσκοπιο μηπως ειναι αντανακλαση.... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
pilot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2016 Δημητρη προσπαθω να βρω ακρη, Παγος δεν νομιζω οτι ειναι αφου ακομα και μετα απο 2 ωρες το προβλημα υπαρχει......κατι τρεχει με τα οπτικα.....Φοβαμαι οτι το προβλημα δημιουργειται απο τον Coma Corrector που δεν ειναι βιδωμενος εως μεαα στον 1,25 ανταπτορα που εχω.........Εν τω μεταξυ παρατηρησα οτι στα πιο δυνατα αστερια το προβλημα δεν φαινεται παρα μονο στα μικρα και αχνα...... Νικος. Νικος Π.
pilot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2016 Δημητρη προσπαθω να βρω ακρη, Παγος δεν νομιζω οτι ειναι αφου ακομα και μετα απο 2 ωρες το προβλημα υπαρχει......κατι τρεχει με τα οπτικα.....Φοβαμαι οτι το προβλημα δημιουργειται απο τον Coma Corrector που δεν ειναι βιδωμενος εως μεαα στον 1,25 ανταπτορα που εχω.........Εν τω μεταξυ παρατηρησα οτι στα πιο δυνατα αστερια το προβλημα δεν φαινεται παρα μονο στα μικρα και αχνα...... Νικος. Τωρα που το ξανασκεφτομαι, μηπως φταιει το οτι την δουλευω στους +20 C ????? και οχι πιο χαμηλα ??? Νικος Π.
Δημητρης .Δ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2016 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2016 Πρωτα βγαλε το coma corrector και δοκιμασε.Υπαρχει περιπτωση η επιστρωση του corrector που κοιταει το δευτερευων να στελνει πισω φως στο πρωτευων και να κανει loop.Τα μικρα αστερια δειχνουν οτι υπαρχει φαινομενο ακανονιστου αστιγματισμου .Δες αν πιέζεται υπερβολικα το πρωτεύων καταπτρο. 73 SV1EIHΔεληγεωργόπουλος Δημήτριοςwww.edsro.eusw1eih@yahoo.grGSO 6\" RC-CCD67 FRATIK 16 HRASI 120 mc ccdNIKON D-7000CANON EOS 500D(mod)HEQ5 SKYSCAN PRO GOTO
pilot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2016 Παιδια τελικα ειναι ο coma corrector και η αποσταση του(ανταπτορας)......επειδη δεν βιδωνει στην σωστη αποσταση μου πεταει εξω και το collimation.... Πρεπει η αποσταση της καμερας-τροχου-διορθωτη να ειναι στα 55mm και εμενα δεν ειναι... Σας ευχαριστω για την βοηθεια σας !!! Νικος. Νικος Π.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα