Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους,

Πως σας φαίνεται αυτό το τηλεσκόπιο για αρχάριο ;

http://www.planitario.gr/thlesk-skuwatcher-star-explorer-150.html

Η παρατήρηση θα είναι αποκλειστικά αστρονομική όχι επίγεια (ήτοι αστέρια, πλανήτες, κ.λπ.)

Από ό,τι είδα είναι Goto αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χειροκίνητα.

Αν έχετε άλλες προτάσεις αντίστοιχου βεληνεκούς απόδοσης-τιμής, θα χαρώ να τις ακούσω.

Δημοσιεύτηκε

Τι θες να βλέπεις με το τηλεσκόπιο ?

Θέλω να πω πλανήτες ή βαθύ ουρανό?

Έχεις αυτοκίνητο?

Έχεις πρόσβαση σε σκοτεινούς ουρανούς?

Μέχρι να απαντήσεις τα παραπάνω

θα σου προτείνω κάποια τηλεσκόπια (γενικά) για αυτή την τιμή 600-650 ευρώ.

1)Με 648 ευρώ παίρνεις αυτό (SW Mak 127 mm σε EQ3): http://www.planitario.gr/maksutov-127-eq3-2.html

2)Με 450 παίρνεις αυτό (Dobsonian 8'') : http://www.planitario.gr/dobsonian-8-pyrex.html

3)Με 640 παίρνεις αυτό (SW 150/750 Black Diamond σε EQ3): http://www.planitario.gr/catalog-eshop/telescopes/in-refracting.html

Δημοσιεύτηκε

Η βάση αυτή είναι σχετικά καινούργια, είναι αναβάθμιση της Synscan AZ, οπότε δύσκολο να βρεις κάποιον που να την έχει δοκιμάσει. Η προηγούμενη ερχόταν μέχρι με 130άρι και το "σήκωνε" κάπως δύσκολα, οπότε θα πρέπει να έχει γίνει σοβαρή αναβάθμιση για να είναι άνετο το 150άρι...

Γενικά το αν θα σου κάνει εκτός από το αν η βάση είναι καλή για το σωλήνα, εξαρτάται με τι χρήση θα κάνεις. Τις ερωτήσεις δηλαδή του φίλου παραπάνω (και επίσης αν θα σε ενδιαφέρει η φωτογραφία κάποια στιγμή, τουλάχιστον η πλανητική που είναι ευκολότερη).

Επίσης, αν δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο κόλημα να το πάρεις από Ελλάδα, στα Ευρωπαϊκά καταστήματα το συγκεκριμένο δεν πάει πολύ πάνω από 400 Ευρώ (ή με τα 600 παίρνεις κάτι καλύτερο). Δες το νήμα εδώ όπου κάθε μήνα τα παιδιά κάνουν ομαδική παραγγελία και μοιράζονται τα ταχυδρομικά.

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Λοιπόν σχετικά με τις ερωτήσεις που μου θέσατε:

1) Έχω αυτοκίνητο

2) 'Έχω πρόσβαση σε σκοτεινούς ουρανούς (βλ. χωριουδάκι)

3) Θα ήθελα να βλέπω και πλανήτες και βαθύ ουρανό

Φίλε mantheos77,

είδα τα τρία τηλεσκόπια που μου προτείνεις και είναι μέσα στην τιμή που σκέφτομαι να δαπανήσω. Σκεφτόμουν το Star Discovery λόγω Goto μιας και είμαι αρχάριος. Τώρα που σου απάντησα στις ερωτήσεις μπορείς να με καθοδηγήσεις ;

Ευχαριστώ.

Φίλε ecuador προς το παρόν παρατήρηση και στο μέλλον γιατί όχι και φωτογραφία.

Δημοσιεύτηκε

Το ότι είσαι αρχάριος δεν έχει σχέση με το GOTO.

Πιστεύω ότι επειδή είσαι αρχάριος δεν θα έπρεπε να επιλέξεις Goto (Προσωπική άποψη).

Ο λόγος είναι κυρίως για να νιώσεις την χαρά της ''εξερεύνησης'' δηλαδή τη χαρά του να βρεις ένα αντικείμενο με την βοήθεια κάποιου αστρονομικού χάρτη.Εγώ όταν βρήκα πρώτη φορά το Νεφέλωμα της Λιμνοθάλασσας (M8) ένιωσα απερίγραπτη χαρά και ευχαρίστηση.

Όπως είπα και πιο πάνω το μην χρησιμοποιείς Goto και να βρίσκεις τα αντικείμενα μόνος σου σου δίνει την χαρά του ότι κατάφερες να το βρεις.Αλλά κάποιες φορές μπορεί να γίνει λίγο έως πολύ χρονοβόρο.

Το να χρησιμοποιείς Goto σου δίνει μια ευκολία το να βρίσκεις κάποια αντικείμενα γρήγορα.

Αλλά το Goto χρειάζεται πάντα ρεύμα.

Δημοσιεύτηκε

Θεωρώ σωστή ως πρώτη πράξη, πριν αποφασίσεις, να δεις και να χειριστείς στηρίξεις και τηλεσκόπια για να καταλήξεις. Μπορείς να επισκεφτείς έναν κοντινό τοπικό σύλλογο, να μάθεις το πρόγραμμα των εξορμήσεών τους και να συμμετάσχεις σε μία από αυτές για να πάρεις μια πρώτη γεύση. Χωρίς αυτό, πολύ πιθανό είναι να επενδύσεις σε πράγματα που ίσως να μην χρειαστείς ή να μην σου "κάνουν", χάνοντας χρόνο και χρήμα.

Λόγου χάριν, το Goto μπορεί να αποδειχθεί είτε πολύτιμο είτε άχρηστο και αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις του χρήστη, τις οποίες αντιλαμβάνεται, πραγματικά, όταν έρθει σε επαφή με το αντικείμενο.

Θα μου πεις, "ναι αλλά το παίρνω, το χρησιμοποιώ και αν κρίνω πως μου είναι αναγκαίο το κρατάω, διαφορετικά χρησιμοποιώ το τηλεσκόπιο χειροκίνητα." και εγώ σου απαντώ "σαφώς, αλλά αν δεν το χρειάζεσαι ξοδεύεις τα χρήματα σε λοιπά αξεσουάρ (telrad, προσοφθάλμια, ίντσες κλπ κλπ)".

Και αυτό ήταν ένα απλό παράδειγμα. Υποστηρίζω πως μόνο αν τα δεις στην πράξη θα καταλάβεις, διότι όπως και να το κάνουμε σχεδόν κάθε απάντηση που θα λάβεις, πιθανότατα, θα κρύβει και μια δόση υποκειμενικότητας.

Από την άλλη, βέβαια, ίσως να το έχεις ήδη κάνει και εγώ απλώς να φλυαρώ.

Καλές αγορές.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις!

Δεν έχω αγοράσει κάτι ακόμα, γιατί είναι μια σημαντική επένδυση σε δύσκολη περίοδο, οπότε το σκέφτομαι διπλά. Προς το παρόν παρατηρώ τον ουρανό απλά με τα μάτια, μαθαίνω αστερισμούς, αλλά η αγορά ενός τηλεσκοπίου θα δώσει το κάτι παραπάνω στην παρατήρησή μου.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης