Chrono detector Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2016 Γεια σας, Πρόκειται να προβώ σε αγορά τηλεσκοπίου. Αρχικά λοιπόν είχα καταλήξει στο skywatcher quattro 8'' ή 10''. Τώρα όμως βλέπω και το Skywatcher maksutov-newton 190 και μπήκε ο δαίμονας μέσα μου γιατί βλέπω δελεαστικό το συνδυασμό χαρακτηριστικών του maksutov-newton. Υποθέτω δεν θέλει διορθωτή κόμης και είναι αποχρωματικό. Αυτό δηλαδή : http://www.planitario.gr/maksutov-newton-190-black-diamond.html Πέραν από τη διαφορά στη τιμή τους, ποια είναι η γνώμη σας για αυτά τα δύο ; Θεωρείτε ότι η διάμετρος των 10'' του quattro υπερτερεί ; Θέλω να ασχοληθώ με την αστροφωτογραφία αργότερα και με την παρατήρηση ... Ευχαριστώ Ad astra per aspera !
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2016 Το mak newtonian το είχα πραγματικά ξύριζε το μόνο του αρνητικό ήταν το βάρος του κατά τα άλλα αξίζει. Υπάρχει αστρόφιλος που γνωρίζω πως θέλει να το πουλήσει (μαζί και την στήριξη eq6) διότι σταμάτησε να ασχολείται. Τώρα για το quattro θα προτιμούσα το 8" μιας και είναι πιο ελαφρύ αλλά και αρκετά κοντό . Και στις 2 περιπτώσεις μην περιμένεις τοπ μηχανικά σημεία και αναφέρομαι σε secondary holder και primary cell που κάνουν λίγο την ζωή του collimation δύσκολη. Τι θα φωτογραφίζεις με τι και από που ; http://pegasusastro.com/
Chrono detector Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2016 Ευχαριστώ Άγγελε, Με Dslr (δεν έχω ακόμα). Με ενδιαφέρει κυρίως ο βαθύς ουρανός. Έξω από τη πόλη μου, Ηράκλειο, όχι όμως σε υψόμετρο εκτός και αν κάνω εξορμήσεις κάποιες φορές... Ad astra per aspera !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα