Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Αξίζει τον κόπο!!!!! και αν βοηθήσει και ο καιρός..... Ας γράψουμε εδώ τις εντυπώσεις μας από την αυριανή παρατήρηση.. Εγώ ετοιμάζω και αστροπαρτάκι!!
Foehammer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Ευτυχως που μας θυμισες! Μακαρι να ανοιξει λιγο ο καιρος αυριο... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Στην περιοχή μου σήμερα έχει πολύ καλό ουρανό...μακάρι να συνεχίσει έτσι..
amgamer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 κ μενα καλα το παει ο καιρος..αν μου το επιτρεψει κ το seeing θα προσπαθησω επιτελους να δω το cassini καθαρα... BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Μέ τον 25 χιλιοστών προσοφθάλμιο(ακόμα δεν ήρθε το 6αρι) και τον ουρανό στην καταστάση που είναι,εγώ δυστιχώς δεν θα δώ τίποτα
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Ο ουρανός εδώ έχει ανοίξει...σε λίγες ώρες..... Κρίμα nickthegreek
amgamer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 χθες που εκανα μια δοκιμη...ειχε τρομερο κρυο!! προσπαθησα να τον δω αλλα ματαια.χαλια seeing.μια θολωνε μια καθαριζε..ειχα κ τα τζακια της απεναντι πολυκατοικιας κτ καυστηρες να δουλευουν..δν το πεδεψα πολυ μπηκα αμεσως μεσα να ζεσταθω BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
rama Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Νομίζω θα χάσετε μοναδική ευκαιρία αν δεν δείτε απόψε τον Κρόνο.Όπως λέει στο πρωτοσέλιδό του το έγκριτο Βήμα στο φύλλο της Παρασκευής 27 Ιαν 2006, σύμφωνα με κάποιον γνωστό καθηγητή, σήμερα θα μπορείτε να δείτε τα δαχτυλίδια του Κρόνου.Θαυμάστε υπέρτιτλο στο πρωτοσέλιδο "Απόψε θα μπορέσουμε να δούμε τους δακτυλίους του Κρόνου"Προφανώς οτι έχετε δεί ως τώρα, και ότι ίσως δείτε από αύριο και μετά, το οποίο έμοιαζε με δαχτυλίδια θα είναι οφθαλμαπάτη... γιατί "σήμερα θα μπορέσουμε..."
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δηλαδη τοσο καιρο τι βλεπουμε?μηπως ειναι ασχετος αυτος που το εγραψε? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Μα αυτό εννοεί ο Άγγελος, Παναγιώτη! Ειρωνικά το γράφει... Η σχέση πολλών δημοσιογράφων με τα αστρονομικά νέα είναι σκέτη καταστροφή! Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
amgamer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 αληθεια??? ε αντε τοτε!!!δν πρεπει με τπτ να το χασουμε BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 πάει και η αντίθεση του Κρόνου με τέτοιο παλιόκαιρο, ΑΙΣΧΟΣ!!! Περίμενα να δω και το Opposition Effect!!!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Εγώ έχω τον καιρό και όχι λιγότερο απο 25 χιλιοστών προσοφθάλμιο ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Κοιτάξτε τις φωτό της περσινής αντίθεσης. Οι δακτύλιοι φαίνονται λαμπρότεροι από το δίσκο!http://www.kk-system.co.jp/Alpo/kk05/s050113z.htmΒρήκα και αυτή τη φοβερή φωτό με τον Κρόνο σε 4 διαφορετικές "γωνίες φάσης" (οι φωτό είναι από το Cassini):http://www.mmedia.is/bjj/3dtest/saturn/saturn_montage.jpgΚαι πληροφορίες για το φαινόμενο:http://www.mmedia.is/bjj/3dtest/saturn/http://www.astro.virginia.edu/~av4n/SatOpp05.html
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Εκπληκτική τετράδα, Ηλία!Να και οι εποχές του Κρόνου (κλίσεις ως προς τον Ήλιο) σε ανάλυση 3000Χ2270:http://photojournal.jpl.nasa.gov/jpeg/PIA03156.jpgΚαι σε 800X640 για όσους δεν έχουν ADSL: http://www.utahskies.org/image_library/shallowsky/planets/saturn/hst/AChangeOfSeasonsOnSaturn.jpgΑνόξτε τις εντελώς με κλίκ κάτω δεξιά. Η φωτογραφία αυτή του Hubble είναι πια κλασική και πολύ διαδεδομένη, αλλά είναι χάρμα οφθαλμών... Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
The Guardian Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 πάει και η αντίθεση του Κρόνου με τέτοιο παλιόκαιρο, ΑΙΣΧΟΣ!!! Περίμενα να δω και το Opposition Effect!!! Και εγώ τα ιδια.... αίσχος Τι να κάνουμε? Γκαντεμιά. C8-NGT
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Μα αυτό εννοεί ο Άγγελος, Παναγιώτη! Ειρωνικά το γράφει... Η σχέση πολλών δημοσιογράφων με τα αστρονομικά νέα είναι σκέτη καταστροφή! Φιλικά, Στέφανος Μετα απο τοσες ωρες μαθημα συγχωρεστε μου κ καμια ρε παιδια Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
george12 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Άσε και εδώ που έχει καλό καιρό...Χειρότερη ορατότητα δεν έχω ξαναδεί.Να φανταστείτε βλέπω τον Σείριο και λέω, λευκός είναι ή κόκκινος? There is no dark side of the moon, its all dark.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Παιδιά, μην απογοητεύεστε!Εδώ ο ουρανός καθάρισε πριν μισή ώρα περίπου.Η ορατότητα όντως είναι φρικτή, όμως πριν λίγο έκανα παρατήρηση και έχω μείνει άναυδος! Βρισκόμαστε περίπου μια ώρα πριν την αντίθεση και το "opposition effect" είναι πολύ εντυπωσιακό στο προσοφθάλμιο!Χρησιμοποίησα το 5" ΕΤΧ και ευρυγώνιο προσοφθάλμιο 4.7" της Meade.(404 μεγεθύνσεις)Τα δαχτυλίδια του Κρόνου αστράφτουν όσο ποτέ και είναι κατάλευκα! Ακριβέστερα, ο εξωτερικός δακτύλιος Α φαίνεται γκρι, αλλά ο εσωτερικός Β κατάλευκος! Επιπλέον, ο δίσκος του Κρόνου έχει έντονο ωχροκίτρινο χρώμα το οποίο διακρίνεται εύκολα λόγω της λευκότητας των δακτυλίων.Το Cassini division φαινέται λίγες στιγμές, καθώς και η Νότια Εύκρατη Σκοτεινή Ζώνη.Να σημειώσω ότι το "opposition effect" είναι πιο έντονο στην οπτική παρατήρηση από ότι στις φωτογραφίες.
pthomaidis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Συγνώμη Ηλία βάζεις και κανένα φίλτρο μήπως;Γιατί εγώ δεν διέκρινα τόσες λεπτομέρειες με το 5"και τον 4mm της VIXEN.Ούτε το χώρισμα των δακτυλίων δεν μπόρεσα να διακρίνω.Στιγμές στιγμές μόνο μια γκριζοπή γραμμή στο νότιο ημισφαίριο μόνο. Παύλος ΘωμαΐδηςΦυσικός Καθηγητής Μ.Ε.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Παύλο, δεν έβαλα φίλτρο, αλλά το ΕΤΧ ως Maksutov έχει απίστευτη απόδοση στους πλανήτες. Για παράδειγμα θα σου αναφέρω ότι με το 5" Νευτώνειο Skywatcher ενός φίλου ( το οποίο ήταν ευθυγραμισμένο), δε μπορούσε να φανεί ο αμυδρός συνοδός του Ρίγελ που απέχει 9" από τον αστέρα, ενώ για το ΕΤΧ ήταν παιχνιδάκι!!! (σε ταυτόχρονη παρατήρηση)
george12 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Μιάς και αναφέρατε το 5-ιντσο της skywatcher με 10μμ orion και 2χ barlow με πολύ μέτρια ορατότητα φαινόταν ο χωρισμός του cassini με δυσκολία και μία κίτρινη ζώνη. There is no dark side of the moon, its all dark.
petrance Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2006 Γεια χαρα και απο μένα,Ειχα πολύ καιρό να κάνω παρατήρηση, (ελειπα εξωτερικό κσιτον τελευταίο καιρό εκανα μαστορέματα στο τηλεσκόπιο). Το seeing ηταναπαίσιο και είχε πολύ κρύο... C'est la vie www.astropetros.eu
sergios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2006 Δοκίμασα και εγώ ψες την τύχη μου στον Κρόνο με το Nexstar, αλλά η ορατότητα ήταν τόσο χάλια που δεν μπορούσα να δω ούτε καν τους δακτυλιους. Τζάμπα το κρύο που τράβηξα.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2006 Εγώ έφαγα πολύ κρύο αλλά άξιζε!!!!!!!!!!!!!! Φαινόταν πολυ μεγαλύτερος από ότι συνήθως και μπορούσα να ξεχωρίσω εκτός από το Cassini 2 -3 σκούρες "γραμμές" (παράλληλες στον ισημερινό του πλανήτη) στον δίσκο... Πραγματικά εντυπωσιάστηκα... Λυπάμαι για τα παιδιά που το χάσανε....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα