Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 Απ' ότι ξέρουμε οι Μάγια δε ζωγράφιζαν φανταστικές σκηνές, αλλά τη φύση και τους Θεούς τους. Είναι μάλλον απίθανο η μόνη φανταστική βραχογραφία τους (αν είναι) να παρουσιάζει κάτι που θέλει πιστέψτε με ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ φαντασία, έμπνευση και τύχη για να γίνει. Πως μπορεί ένας άνθρωπος που δεν έχει δει ποτέ ιπτάμενο όχημα, να φανταστεί ότι πρέπει να έχει αεροδυναμικό σχήμα, πρέπει να βγάζει φωτιά από πίσω (γιατί όχι από μποστά?), να έχει σχεδιάσει μποστά από τη φωτιά αυτό που εμείς λέμε κινητήρας, να έχει ακριβώς την αεροδυναμική στάση ενός γρήγορα κινούμενου οδηγού, και πτερύγια στα πλάγια? Η γνώμη μου?: δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί, είναι αδύνατο. IK Observing System
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 Ifikratis μην τα παίρνεις όλα τις μετρητής είδες πριν και στην προηγούμενη απάντηση ότι η φαντασία μας είναι διαβολική θα έλεγα. Θέλεις να σου πω Ιστορίες για το τι θα μπορούν οι άνθρωποί να κάνουν στο μέλλον. Δες απλά το Star Wars ή το Star Trek θα καταλάβεις τι θέλω να πω. Βέβαια είναι μια άποψη αλλά μην τα θεωρείς και όλα δεδομένα απλά να τα αφήνεις σαν ενδεχόμενο. ; Ας αρχήσουμε να δουλεύουμε όπως οι προγονοί μας Ιφικράτη. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 μην τα θεωρείς και όλα δεδομένα απλά να τα αφήνεις σαν ενδεχόμενο. Αυτό λέω. Κανείς δε μπορεί να πει αν είναι φαντασία ή πραγματικότητα με σιγουριά. Αποτελεί όμως ένα μεγάλο ερώτημα. Ifikrati σου επαναλαμβανω οι αρχαιοι ουτε ανακαλυψαν ουτε γνωριζαν ΤΙΠΟΤΕ περι ατομων! Χαιρετήσματα στο Δημόκριτο!! Για να το λες με τόση σιγουριά, σίγουρα θα τον ήξερες. οι αστειοτητες περι διαστημοπλοιων στις βραχογραφιες ειναι θεμα αναξιο συζητησης. Δηλαδή δε δίνεις καμμία πιθανότητα να είναι ιπτάμενο όχημα?? Πολύ σιγουριά βρε παιδί μου. Είσαι πεπεισμένος δηλαδή ότι δεν είναι. 100%? Και που το στηρίζεις ότι δεν είναι? Εγώ το στηρίζω κάπου ότι μπορεί να είναι.Λέω μπορεί, αλλά όχι και τέτοια σιγουριά ότι δεν είναι. Μια τέτοια άποψη είναι αντιεπιστημονική, δηλαδή η απόρριψη πιθανοτήτων.Άλλωστε υπάρχουν πληθώρα βραχογραφιών που δείχνουν ανθρώπους με σάφανδρα.Δε ξέρω γιατί πολλοί απο 'δω τα απορρίπτετε όπως η Ιερά εξέτση, αλλά εμένα με βάζουν σε σκέψεις.!! IK Observing System
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 Ifikrati δεν θα αντιδικησω μαζι σου, εχεις δικαιωμα να πιστευεις οποια αερολογια θελεις και επισης να μπερδευεις οτι θελεις με οτι αλλο θελεις δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 Θα μου επιτρέψεις όμως να εμπιστεύομαι καλύτερα τον κ.Θεοδοσίου παρά τον κάθε ερασιτέχνη.Ηλία ούτε εσύ έχεις το αλάθητο, μήπως να το ξαναψάξεις λίγο?Μου κάνει εντύπωση όμως ότι στο ποστ σου, είσαι απόλυτος. Ούτε μία ελπίδα να πιστέψεις τον καθηγητή.Μήπως έχεις διαβάσει όλους τους αρχαίους συγγραφείς? Μήπως τα ξέρεις όλα? Λίγη μετριοφτοσύνη και ταπεινότητα δε βλάπτει. Ας σκεφτεί ο καθένας την εγκυρότητα του κάθε προσώπου και ας κρίνει. Αυτό όμως σε καμμία περίπτωση δε σημαίνει ότι έχουμε το θράσος να τα πούμε αντιεπιστημονικά και εκτός μελέτης ή άκυρα. Ιφικράτη, ευχαριστώ πολύ για το ακατάσχετο υβρεολόγιο σου , αλλά θα σου το επιστρέψω!!! Νομίζω ότι κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια!Δηλαδή το ότι εγώ ζητάω τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία είναι απόλυτο? Νομίζω ότι είσαι εκτός πραγματικότητας!Πως ο κος Θεοδοσίου τεκμηριώνει ότι τα αρχαία κείμενα "κρύβουν νέα γνώση"??? Αυτό είναι τρομερό και μόνο να το αναφέρει κανείς δημόσια σαν δεδομένο. Προπαντώς όταν είναι καθηγητής Πανεπιστημίου!!! Και όπως έγραψα (στου κουφού την πόρτα...) το ότι είναι καθηγητής Πανεπιστημίου καθεαυτό δεν μου λέει τίποτα. Εγώ δεν απέρριψα τίποτα. Απλά ζήτησα τεκμηρίωση και ειδικότερα επιστημονική βιβλιογραφία. Αν αυτό το θεωρείς απόλυτο, λυπάμαι, αλλά δεν λειτουργείς ορθολογικά, ούτε επιστημονικά.Και συμφωνώ απόλυτα με τον Γιώργο GR ότι από τους αρχαίους δεν μπορούμε να δεχόμαστε επιλεκτικά ότι μας συμφέρει και να μη βλέπουμε τις εντελώς ξεπερασμένες και άτοπες θεωρίες από τις οποίες είναι γεμάτα τα αρχαία κείμενα, ακόμη και των μεγαλύτερων φιλοσόφων. (εννοώ τις θεωρίες που αφορούν τις φυσικές επιστήμες)Εγώ δεν έχω διαβάσει όλους τους αρχαίους συγγραφείς, αλλά είμαι σίγουρος ότι εσύ έχεις εξαντλήσει τη βιβλιογραφία του Νταίνικεν!!!! (βλ. "διαστημόπλοιο")
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2006 Δυστυχώς το θέμα ξέφυγε από την ανταλλαγή απόψεων και δε προσφέρει κάτι να μένει ανοιχτό, παρά μόνο δημιουργεί ένταση. Είναι γεγονός ότι μετά από 130 δημοσιεύσεις ανακυκλώνεται η συζήτηση για αυτό το λόγο δεν είναι σκόπιμο να συνεχιστεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις