Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

http://www.newscientistspace.com/article/mg18925331.200-take-a-leap-into-hyperspace.html

Αν και με ελλειπή επιστημονική εξήγηση την ιδέα ερευνά επίσημα η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ (όπως πάντα παντού ύπάρχει και ένας Έλληνας!) στην θέμα ασχολείται και ο Πάβλος Μικελίδης. Το άρθρο υποστηρίζει ότι θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε μέσω άλλων διαστάσεων οπουδήποτε ξεπερνώντας την ταχύτητα του φωτός. Όχι δε παρακάμτουμε τη θεωρία της σχετικότητας, απλώς στις άλλες αυτές διαστάσεις το φως τρέχει πιο γρήγορα απ' ότι στη δικιά μας. Έτσι θα μπορούσαμε να πάμε στον Άρη σε 3 ώρες, ενώ σε 11 έτη φωτός μόνο σε 80 μέρες!!! Αν το πείραμα που αναφέρει επιτύχει (μαζί με άλλους παράγοντες) και η θεωρία αποδειχθεί σωστή [-o< , τότε ίσως ζήσουμε τη πιο μεγάλη ανακάλυψη όλης της ανθρώπινης ιστορίας :!:

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω αν μπορέσουμε να πάμε σε 3 μέρες στον Άρη και πότε αλλά άκου αυτό 7 ημέρες δέμα με την κεφαλή του τηλεσκοπίου μου από Αλεξανδρούπολη προς Πειραιά!!! με την TNT.

Φιλικά Γιώργος ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

3 μήνες είναι λίγο εγώ το focal το 6.3 το είχα παραγγείλει με το τηλεσκόπιο (Πάσχα) και το πήρα Νοέμβριο. Βέβαια το focal της Meade έχουν πολύ ζήτηση και κάτι πρέπει να έγινε με την παραγωγή της. Αλλά το focal δεν είναι το πρόβλημα εδώ το πρόβλημα είναι πόσο ακόμη θα περιμένω για την στήριξη χωρίς αυτό δεν κάνεις τίποτα ενώ χωρίς το focal κάνεις ένα σωρό πράγματα!!! Και η διαφορά είναι ότι εγώ έχω πληρώσει και σε λίγο φτάνει το επόμενο Πάσχα από ότι βλέπω. Βέβαια δεν φταίει ο προμηθευτής αυτός ότι ήταν να κάνει το έκανε και πιστεύω πάλι θα εξηγηθεί σωστά, απλά εγώ δεν αντέχω!!! στην αναμονή, είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα και όσο περνάει ο καιρός θα χάνω την υπομονή μου.

Φιλικά Γιώργος

](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
http://www.newscientistspace.com/article/mg18925331.200-take-a-leap-into-hyperspace.html

Αν και με ελλειπή επιστημονική εξήγηση την ιδέα ερευνά επίσημα η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ (όπως πάντα παντού ύπάρχει και ένας Έλληνας!) στην θέμα ασχολείται και ο Πάβλος Μικελίδης. Το άρθρο υποστηρίζει ότι θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε μέσω άλλων διαστάσεων οπουδήποτε ξεπερνώντας την ταχύτητα του φωτός. Όχι δε παρακάμτουμε τη θεωρία της σχετικότητας, απλώς στις άλλες αυτές διαστάσεις το φως τρέχει πιο γρήγορα απ' ότι στη δικιά μας. Έτσι θα μπορούσαμε να πάμε στον Άρη σε 3 ώρες, ενώ σε 11 έτη φωτός μόνο σε 80 μέρες!!! Αν το πείραμα που αναφέρει επιτύχει (μαζί με άλλους παράγοντες) και η θεωρία αποδειχθεί σωστή [-o< , τότε ίσως ζήσουμε τη πιο μεγάλη ανακάλυψη όλης της ανθρώπινης ιστορίας :!:

Φιλε Ιφικρατη

Βρισκεις κάτι ωραια!!!

Ετσι για να μας ... εξιταρεις!!!

Στα ελληνικά:διεγειρεις,ανεβαζεις,μερακλώνεις,φτιάχνεις!!!

Δημοσιεύτηκε

Τι θα πει δικια μας διασταση?Εμεις και το συμπαν που γνωριζουμε υπαρχουμε στις γνωστες 4 χωροχρονικες διαστασεις και οχι σε μια μονο

Βεβαιως η επιστημονικη αναλυση ειναι ελλειπης,σιγα μην ειχαν και τη πληρη θεωρια.Σε λιγες μερες σιγουρα θα διαψευσει καποιος με επιστημονικες αποδειξεις το οτι κατι τετοιο ειναι εφικτο.:!:

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
Όταν λέω στη δικιά μας εννοώ τις 4 όχι φυσικά μία. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα πάντως. Ο συγκεκριμένος επιστήμονας είναι ο μόνος που μέτρησε με τη μεγαλύτερη ακρίβεια διαστάσεις υποατομικών σωματιδίων.
IK Observing System
  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ένα ον από την τέταρτη χωρική διάσταση θα μπορεί με ευκολία να περνάει ανάμεσα από τοίχους και να αφήνει την τριδιάστατη σκιά και προβολή του στον κόσμο μας!

Το θέμα είναι όμως αν υπάρχει τέταρτη χωρική διάσταση και πως μπορεί να αποδειχθεί κάτι τέτοιο!

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Δημοσιεύτηκε
Aυτά είναι δύσκολα πράγματα. Πάντως τις παραπάνω χωρικές διαστάσεις είναι καλύτερο να τις λέμε γενικά διαστάσεις. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν σαφώς πάνω από 4 διαστάσεις. Πιθανότατα πάνω από επτά. Οταν χρησιμοποιούσα μοντέλα μορίων κλπ. για simulation χημικών αντιδράσεων, σε εκείνη την κλίμακα η δύναμη αλληλεπίδρασης των ατόμων ήταν αντιστρόφως ανάλογη με το r^6 που είναι μια ένδειξη για 7 διαστάσεις! Πάντως είναι σαφές ότι στην δικιά μας κλίμακα σε κάποια πρακτικά πράγματα κάποιες διαστάσεις είναι σαν να μην έχουν πρακτική σημασία. Ομως η αλήθεια πρέπει να είναι πλήρης και συνήθως αυτά που φαίνονται ασήμαντα αλλάζουν την σκέψη μας όταν καταφέρουμε να ασχοληθούμε μαζί τους. Επίσης πρέπει να πούμε ότι στο θέμα διαστάσεις, το μέγεθος...(του παρατηρητή) μετράει.
Ποτέ μην παίζεις [-X με την ψυχή των ανθρώπων
Δημοσιεύτηκε

Εξαιρετικη η παρατηρηση σου για το r^6 Ερατοσθενη.

Μου θυμιζεις την εκπληξη που ενοιωσα οταν πρωτοαντικρυσα τον νομο Rayleigh-Jeans f(λ)=8*π*κ*Τ/λ^4 μαθητης της Γ'λυκειου το 1979.

Η υψωση του μηκους κυματος στη τεταρτη δυναμη με αφησε αφωνο.

Για την ιστορια ο νομος αυτος δεν τα "πηγαινε" και πολυ καλα στην περιοχη του υπεριωδους και "διορθωθηκε" απο τον ΜαxPlanck (καμμια ομοιοτητα με τον ασημαντο γραφοντα !!! :))

Ο νομος αναφερεται στην ακτινοβολια μελανου σωματος.

141038285_planckscorrection.jpg.32269f1713430b7662581b50b47fd9b2.jpg

Δημοσιεύτηκε

κατι τετοιο ισως αρχισει να γινεται εφικτο σε χιλιαδες χρονια απο τωρα..

την απαντηση στο ερωτημα σου,οθτε το μελλων ολων μας δεν μπορει να σου την δωσει..

οποτε ασχολησου με κατι εφικτο,κ ασε τον αρη εκει που ειναι..εδω στην αθανα θες να πας απο τον πειραια κ θες 2 ωρες!!!

ιφικρατη λογικεψου

:-({|= ](*,) :-({|= ](*,) :-({|= ](*,) :-({|= ](*,) :-({|= ](*,) :-({|= ](*,) :-({|= ](*,) :-({|= ](*,) :-({|= ](*,) :-({|= ](*,)

:frown:

:frown:

Δημοσιεύτηκε

οποτε ασχολησου με κατι εφικτο,κ ασε τον αρη εκει που ειναι..εδω στην αθανα θες να πας απο τον πειραια κ θες 2 ωρες!!!

ιφικρατη λογικεψου

Αν όλοι ακολοθούσαμε τον τρόπο που σκέφτεσε στην παραπάνω παράγραφο φίλε θα είμασταν ακόμα στα σπήλαια και θα τρώγαμε ωμό κρέας.

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
  • 1 μήνα αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης