Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Vegan, δεν έγραψα αυτό το ποστ για να μάθω την ίστορία της αστρονομίας! Γιατί μου το προτείνεις; Συγνώμη που σε χαρακτήρισα ''φασίστα'' αλλά την ίδια έκρηξη θυμού ένιωσα και γω όταν μου απαντάς σε έγκυρα επιχειρήματα λέγοντας ότι

''Τα στηρίζεις σε πηγές τύπου "Ορφικά" και άλλες παρόμοιες που διαφημίζονται καθημερινά σε εκπομπές τύπου Λιακόπουλου,Κεραμιδά κλπ.... '' και

''Μας λές ότι οι Αρχαίοι Έλληνες πρόβλεπαν εκλείψεις πριν από 50.000 χρόνια και ότι ξύπνησαν μια μέρα και είπαν: "Α, ωραία σήμερα θα διαδώσουμε τη γνώση και στους υπόλοιπους, να πάψουν οι καημένοι να ξύνουν τις ουρές τους και να κατέβουν πια από τα δέντρα " και χίλια δυο άλλα... ''

Δεν είναι αντίλογος επιστήμονα αυτός. Να σαι σίγουρος ότι για να βγω εδώ και να υποστηρίζω όλα αυτά έχω διαβάσει πολύ προηγουμένως.Όποιος σκέφτεται να απαντήσει σε ότι γράφω να σκεφτεί τι λέει προηγουμένως. Αν είναι να πει μπλα-μπλα του αέρα κάλύτερα να μη γράφει γιατί δεν έχει αξία. Γιατί το λέω αυτό;Όχι για να σας εκνευρίσω, αλλά γιατί εγώ δε λέω τη γνώμη μου ξερά, την τεκμηριώνω με ένα σωρό επιχειρήματα.Απο δω και στο εξής καλύτερα ότι λέτε να το τεκμηριώνετε για να κάνουμε επικοδομητικότερο διάλογο.

Vegan, μη κάνεις ατυχείς συγκρίσεις. Δε νομίζω να είμαι φασίστας επειδή λέω ότι οι Έλληνες τα βρήκαν πρώτοι, δίνοντας σας τόσα επιχειρήματα. Και τι σχέση έχω με το Χίτλερ? Αυτός υποστήριζε ότι η Αρία φυλή είναι η ανώτερη στον κόσμο φυλετικά (βιολογικά δηλαδή). Εγώ δεν είπα ότι είμαστε ανώτεροι φυλετικά.Κάθε φυλή είναι διαφορετική. Λέω ανώτεροι πολιτισμικά!! Τι μου λες δηλαδή, αν σου πω ότι είμαστε ανώτεροι πολιτισμικά από την Ουγκάντα θα είμαι φασίστας? Άλλο άνθρωπος ως βιολογική οντότητα και άλλο πολιτισμός. Άνθρωποι είμαστε όλοι ίδιοι. Από το βόρειο πόλο μέχρι την Αυστραλία. Πολιτισμοί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, τι να κάνουμε, άλλο διαμάντι και άλλο τέφρα.

Και για να μιλάμε επιστημονικά, πείτε μου ρε παιδιά (γιατί χάσαμε το δρόμο με άσχετες διαμάχες) πείτε μου, πως δικαιολογείτε αυτό

Διογένης Λαέρτιος ,''Βίοι Φιλοσόφων'', Βιβλίο πρώτο

''Από τον Ήφαιστο μέχρι την εποχή του Μακεδόνα Αλέξανδρου πέρασαν (κρατηθείτε) σαρανταοκτώ χιλιάδες οκτακόσια εξήντα τρία χρόνια στη διάρκεια των οποίων έγιναν τριακόσιες εβδομήντα τρεις εκλείψεις ηλίου και οκτακόσις σαράντα δύο σελήνης.''

και το πρώτο ποστ.Γι' αυτό έγραψα Vegan, για να σχολιάσουμε τους αρχαίους όχι εμένα! Δε τα λέω εγώ αυτά, οι αρχαίοι έλληνες τα λένε!!

IK Observing System
  • Απαντήσεις 130
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
''Από τον Ήφαιστο μέχρι την εποχή του Μακεδόνα Αλέξανδρου πέρασαν (κρατηθείτε) σαρανταοκτώ χιλιάδες οκτακόσια εξήντα τρία χρόνια στη διάρκεια των οποίων έγιναν τριακόσιες εβδομήντα τρεις εκλείψεις ηλίου και οκτακόσις σαράντα δύο σελήνης.''

και το πρώτο ποστ.Γι' αυτό έγραψα Vegan, για να σχολιάσουμε τους αρχαίους όχι εμένα! Δε τα λέω εγώ αυτά, οι αρχαίοι έλληνες τα λένε!!

842 εκλείψεις σε 48863 χρόνια μας κάνει περίπου μία έκλειψη Σελήνης ανά 60 χρόνια. Δυστυχώς δεν στέκει αστρονομικά κάτι τέτοιο.

Δημοσιεύτηκε

Heal έχεις δίκιο!! :-#

Ως δημοκράτης (και όχι φασίστας) οφείλω να παραδεχθώ ότι δε στέκει αστρονομικά αυτό. Γι' αυτό τα γράφω για να τα κρίνουμε! Μπράβο Heal! δε το χα προσέξει. Άρα συμπέρασμα: ή είναι ψέμα (εξ επίτηδες ή εξ παραγραφής), ή είχαν άλλα κριτήρια για τις εκλείψεις (μάλλον απίθανο), ή δεν είχαν μετρηθεί όλες οι εκλείψεις.

Θέλω τέτοια ωραία επιχειρήματα και για τα άλλα που αναφέρω! Θαυμάστε τη σοφία τους ή απαρνηθείτε τα με επιχειρήματα!

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Μήπως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά? Ας κοιτάξουμε λίγο τους αρχαίους από την πρακτική πλαυρά. Γιατί οι αστρονομικές γνώσεις ήταν σημαντικές για αυτούς?

1. Θαλάσιο εμπόριο-ναυσιπλοία. Την εποχή που εξετάζουμε μια τέτοια γνώση δεν βοηθούσε απλώς αλλά εδινε ένα συμαντικό πλεονέκτημα στο λαό που την είχε. (γιατί οι Ελληνες ήταν και κορυφαίοι ναυσιπλόοι αλλά και αστρονόμοι?

extra tip: Λέγεται ότι βοηθός του πλοίαρχου Κουκ με αρμοδιότητα την ναυσιπλοία στο ταξίδι του ήταν ένας <άγριος> από τις περιοχές που είχαν καταλάβει οι Άγγλοι. Μπορούσε να κατευθύνει το πλοίο αποκλειστκά από την θέση των άστρων. Οταν δε ο Κουκ έφτασε στην Αγγλια ο <αγριος> πέθανε χωρίς να έχει διδάξει την τέχνη του σε κανέναν, πράγμα που θεωρήθηκε από το αγγλικό ναυαρχείο μεγάλο πλήγμα)

2. Γεωργία σπορά εναλαγή εποχών. Μήπως με την θέση των άστρων καθόριζαν σημαντικά πράγματα όπως εποχές, σπορά και συγκομιβή?

Πιστεύω δηλαδή ότι αντιθετα με την σημερινη εποχή τα άστρα ήταν ένα σημαντικό βοήθημα για τη επιβίωση των ανθρώπων. το βρίσκω απόλυτα φυσικό να μελετουσαν τα άστρα, πράγμα που στην κορύφωση της Ελληνιστικής εποχής μας έδωσε τον μηχανισμό των αντικυθήρων. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι η μελέτη φέρνει πρόοδο.

Σπύρος
Δημοσιεύτηκε
Η διαφορά φίλε Σπύρο είναι ότι οι Έλληνες δεν έμειναν στη μελέτη του ουρανού μόνο για ναυσιπλοικούς ή γενικότερα λόγους προσανατολισμού. Αντιθέτως έθεταν ερωτήματα για το τι είναι αυτά που βλέπουν, πως κινούνται, που βρίσκονται αυτα και οι ίδιοι στο σύμπαν, πως δημιουργήθηκε και γιατί; Τα ίδια ερωτήματα δηλαδή που θέτουμε και μεις. Όταν μάλιστα ρώτησαν τον Αναξαγόρα γιατί γεννήθηκε αυτός απάντησε ''εις θεωρίαν ηλίου και σελήνης και ουρανού'' (δηλαδή, ''για να μελετώ τον Ήλιο, τη σελήνη και τον ουρανό''). Το ίδιο θα απαντούσα και γω δηλαδή. :D
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Αλ(ηλιε)

φα(φως)

βη(να βαδισει προς)

τα γα (τη γη)

μα (ωστε-αλλωστε)

δ'ελ (δια της ελευσης)

τα εψ (των ακτινων)

ιλων (που ριχνεις)

ζη(να ζει!)

Ενταξει φιλαρακια καπου μπορει να φευγει.

Αλλά :D λιγο!!!

Δημοσιεύτηκε
Αλ(ηλιε)

φα(φως)

βη(να βαδισει προς)

τα γα (τη γη)

μα (ωστε-αλλωστε)

δ'ελ (δια της ελευσης)

τα εψ (των ακτινων)

ιλων (που ριχνεις)

ζη(να ζει!)

Ενταξει φιλαρακια καπου μπορει να φευγει.

Αλλά :D λιγο!!!

Φανταστικό!!!!!!!!!!!!!

Καλά ε, μ' έχεις στείλει!!!!

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Και γιατι οι εφευρετες της ... alfabeta βαλαν το αλφα πρωτο?

Γιατί παριστανει alef ? XAXAXAXA

Γιατι στη γλωσσα των εφευρετων τα 4 (κατα τη ταπεινη και ... πρωτογονη δοξασια τους)θεμελιωδη στοιχεια της φυσης ξεκινανε απο αλφα:φως , νερο ,γη και αερας...

Οξω alef απ τη beth!!!

XAXAXAXAXA

Επι τη ευκαιρια

πως σας φαινονται τα νεα μου ηχειάκια???

Τα προσαρμόζω στο χωρο τωρα !!!

1706570239_ilikethem!!!.jpg.bb8976395776d9240b8847fef0f17a49.jpg

Δημοσιεύτηκε
Και γιατι οι εφευρετες της ... alfabeta βαλαν το αλφα πρωτο?

Καλή ερώτηση maxplank. Η απάντηση βρίσκεται και πάλι στην ετυμολογία!

Σύμφνωνα με το ετυμολογικό το μέγα (λεξικό), το α δε βγήκε ούτε από το άλεφ ούτε έχει σχέση το αλφάβητο με τους φοίνηκες.Ξέρεις από που βγήκε;

Από το άλφω, που στα αρχαία άλφω=αυτό που βρίκσω πρώτο

Τι πιο λογικό

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Οήλιος λεγοταν αέλιος,η γη αρουρα,η θαλασσα αλς και ο αερας αηρ.

Το αλφα ειναι συνθετο: αλ+φα

Η αρχη του υμνου!

Κατσε,αρχισε το telegraph road(Dire Straits) και παω να ακουσω τις ... μεσουψηλές

Να καπνισω και κανα...Camel

Το αλφω βγαινει απο το αλ-φα....

Δημοσιεύτηκε

Ιφικράτη, η γοητεία που άσκησε στον Χασάπη ο Σεμελάς και τα γραπτά του είναι νομίζω εμφανέστατη!!!

Και είναι πολύ επικίνδυνο το ότι τον δέχεται σαν κάτοχο απόκρυφης μυστικής γνώσης.

Και μόνο ότι ο κ. Χασάπης αποδέχεται ότι ο Σεμελάς γνώριζε την ύπαρξη του Πλούτωνα πριν την επίσημη ανακάλυψη του είναι τραγικό!!! Προσωπικά πιστεύω ότι έπεσε θύμα απάτης και πλαστογραφίας.

Πως θεωρείς δεδομένο το ότι τα ορφικά περιέχουν επιστημονικές γνώσεις πρωτοποριακές για την εποχή τους? Διάβασες τη μελέτη του κ. Χασάπη?

Έχεις άλλη επιστημονική βιβλιογραφία υπ' όψη σου για το θέμα?

Μια μελέτη δεν αρκεί, ιδιαίτερα όταν έχει αμφισβητηθεί έντονα από την επιστημονική κοινότητα. (όπως η συγκεκριμένη)

Εγώ διάβασα τα Ορφικά και οι αστρονομικές αναφορές μου φάνηκαν πολύ απλές. Βέβαια ο καθένας μπορεί να ερμηνεύει κατά βούλησιν.

Να τονίσω εδώ ότι δεν αναφέρθηκα καθόλου στους αρχαίους μύστες, αλλά στους αποκρυφιστές του 19ου και 20ου αιώνα οι οποίοι παρουσιάζονταν ως Ορφιστές και διάδοχοι της γνώσης του Ορφέα και ο κ. Χασάπης τους αποδέχτηκε σαν τέτοιους.

Δεν προπάθησα να θίξω άκριτα το κύρος του κ. Χασάπη, ούτε τον θέώρησα μύστη (!!!), αλλά θέλησα να δώσω να γίνει κατανοητό το ότι είχε αποδεχθεί αποκρυφιστικές θεωρίες.

Το άρθρο αυτό για τον Σεμελά και μόνο είναι δείγμα τουλάχιστον μεγάλης αφέλειας. Και το ότι ένας επιστήμονας είναι έγκυρος δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να χάσει το κύρος του.

Δημοσιεύτηκε
Απλώς λέω που οδηγούν ορισμένα αρχαιολογικα ευρήματα(κείμενα ή αντικείμενα), στην ύπαρξη ενός άλλου πολιτισμού πριν το δικό μας.Όποιος έχει διαβάσει τα βιβλία του Ντένικελ καταλαβαίνει τι εννοώ.

Παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι τα βιβλία του Νταίνιγκεν δεν είναι επιστημονικά συγγράμματα και κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν τα αποδέχεται σαν τέτοια.

Δημοσιεύτηκε

Ο Νταινικεν ουτε επιστημονας ειναι,ουτε επιστημη εκανε,ουτε επιστημη προσπαθησε να κανει,ουτε ισχυρίστηκε κατι τετοιο.

Αν θυμαμαι καλά σερβιτορος ητανε.

Διχως αυτο φυσικα να αποτελει μομφη ή κοροιδια οιασδηποτε μορφης!!!

Αλλωστε και γω κατ'οίκον διανομή πετρελαιου έκανα στα νιατα μου!!!

"εδω οι καλοι και φθηνοι ... υδρογονάνθρακες"!!!

Ενας ανησυχος ανθρωπος ήτανε.

Βρηκε και κάποιο τροπο να ζει ανετοτερα!!!!!

Ενταξει,είπε διάφορα,ειπε και αλήθειες...

Μονο χαζός δεν ηταν αλλωστε.

Ουτε αυτοι που τον πίστευαν ηταν χαζοι.

Απλα ειχαν μπουχτισει απο την επιστημονικοφανη σοβαροφανεια αρκετων μελων της ακαδημαικής κοινοτητας.

Που εξεφραζαν αποψεις με υφος επτα καρδιναλιων...

Ηταν και σκανδαλο-ερεθιστικα όσα ελεγε...

Εχω όλα τα βιβλια του :D :D :D

Εκτακτα,συνεχιζω με Gerswin,Rhapsody in blue!!!

Δυναμιτης!!!

Ο τυπος ητανε μουσικός ,γλεντζες,συνθετης,ποτης και γυναικας!!!

Ακουστε τον φιλοι.

Στα ραφια της κλασσικής στα CDάδικα...

Δημοσιεύτηκε
Απλώς λέω που οδηγούν ορισμένα αρχαιολογικα ευρήματα(κείμενα ή αντικείμενα), στην ύπαρξη ενός άλλου πολιτισμού πριν το δικό μας.Όποιος έχει διαβάσει τα βιβλία του Ντένικελ καταλαβαίνει τι εννοώ.

Παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι τα βιβλία του Νταίνιγκεν δεν είναι επιστημονικά συγγράμματα και κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν τα αποδέχεται σαν τέτοια.

Σωστα.Ο Νταίνιγκεν δεν εχει καμια αποδειξη γι αυτα που λεει.Εχει πολλες ανακριβειες κ πολλα του επιχειρηματα στηριζονται σε ψεματα.Η αληθεια ομως ειναι οτι αυτα που γραφει,με λιγο καλη θεληση απο τον αναγνωστη γινονται ανετα πιστευτα.Μεχρι να διαβασω επιχειρηματα αλλων επιστημονων ειχα ψαρωσει κι εγω.ευτυχως που στη Β λυκειου μου ανοιξε τα ματια ενας μαθηματικος που μας εκανε αστρονομια κ σταματησα γρηγορα να αναλωνω τον χρονο μου για βλακειες.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Εκανες πολυ σωστα που ερευνησες και πήρες και δευτερη και τριτη και πολλοστη γνωμη.Μακαρι ολοι να ακολουθουσαν τον δρομο σου!!!

Αλλωστε "μηδενί δικη δικασεις πριν αμφι μυθον ακούσεις"!!!

Τωρα πλέον και ... θωρακισμένος ,μπορεις να τον ξαναδιαβάσεις.

Θα κρατησεις οτι κρινεις οτι αξιζει και θα ... σουταρεις τα άλλα :D

Δημοσιεύτηκε

Φιλε βασιλη τωρα ειδα την απαντηση σου.Εσυ μπωρει να εκανες διανομή πετρελαιου αλλα επιστημονας εγινες κ δεν καθεσαι να γραφεις αρουκατιες οπως αυτος.Συμφωνω οτι ηταν εξυπνος κ μαλιστα πολυ.Γι αυτο εκανε τοσες πωλησεις.

Αν κ δεν μου πολυ αρεσουν οι Αμερικανοι συνθετες(κακως το ξερω) η μπλε ραψωδια συμφωνω ειναι φοβερη.Την ακους απ τα καινουρια σου ηχειάκια?

Εγω τρελαινομαι για Μαλερ.Ειμαι σιγουρος πως θα εχεις ακουσει.Φοβερος.

Δημοσιεύτηκε

Και μια αναφορουλα(!) για τους παρατηρητικους.

Στη φωτογραφια με ηχεια που δημοσιευω λιγο πριν (Ε Max,αστροsite ήμαστε,καλα ντε !!!) κατι φαινεται να λάμπει στη βαση του πανω αριστερου ζευγους του ... τερατουργηματός μου.

Γιατι το αναφερω???

Ε , μιας και πιασαμε ψιλη κουβεντα για τους αρχαιους,λοιπόν γραφει το ονομα ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ .

Με ρωτησε κι ο γιοκας μου ,"γιατι το γραφεις?"

"για να με ρωτησεις κάποτε" του ειπα.

"για να μαθεις να τιμας το αρχαιοελληνικο ΑΤΣΑΛΙ"

Οπα sorry,sorry,sorry Peace my friends!!!

Πως λένε και τα κοριτσακια στα καλλιστεια "και φυσικα ευχομαι παγκοσμια ειρηνη!!!"

Ας μην ηταν ο Μαραθωνας και θα μας επαιρνε ο διάολος τον πατερα και τη μανα που μας γεννησε.

Aντι για τον "χρυσο αιωνα" θα ειχαμε το "γιαχαμπιμπι γιαλελελι" τωρα...

"Μaaaax,θα παψεις καμμια φορα?"

Kαλα ντε,ωχου.

Φυσικα και λατρευω την ειρηνη.

Μονο ανοητοι και φονιαδες προτιμουν πολεμο.

Ειρηνη γλυκεια και χαμογελαστη σαν μαγιάτικο πρωινο , παραγωγική σαν αμπελι στον τρυγο.

Αλλα οχι "με καθε κοστος"

Δημοσιεύτηκε
Φιλε βασιλη τωρα ειδα την απαντηση σου.Εσυ μπωρει να εκανες διανομή πετρελαιου αλλα επιστημονας εγινες κ δεν καθεσαι να γραφεις αρουκατιες οπως αυτος.Συμφωνω οτι ηταν εξυπνος κ μαλιστα πολυ.Γι αυτο εκανε τοσες πωλησεις.

Αν κ δεν μου πολυ αρεσουν οι Αμερικανοι συνθετες(κακως το ξερω) η μπλε ραψωδια συμφωνω ειναι φοβερη.Την ακους απ τα καινουρια σου ηχειάκια?

Εγω τρελαινομαι για Μαλερ.Ειμαι σιγουρος πως θα εχεις ακουσει.Φοβερος.

Φιλε μου ,θεωρω και γω λιγο απλοικους τους πρωτους απο τους αμερικανους μουσουργους.Παλι μπορει να κανω λάθος!

Παντως ο Gerswin δινει ρεστα!!!

Επιστημονας,οχι δεν εγινα,μακαρι να ειχα γινει!!!

Μη παραξενευεσαι απο τη παρατηρηση μου ,αληθεια ειναι!

Λοιπον,παω για Copland,appalachian spring suite

Αν δεν το έχεις να στο στειλω!

Δημοσιεύτηκε

Οχι δεν το εχω αλλα μπορω να το βρω.Δεν χρειαζετε να μπεις σε κοπο να μου το στηλεις.Εχω ενα Φιλο που εχει πανω απο 1000 cd κ δεν υπερβαλω καθολου.Τωρα ακουω την τριτη συμφωνια του Γκορετσκι.Δεν ειχα ακουσει ποτε αυτον τον συνθετη κ εχω μηνει μ ανοιχτο το στομα.Σημερα ειναι η τριτη φορα που την ακουω. Τραγουδαει η Dawn Upshaw.Την εχω ερωτευθει.Ελπιζω να μην εινα καμια χοντρελο :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Μου θυμιζεις εμενα που αν κ μουσικος δεν νοιωθω καλιτεχνης.

Τους Αμερικανους δεν τους παω γενικα γι αυτο ειμαι κ λιγο εμπαθης κ με τους συνθετες τους.Ξερω οτι ειναι αδικο αυτο αλλα κανεις τέλειος :-# :-# :-# :-#

Δημοσιεύτηκε

Μπορεί ο Ντένικελ να μην είναι γενικά αποδεκτώς, αλλά αυτός και μερικοί άλλοι έχουν κάνει κατ΄εμέ σπάνιο έργο που δε μπορώ να προσπεράσαω έτσι απλά. Περιέχει στοιχεία που δεν έχουν απαντηθεί από την επιστήμη ακόμα. Δε λέω ότι είναι σωστά, αλλά εμένα με βάζουν σε σκέψεις.

Ηλία δε μπορώ να καταλάβω πως σου έχει κολήσει ότι ο Χασάπης δέχεται τον Σέμελα ως μύστη, και πως το δεσες κόμπο με τόση σιγουριά. Όσο κι αν ξαναδιαβάζω το άρθρο δε το βλέπω πουθενά. Δε δέχεται την ανακάλυψη του Πλούτωνα από το Σεμελά και τους ορφικούς, αλλά το ψάχνει όπως κάθε σωστός επιστήμονας.Το ότι μπαίνει στη λογική να το ψάξει στα Ορφικά δε σημαίνει ότι πιστεύει σε μυσταγωγίες.Τίποτα δε θεωρείται δεδομένο ,τα πάντα τίθενται στο βωμό της αναζήτησης και της επανεξέτασης κατ' εμέ.Τη χρονολόγηση των ορφικών την έκανε με το φαινόμενο του ισόχρονου θέρους και χειμώνα που περιγράφεται σ' αυτά.

Το άλλο με το UFO από τον Πλούταρχο το ξέρετε; (όχι μόλις ακούτε ufo να πέρνετε δρόμο, αλλά να το ψάχνετε.Αυτό είναι ένδειξη επιστημονικής δεοντολογίας.)

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Δεν νομίζω ότι τα γραπτά του Νταίνιγκεν περιέχουν αναπάντητα για την επιστήμη ερωτήματα. Εκείνος τα παρουσιάζει ως τέτοια, χρησιμοποιώντας μια υπεραπλουστευτική παιδαριώδη "λογική" η οποία είναι εύπεπτη στους πολλούς.

Βασίλη, το λάθος είναι ότι πολλοί επικαλούνται τα βιβλία του Νταίνιγκεν και τα παρουσιάζουν ως επιστημονικά συγγράμματα, ενώ δεν είναι.

Ιφικράτη, για ποιο λόγο ένας αστρονόμος να γράψει ένα άρθρο για κάποιον άγνωστο ιδρυτή αποκρυφιστικού τάγματος, 40 χρόνια μετά τον θάνατο του, αποκαλώντας τον "βαθύ γνώστη των Ορφικών μυστηρίων" και "αστρόσοφο"? Νομίζω ότι μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις!

Ο επίμαχος στίχος από τον ύμνο στον Απόλλωνα έχει ως εξής:

μίξας χειμώνος θέρεός τ’ ίσον αμφοτέροισιν,

Και η μετάφρασή του:

αφού ανάμιξες τον χειμώνα και το θέρος εξίσου και τα δυό

Για μένα η ερμηνεία που δόθηκε από τον κ. Χασάπη ήταν εντελώς τραβηγμένη και εξωφρενική.

Για το UFO στον Πλούταρχο έχεις επιστημονική βιβλιογραφία υπ' όψιν σου?

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης