Jump to content

Γιατι η γη γυρίζει γύρω απο τον εαυτό της ??


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάλλον δίνει το καλό παράδειγμα και στους κατοίκους της.Να γύρνανε γύρω από τον εαυτό τους και να ψάχνονται πάντα.
I WANT TO BELIEVE
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε drumx13,

 

H Γη γυρίζει γύρω από τον εαυτό της διότι διατηρεί ένα μέρος της αρχικής στροφορμή του μοριακού νεφελώματος από το οποίο δημιουργήθηκε. Οι ταχύτητες περιστροφής αυτού του νεφελώματος θα ήταν πάρα πολύ μικρές λόγω της τεράστιας έκτασης του όταν όμως η Γη συμπυκνώθηκε εξαιτίας της διατήρησης της στροφορμής της και του γεγονότος ότι για σφαιρικά σώματα η στροφορμή είναι ίση με το γινόμενο της ροπής αδράνειας με την γωνιακή ταχύτητα, αυτή η γωνιακή ταχύτητα αυξήθηκε σημαντικά για να αντιπαρέλθει την μείωση της ροπής αδράνειας (το αντικείμενο απέκτησε μικρότερες διαστάσεις) ώστε να διατηρηθεί η στροφορμή. Για του ίδιους λόγους οι φορές περιστροφής των περισσοτέρων πλανητών (εκτός αυτών που συγκρούσθηκαν με μαζικά αντικείμενα κατά την δημιουργία του ηλιακού συστήματος) γύρω από τον άξονα τους είναι ίδια με την φορά περιφορά τους γύρω από τον Ήλιο.

 

Φιλικά,

Αντώνης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε drumx13,

 

καταρχάς να ξεχωρίσουμε την ταχύτητα περιστροφής της Γης γύρω από τον εαυτό της και την ταχύτητα περιφοράς της Γης γύρω από τον Ήλιο. Η ταχύτητα περιστροφής δεν μπαίνει στο παιχνίδι όταν εξετάζεις την τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο.

 

Η τροχιά της Γης είναι έλλειψη γιατί ... έτσι το θέλει η Φύση!!!

 

Πώς ερμηνεύουμε εμείς τη "θέληση" αυτή? Μέσω της Μηχανικής... Και εξηγούμαι: Το πρόβλημα που μελετάμε είναι η κίνηση υπό την επίδραση κεντρικής, ελκτικής δύναμης αντίστροφα ανάλογης του τετραγώνου - όπως η βαρυτική. Η λύση του προβλήματος είναι διαφόρων ειδών τροχιές, κυκλικές, ελλειπτικές, παραβολικές κλπ. Εξαρτάται από τις συνθήκες

της κάθε περίπτωσης, δηλαδή για τί σώματα μιλάμε, τί σταθερές μπαίνουν στο παιχνίδι κλπ. Ε, στην περίπτωση Ήλιος -Γη (και γενικά άστρο - πλανήτης) αποδεικνύεται πως είναι έλλειψη!

 

Όσον αφορά το άλλο που λες. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα... Έχεις ένα μικρό λάθος: η φυγόκεντρος δεν μένει ίδια! Ας τα πάρουμε με τη σειρά. (1) Βαρύτητα F = GMm / r^2, άρα όντως με αύξηση του r μειώνεται η βαρύτητα. (2) Φυγόκεντρος F = mv^2 / r, άρα και εδώ μειώνεται η

δύναμη όταν αυξάνει το r. Επίσης, η ταχύτητα περιφοράς της Γης v γύρω από τον Ήλιο ΔΕΝ είναι σταθερή!!! Όταν η Γη βρίσκεται μακριά κινείται πιο αργά. Άρα συνολικά και η φυγόκεντρος μειώνεται και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη Γη να αφήνει την τροχιά της και να... πηγαίνει βόλτες!

 

Όσο για την ταχύτητα περιστροφής γύρω από τον εαυτό της, αυτή είναι σχεδόν σταθερή! Υπάρχει κάποια επιβράδυνση λόγω των δυνάμεων που ασκεί η Σελήνη στη Γη. Ξαναλέω όμως πως δεν έχει να κάνει κάτι με τη γενικότερη τροχιά γύρω απο τον Ήλιο

 

Ελπίζω να σε βοήθησα

 

Φιλικά,

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Drumx,

 

Όταν λέμε ότι ο αέρας γίνεται "ελαφρύτερος" εννοούμε ότι μειώνεται η πυκνότητά του, δηλαδή ο αριθμός των μορίων που υπάρχουν σε δεδομένο όγκο...

Το βάρος ενός μορίου του αέρα, για δεδομένο ύψος,δεν έχει καμμιά σχέση με το αν αυτό βρίσκεται πάνω από ένα θερμό σώμα η όχι

 

Όταν λοιπόν μειώνεται η πυκνότητα ενός δεδομένου "κομματιού" αέρα τότε αυτό, για να εξισορροπήσει τη δύναμη της βαρύτητας και να ισορροπίσει, ανεβαίνει πιο ψηλά.

 

Ελπίζω να βοήθησα...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε drum,

 

ομολογώ πως είναι πολύ ενδιαφέρον να έχει κανείς μια διαφορετική θεώρηση και προσέγγιση στα πράγματα. Δεν υπάρχει ζήτημα κρίσης, δεν είμαστε σε δικαστήριο! Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να υπάρχει μια πιο σωστή θεμελίωση.

 

Δεν μπορώ να σου απαντήσω βήμα προς βήμα που κάνεις λάθος (θα ήθελα όλο το χώρο του forum μαζί), αφού ξεκινάς με λάθος υποθέσεις και παραδοχές (δες και το post από τον Vegan) και οικοδομείς κάτι πάνω σε αυτό.

 

Μπορώ να σου επισημάνω ένα τρανταχτό σημείο: η Γη ΔΕΝ περιστρέφεται πιο γρήγορα γύρω από τον εαυτό της όταν είναι κοντά στον Ήλιο (προφανώς... αλλιώς κάθε μας μέρα θα έπρεπε να έχει διαφορετική διάρκεια.... και δεν εννοώ διάρκεια ηλιοφάνειας, εννοώ το 24ωρο.... σκέψου το).

 

Θα μου άρεζε όμως να συζητήσουμε λίγο πιο πολύ τη θεώρησή σου για να καταλάβεις και μόνος σου τί δεν πάει καλά!

 

Στο κομμάτι για το μπαλόνι, ποιά ενέργεια θα τελείωνε? Γιατί να σταματήσει η περιστροφή? Ακόμα, πώς από αυτά που λες προκύπτει ότι η τροχιά είναι ελλειπτική? Επίσης, δεν περιγράφεις καθόλου ποσοτικά κάποια πράγματα. Πότε είναι πιο ισχυρή η βαρύτητα και πότε η θερμότητα? Γιατί δηλαδή η θερμότητα είναι σε θέση να κινήσει τη Γη από τη μια, αλλά όχι τόσο ώστε να φεύγουν κομμάτια της? Και πώς εξηγείς το Ισημερινό εξόγκωμα? Επίσης, γιατί το Βόρειο Ημισφαίριο έχει καλοκαίρι (πιο πολύ θερμότητα) όταν βρισκόμαστε μακρυά από τον Ήλιο? Δεν αντικρούει αυτό τα λεγόμενά σου?

 

Αναμένω τις απαντήσεις σου για μια επικοδομητική συζήτηση

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

OUOOU !!!!

 

einai i poio peripetiwdis exigisi pou akousa pote,

egw den tha eimai katholou epikeieis me ton filo drum.

 

pes mou mono ena pragma milas sobara ?

 

"σως να σου φαίνομαι πολύ άσχετος φίλε μου αλλά..δεν σε παρεξηγώ γιατι έχεις δίκιο... "

 

file mou den exw logia, pragmatika den fainesai, eisai asxetos.

 

diabasma xreiazete

 

d.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

...Εφόσον λοιπόν όλα αυτά τα δεδομένα υπάρχουν στην σχέση γης-ήλιου γιατί να μην αποτελεί αυτή η ερμηνεία μια ερμηνεία για την κίνηση της γης γύρω από τον ήλιο και για την κίνηση της γύρω από τον εαυτό της...

και τότε τι προκαλεί παρόμοιες τροχιές σωμάτων γύρω απο άλλα βαρύτερα, αλλά σαφώς ψυχρότερα απο τον Ήλιο, όπως στους δορυφόρους των εξωτερικών πλανητών για παράδειγμα;

Χρήστος Μαρινός
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Drumx13, το σκεπτικό σου περιέχει πολλά λάθη, αγνοεί βασικούς φυσικούς νόμους και επιστρατεύει επιλεκτικά και παραποιεί έναν-δυό άλλους. Η απορία σου θα λυθεί μακροπρόθεσμα αν διαβάσεις προσεκτικά τη σχετική φυσική του Λυκείου. Εναλλακτικά, ξαναδιάβασε προσεκτικά την επικεντρωμένη απάντηση του Goedel. Να θυμάσαι ότι για ένα κοσμικό σώμα (πλανήτη, αστέρι ή γαλαξία), το παράξενο και αξιοπερίεργο θα ήταν να μήν περιστρέφεται, δηλ. η συνισταμένη στροφορμή των υλικών που το δημιούργησαν συγκλίνοντας, να ήταν ακριβώς μηδέν! Το "αδιάφορο" και "συνηθισμένο" είναι τα συγκλίνοντα υλικά να μην συγκλίνουν απόλυτα προς ένα σημείο ή να μην έχουν ακριβώς αλληλοαναιρούμενες στροφορμές και άρα να συνθέσουν ένα σώμα με τυχαία στροφορμή κι όχι με την πολύ ειδική τιμή μηδέν (στατιστικά απίθανη).

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θεωρια η οποια καταδικάζει το θερμαινομενο σωμα σε ακτινική κινηση και ψιλοτραμπαλισμα.

Aυτό σε πρωτη φαση.

Εχετε ερευνησει την απαιτουμενη θερμοκρασιακή διαφορα και τον ρυθμό μεταβολης της,ώστε να επιτευχθει η κίνηση???

Σε δευτερη φαση αποκλειει την δυνατοτητα εμφανισης οιασδηποτε οργανωμένης δομής ,ποσο μαλλον ζωής.

Η ερευνα και η αμφισβητηση αποτελει θετική σταση ζωής.

Οπως και η παραδοχη του λάθους και η επαγόμενη εκ βάθρων διαγραφη της θεώρησης μας.

Λυπουμαι φίλε χρηστη drumx13 ,ειναι εντελώς λάθος.

Αν ξεκινησω την απαρίθμηση των παραβάσεων θα με παρει νυχτα.

Sorry...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Drumx13,

 

Νομίζω πως η ερμηνεία που μας περιγράφεις ξεκινά από την εξής λανθασμένη αντίληψη: η στάκτη και γενικά τα σωματίδια που στριφογυρίζουν και ανυψώνονται πάνω από μια φωτιά, δεν κερδίζουν ύψος λόγω της θερμότητας που δέχονται, αλλά επειδή τα παρασύρει μαζί του ο αέρας που η φωτιά ζεσταίνει. Και γιατί ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω; Επειδή, όπως όλα σχεδόν τα στοιχεία όταν θερμαίνοται διαστέλλονται, έτσι και αυτός. Και όταν διαστέλλεται, επειδή αποκτά μεγαλύτερο όγκο, γίνεται πιο αραιός σε σχέση με τον κρύο αέρα που βρίσκεται γύρω του. Γι' αυτό και ο κρύος αέρας «σπρώχνει» τον ζεστό προς τα πάνω. Έτσι τα αερόστατα μπορούν και πετούν. Έτσι επιπλέει και ο άνθρωπος στο νερό.

Ένα όχι και τόσο επιτυχημένο παράδειγμα είναι μια... λεκάνη με μαλακά πλαστικά μπαλάκια. Αν πάνω από αυτά ρίξουμε σιδερένια μπαλάκια και ταρακουνήσουμε λίγο τη λεκάνη, τα σιδερένια θα βρεθούν στο κάτω μέρος και τα πλαστικά, που είναι αραιότερα (δηλαδή, ενώ έχουν ίσο όγκο, ζυγίζουν λιγότερο), στο πάνω.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Αν το Ηλιακό Σύστημα είναι 900.000 φορές μεγαλύτερο από τη Γη, ο γαλαξίας μας 90.000.000 φορές μεγαλύτερος από το Ηλιακό Σύστημα και το Σύμπαν 300.000 φορές μεγαλύτερο από το γαλαξία μας, τότε ποιά η σημασία του ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιατι υπαρχει η αρχικη στροφορμη? λογω του πεδιου βαρυτητας που δημιουργειται οταν αρχιζει να συμπηκνωνεται το υλικο(π.χ.μεσοαστρικη υλη)?

Ποτε αρχιζει κατι να γυριζει,προφανος γυρω απο το βαρυτικο του κεντρο ?Το πρωτο πραγμα που συμβαινει στο υλικο ειναι το οτι αρχιζει να περιστρεφεται.Ουτε οι τεραστιες παλλιροικες δυναμεις της μαυρης τρυπας δεν μπορουν να απαλειψουν τη στροφορμη.

Γιατι ομως να περιστρεφεται και να μην παλλεται η να κανει καποια αλλη κινηση?(οχι οτι με πειραζει το οτι γυριζει η Γη και δεν χοροπηδαει)

Βεβαια ολη η φυση ειναι ετσι οπως τη γνωριζουμε λογω της στροφορμης.

Υπαρχει στροφορμη και στον κβαντικο κοσμο,οπου η βαρυτητα δεν παιζει κυριαρχο ρολο.(Spin)Φαινεται οτι ολα,απο το ποιο μικρα μεχρι τα ποιο μεγαλα, ειναι αναγκασμενα απο τη φυση τους να γυριζουν :?:

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης