Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μπορεί να μου πει κάποιος πως μπορώ να βλέπω τους Ελληνικούς χαρακτήρες

στο Starry Night 5. Τους δείχνει κινέζικα π.χ. εκεί που γράφει τον μήνα.

Θεόδωρος Σπανός

Δημοσιεύτηκε
Δεν έχω βρει κάποια λύση για να δείχνει σωστά τους μήνες στα ελληνικά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας στο control panel (πίνακα ελέγχου) στα windows και να επιλέξεις αγγλικές τοπικές ρυθμίσεις. Τότε το πρόγραμμα θα δείχνει σωστά τους μήνες (στα αγγλικά) και το ίδιο θα συμβαίνει και με την αναφορά της ημερομηνίας στα windows (πάλι στα αγγλικά). Αυτό δε θα επηρεάσει πάντως κάτι άλλο όπως να το να διαβάζεις και να γράφεις ελληνικούς χαρακτήρες.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας στο control panel (πίνακα ελέγχου) στα windows και να επιλέξεις αγγλικές τοπικές ρυθμίσεις. Τότε το πρόγραμμα θα δείχνει σωστά τους μήνες (στα αγγλικά) και το ίδιο θα συμβαίνει και με την αναφορά της ημερομηνίας στα windows (πάλι στα αγγλικά). Αυτό δε θα επηρεάσει πάντως κάτι άλλο όπως να το να διαβάζεις και να γράφεις ελληνικούς χαρακτήρες.

Eκανα πριν καμια βδομαδα αυτο που προτεινει ο Ανδρεας. Αλλαξα την γλωσσα του ημερολογιου/ωρας απ τα ελληνικα στα αγγλικα κ ολα ειναι μια χαρα τωρα!

Ηλια δεν νομιζω οτι εχει σχεση η γραμματοσειρα.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

• 8 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
ίσως να λύνεται οριστικά με επέμβαση στο κώδικα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Δημοσιεύτηκε
Ειχα κ εγω προβλημα αλλα τα αγγλικα το διορθωσαν. Εχω ακομη ενα ομως. το προγραμμα εχει πολλα αντικειμενα ομως στο FIND βγαζει ελαχιστα. Αν θελω να βρω κανενα αστερι USNO 123-2.. δεν βγαζει τιποτα ενω το προγραμμα το εχει. Τι κανω γι'αυτο???????

Κυριάκος Καβακλιώτης

41 . 05΄. 55΄΄ Ν

23 . 33΄. 25΄΄ Ε

Δημοσιεύτηκε

Δουλεύει κανονικότατα.

Για USNO αν γράψεις: "usno j2155577-093142" θα σου βγάλει αμέσως το αστέρι USNO J2155577-093142.

Γενικής χρήσης TIP:

Για όλα τα αντικείμενα πάντως, ξέρεις ότι δίπλα στο πεδίο find υπάρχει roll down menu με: "begins with", "contains", "ends with" και "is exactly", έτσι;

Αν γράψεις alpha με "begins with" ή "contains", θα σου βγάλει όλα τα α αστέρια όλων των αστερισμών.

Αν γράψεις cephei με "ends with", ή "contains", θα σου βγάλει όλα τα αστέρια του Κηφέα.

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε
θα το δοκιμασω οταν παω σπιτι.... και κατι ακομα. που μπορω να βρω ετοιμες βασεις δεδομενων για το προγραμμα???? δηλαδη να μην χρειαζεται να εχω ιντερνετ και μετα να κατεβαζω αστρα μονο οταν κανω zoom. να τα βαλω μεσα και να υπαρχουν ολα. διαβασα στον οδηγο του προγραμματος οτι εχει 16 μυρια αστρα μεχρι μεγεθος 14,5 (USNO) αλλα μπορουν να φτασουν τα 500.000.000(!!!!) μεχρι 21. Κ κατι αλλο.. μηπως γινεται να αλλαξει το σχημα τον αστεριων στο προγραμμα???? αυτα ειναι σαν απλες κουκιδες με συγκεκριμενο σχημα. δεν ειναι πολυ αληθοφανει. ενω σε αλλα προγραμματα φαινονται σαν να λαμπουν,οπως πχ στο cartes du ciel και το stellarium (που ειναι πολυ πιο απλα προγραμματα).

Κυριάκος Καβακλιώτης

41 . 05΄. 55΄΄ Ν

23 . 33΄. 25΄΄ Ε

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης