Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Μπορεί ο γαλαξίας να είναι καλύτερος με την dsi αλλά οι αναλογικές slr είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με την dsi.Γιατί απλά με μια slr μπορείς να φωτογραφήσεις πολλά περισότερα θέματα σε σχέση με την dsi και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις καλύτερα και για καθημερινή φωτογραφία.
There is no dark side of the moon, its all dark.
Δημοσιεύτηκε

Τα πραγματα είναι πιο απλά, κατα τη ταπεινή μου άποψη τουλάχιστον.

Απο τα δυο διαλέγουμε... και τα δυο!!!.

Δεν υπάρχει λόγος να αχοληθουμε μόνο με το ένα!!!

Λαμπρα αποτελέσματα έχουν προκύψει και με τις δυο χμμ... μεθόδους.

Ουτε οικονομικός λόγος υφίσταται.

Οι slr είναι πλέον πάμφθηνες και οι ψηφιακές βρίσκονται ένα βημα πριν την ελευθερη πτωση!!!

Και να μη ξεχναμε οτι καθε φωτογραφια ή καθε (κατα Γιώργο!) imaging!περικλειει μέρος της ψυχής του δημιουργου της.

Καλή φωτό,κακή φωτό ,αυτη έβγαλε,αυτή ευδόκησε να βγει κατω απο τις εκάστοτε τρεχουσες συνθήκες.

Ολα ειναι... γκρί!!!

Αν το ανοιχτο γκρι θέλετε να το πειτε "ασπρο" και το σκούρο γκρι "μαυρο" δικαιωμά σας :D

Δημοσιεύτηκε

Ειναι ανωφελο να συγκρινετε φωτογραφιες που δεν ξερετε κατω απο ποιες συνθηκες εχουν τραβηχτει.

Οι ψηφιακες μηχανες εχουν ενα σωρο πλεονεκτηματα κ μειονεκτηματα.Το ιδιο κ οι αναλογικες.Οπου υπερτερει η μια μειονεκτει η αλλη κ το αντιθετο.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Μπορεί ο γαλαξίας να είναι καλύτερος με την dsi αλλά οι αναλογικές slr είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με την dsi.Γιατί απλά με μια slr μπορείς να φωτογραφήσεις πολλά περισότερα θέματα σε σχέση με την dsi και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις καλύτερα και για καθημερινή φωτογραφία.

Πάντως εγώ προτιμώ(επειδή μιλάμε για αστρονομική χρήση) να έχω ένα γαλαξία με λεπτομέρεια παρά 10 και θολούς. Δε λέω, για τα λεφτά τους οι αναλογικές είναι τέλειες (αν σκεφτεί κανείς ότι με 20 ευρώ μπορεί να βρει μία), απλώς οι ψηφιακές είναι καλύτερες, πως να το κάνουμε τώρα; πέρασε η περίοδος του φιλμ! Μη τρελλαθούμε τώρα. Το 90% των αστροφοτωγράφων γιατί χρησιμοποιεί ccd, χαζοί είναι;

Σε λίγο θα ακούσω ότι αν το Hubble είχε φιλμ και το έστελνε στη Γη θα βγάζαμε καλύτερες φωτογραφίες :!:

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Καποτε προσπαθησα με μια nikon f70 να βγαλω star trail.Το αποτελεσμα δεν το συζητω.Ηταν χαλια.Το θεμα ειναι οτι εισεπραξα τεραστια ευχαριστηση.Ηταν μια μαγεια η ολη διαδικασια.Απο το να μαζεψω το φιλμ μεχρι να το παω στο φωτογραφο να περιμενω να δω τι θα βγει κτλ.Αν τις εμφανιζει κανεις μονος του τοτε πρεπει να ειναι ακομη πιο φοβερη η εμπειρια.

Μια αλλη φορα προσπαθησα με τη sony cyber-shot P73 κ το διοπτρικο απ τα lidl να βγαλω το φεγγαρι.Κ μονο που εβλεπα τι ακριβως θα βγει με χαλασε αφανταστα.Δεν υπηρξε καθολου το σασπενς που εχει το φιλμ.Δε λεω τρομερη ευκολια αλλα καθολου μαγεια.

Τελικα αμα καποιος ειναι ρομαντικος τρεχει αναλογικα.

Αμα ειναι πραγματιστης αφηνεται να παρασυρθει απ τον ποταμο της τεχνολογιας.Ουτως η αλλος να πνιγει αποκλειετε.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Σε λίγο θα ακούσω ότι αν το Hubble είχε φιλμ και το έστελνε στη Γη θα βγάζαμε καλύτερες φωτογραφίες :!:

Τις λίγες γνωσεις που έχω οσον αφορα την αστροφωτογραφια τις αποκομισα μεσα απο τη ψηφιακή τεχνολογια!Και την ευχαριστω θερμα!!!

Αλλά φίλε μου ,ναι ,αν έβγαζε μεσαιο ή μεγαλο φορμα,το Hubble θα μας ειχε στειλει!!!

Το ... μέγεθος μετραει :D :D :D

Δημοσιεύτηκε

Θεος φυλάξοι!Παψε λεβέντη μου να χτυπάς το κεφαλι σου στον τοιχο!!!

θα υποστείς ... μονιμη κρανιοεγκεφαλική κάκκωση!!!

Και σε τελευταια ανάλυση .πώς να τα στειλει του ιέρμου (τοπική έκφραση!) του Χιούμπλ???

Με ταχυδρομικά περιστερια???

Και τί να πεις του ζωντανου για να καταλάβει???

Πουλπουλπουλ.Νασα.Ουζα???

Για να κάνουμε και λιγο κέφι γιατι ο καιρος μας παραπαει κοντρα φετος!

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμη την κουβεντα αυτη πρωτεινω οι αστροφωτογραφοι της παρεας

να γραψουν τις εμπειριες τους σχετικα με αυτους τους 2 τροπους αστροφωτογραφιας.

Πως ξεκινησατε?

Πως θα επρεπε να ξεκινησει καποιος νεος αστροφωτογραφος σημερα ?

Πιστευω οτι εμεις οι νεοι που ξεκιναμε τωρα θα παρουμε πολλα απο τις εμπειριες σας?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης