orion Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2002 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2002 Καλημέρα, Το Σάββατο πήρα ένα μικρό βίντεο από τον κρατήραfracastorius. Εκείνη τη νύχτα ο φωτισμός τηςσυγκεκριμένης περιοχής ήταν ιδανικός για ναφανούν διάφορες λεπτομέρειες στην επιφάνεια τουκρατήρα. Την τελική εικόνα την έχω βάλει στησελίδα μου. Οι πιο μικρές λεπτομέρειες πουβλέπετε είναι όσο η διακριτική ικανότητα ενόςτηλεσκοπίου 6 ιντσών.Η επεξεργασία της εικόνας είναι λίγο υπερβολική,για να φανούν εύκολα οι πιο μικροί σχηματισμοί.Αλλιώς φαίνονται και με απλό unsharp mask. Φιλικά,Γιάννης Φιλικά,Γιάννης Μπελιάς In a world without fences who needs Gates?
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2002 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2002 Hi Yiannis,I enjoyed looking at your image of the crater Fracastorius. The Moon certainly has a wealth of detail to show an observer when the angle of the Sun is low on the lunar horizon, and at various other altitudes in reference to the lunar surface too. My favorite has always been the small craters in the crater Plato. They are a bit of a challenge. The other neat thing is that the shadows on the lunar surface are reversed after the Moon passes full phase. Of course this means getting up late at night or early in the morning. I enjoyed your web site too.Clear Skies, Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
orion Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2002 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2002 Hi Fred! Όντως η σελήνη έχει άπειρα πράγματα για ναδεις, ακόμα και με μικρό τηλεσκόπιο. Αυτό τονωρίς το πρωί όμως δεν μπορώ να το καταφέρω images/smiles/icon_smile.gif Σύντομα πρέπει να αλλάξω και τη δομή τουsite μου, γιατί δεν τραβάει για πολύ έτσι. Bye,Γιάννης Φιλικά,Γιάννης Μπελιάς In a world without fences who needs Gates?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα