Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Φιλοι

Αυριο το βραδυ θα δωσω μια μικρη συνεντευξη (κάτι τετοιο τελος πάντων!) σε νεοτευκτο περιοδικο της πολης μου.

Ειχα στειλει καποιες αστροφωτογραφιες και αντεδρασαν επιεικώς θετικα.

Φυσικά η αναφορα στο Αstrovox και τη προσφορα του θα ειναι σαφής...

Αυριο το πρωι θα προετοιμαστω προσεκτικοτατα.

Θα σας κρατω ενημερους.

Ιδεες δεκτες :D (καλα,αυτο εννοειται άλλωστε!!!)

Δημοσιεύτηκε
In-Out = Αστρονομια-Αστρολογια

δν πιστευω αυτα περι αστρολογιας κ οτι ο ταδε πλανητης ειναι στο ζωδιο μου κ με επηρεαζει κ τετοια κουραφεξαλα..

απλα πολλες φορες εχει τυχει κατα διαβολικη συμπτωση να πεφτει μεσα σε ολα!!! ](*,) ](*,)

κ δν ειναι θεμα πιθανοτητων..εχει γινει επανηλλημενα.

πραγμα που με κανει καμια φορα να απορρΩ???? :-k :-k

βρε μπας και?? :-s

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε
Φιλοι

Αυριο το βραδυ θα δωσω μια μικρη συνεντευξη (κάτι τετοιο τελος πάντων!) σε νεοτευκτο περιοδικο της πολης μου.

Θα σας κρατω ενημερους.

Βασιλη Συγχαρητηρια... =D> =D> =D>

μν ξεχασεις να αναφερεις κ εμενα στην συνευντευξη! :mrgreen: :mrgreen: :cheesy: \:D/

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε
In-Out = Αστρονομια-Αστρολογια

δν πιστευω αυτα περι αστρολογιας κ οτι ο ταδε πλανητης ειναι στο ζωδιο μου κ με επηρεαζει κ τετοια κουραφεξαλα..

απλα πολλες φορες εχει τυχει κατα διαβολικη συμπτωση να πεφτει μεσα σε ολα!!! ](*,) ](*,)

κ δν ειναι θεμα πιθανοτητων..εχει γινει επανηλλημενα.

πραγμα που με κανει καμια φορα να απορρΩ???? :-k :-k

βρε μπας και?? :-s

Τούς χαρακτήρες τούς ξέρουν εμπειρικά. Εγώ πιστεύω ότι μάλον πρέπει να παίζει ρόλο πότε θα γεννηθεί κάποιος στήν διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

Eίναι πολύ πιθανόν να μας επηρεάζει σε ποιό μήνα του χρόνου γεννιόμαστε, γιατί το περιβάλον γύρω μάς είναι διαφορετικό. Όμως αυτά πού λέει η αστρολογία ότι δηλαδή ότι τα ζώδια και οι πλανήτες επηρεάζουν τους ανθρώπους και τίς μοίρες τους είναι απλά κοροιδία. Είναι λάθος ο συσχετισμός. Σάν να σου λέω ότι το χιόνι (χιονίζει τώρα χεχε!) πέφτει πρός τα κάτω επειδή ο ελέφαντας ζεί στήν ασία και αφρική. Βέβαια τώρα πού ξέρεις ότι το χιόνι πέφτει λόγω τής βαρύτητας φαίνεται αστείος ο συσχετισμός. Όμως άν δέν είχες ιδέα γιά τήν ύπαρξη τής βαρύτητας μπορεί και να το πίστευες. Η αλήθεια είναι ότι δέν είμαι και σίγουρος ότι πέφτουν μέσα στους χαρακτήρες. Απλά άν πέφτουν μία τέτοια εξήγηση μου φαίνεται πολύ πιό λογική παρά το ότι οι τύχες μας καθορίζονται απο τα αστέρια. Σε τέτοια θέματα το ξυράφι του όκαμ δίνει τήν λύση. Είναι πολύ περίπλοκο να εξηγήσουμε πώς οι αστερισμοί και οι πλανήτες επηρεάζουν τους χαρακτήρες μάς. Είναι πολύ πιό απλό να μάς επηρεάζει το κρύο και η ζέστη..

ΥΓ. Νομίζω ότι υπάρχει παλαιότερο τόπικ που έχει γίνει η συγκεκριμένη συζήτηση

Δημοσιεύτηκε
Φιλοι

Θα σας κρατω ενημερους.

Βασίλη καλησπέρα και καλή επιτυχία =D> (την θεωρώ δεδομένη)

Απόσπασμα από την δική σου βοήθεια και των υπολοίπων συντρόφων του site στην δική μου προσπάθεια

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2144

"Καί είς τήν σκοτιάν βαθείαν,

είς τό απέραντον διάστημα,

τα φώτα σιγαλέα κινώνται

των αστέρων λελυπημένα" Α.ΚΑΛΒΟΣ. . .

φιλικά

Δημήτρης

Δημοσιεύτηκε

Καλή η προσπάθεια σου Βασίλη και είμαι σίγουρος για σένα ότι θα τους καταπλήξεις. Μπορεί να μην σε ξέρω από κοντά αλλά από αυτήν την παρέα του Astrovox σε θεωρώ ένα από τα πολύ καλά παιδιά της παρέας με πολλές γνώσεις και χιούμορ. Δεν νομίζω να χρειάζεσαι συμβουλές τουλάχιστον από μένα, μόνο της ευχές μου να δώσω για καλή συνέντευξη!!!

Φιλικά Γιώργος

=D> =D> =D> =D>

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Φιλοι

Ολα κύλησαν ομαλά και ήσυχα!

Τα παιδια της εφημερίδας πολυ φιλικά και με ... προτασεις!

Ιδιαιτερη μνεια στο Astrovox,το οποιο και δικαιως χαρακτηρισα ως κέντρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα!

Δημοσιεύτηκε
Σε βλέπω Βασίλη σε τοπικό κανάλι με εκπομπή για την Αστρονομία εξάλλου από ότι ξέρω έχετε και Αστεροσκοπείο και νομίζω ότι θα αποκτήσετε η αποκτήσατε και δεύτερο λόγο επέκτασης της πόλης (φωτορύπανσης), άρα έχετε παράδοση στον τόπο σας!!!

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια Βασίλη! Άντε, μήπως οι Λαρισαίοι αρχίσουν να κοιτάνε λίγο ψηλά χωρίς φόβο μη τους δεί κανένας! Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε...

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Συγχαρητήρια Βασίλη! Άντε, μήπως οι Λαρισαίοι αρχίσουν να κοιτάνε λίγο ψηλά χωρίς φόβο μη τους δεί κανένας! Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε...

Φιλικά, Στέφανος

Στεφανακο,όντως εχουμε πολυ δουλειά και πολύ δρομο....

Παντως τα παιδιά που μίλησα με χαροποίησαν!!!

Δημοσιεύτηκε

Πηρα σημερα την εφημεριδα αλλα τελικα το περιοδικο θα κυκλοφορησει αυριο.Κι απο ο,τι ειδα ειστε και στο εξωφυλλο =D> =D> =D> =D>

Περιμενω να παρω στα χερια μου το αυριανο φυλλο

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Πηρα σημερα την εφημεριδα αλλα τελικα το περιοδικο θα κυκλοφορησει αυριο.Κι απο ο,τι ειδα ειστε και στο εξωφυλλο =D> =D> =D> =D>

Περιμενω να παρω στα χερια μου το αυριανο φυλλο

Μπορούμε να βρούμε τις δημοσιεύσεις στην Αθήνα ή έστω να "ανεβούν" σαν .pdf ή .jpeg ;

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε

Υποσχομαι οτι θα κανω τα αδυνατα δυνατα για πλήρη παρουσιαση στο Astrovox της όλης δημοσιευσης...

Η "Ελευθερια" πάντως ,πωλείται και στην Αθήνα.

Δημοσιεύτηκε
Υποσχομαι οτι θα κανω τα αδυνατα δυνατα για πλήρη παρουσιαση στο Astrovox της όλης δημοσιευσης...

Η "Ελευθερια" πάντως ,πωλείται και στην Αθήνα.

Ευχαριστώ πολύ Βασίλη και από μένα συγχαρητήρια

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω το Σαββατοκύριακο, με το περιοδικό ανά χείρας, να τα πούμε στα τραπεζάκια της Πλατείας Ταχυδρομείου συζητώντας για το Τραπέζιο, τη συνέντευξη του MaxPlanck κ.λ.π.

Τι γνώμη έχει ο Στέφανος ;

Πάντως πολλοί περιμένουν εναγωνίως την κυκλοφορία του περιοδικού.

Θερμά Συγχαρητήρια.

Φιλικά Γιώργος O:)

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω πολύ καλέ μου φιλε.

Το μηνυμα προς τους Λαρισαιους να επισκεφτουν το Astrovox ειναι σαφες!

Για να δούμε ,θα εχουμε το απαιτουμενο "ρευμα" στη Λάρισα?

Παντως ,την άλλη φορα θα γραψουμε εμεις το κείμενο...

Το οποίο έχει ως εξης

"ΟΤΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΥΑΛΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ Ν'ΑΝΗΣΥΧΕΙ.Ο ΜΠΑΜΠΑς ΕΙΧΕ ΜΑΓΕΥΤΕΙ .ΜΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΞΕΛΟΓΙΑΣΕΙ.

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΚΙΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ.

Πρόκειται για τον κ. Βασίλη Παπαιωάννου, έναν από τους ...παλιούς ερασιτέχνες της αστροφωτογραφίας, ενός σπορ που μέρα με τη μέρα- ή καλύτερα νύχτα με τη νύχτα- αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς και στη Λάρισα. Δέκα άτομα όλοι κι όλοι, μόνοι τους έμαθαν τα πάντα. Μοιρά­στηκαν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους, τις άπειρες νύχτες που πέρασαν παρατηρώντας ή περιμένοντας ένα διάττοντα αστέρα, έναν πλανήτη, ένα κλείσιμο του ματιού από τη σελήνη. • Φυσικός στο επάγγελμα, με μια έμφυτη "τρέλα" για το υπερφυ­σικό και το απ' αλλού φερμένο, ξεκίνησε την παρατήρηση των ουρανών πριν τρία περίπου χρόνια. Μια διαφήμιση σε ένα επι­στημονικό περιοδικό τον οδήγησε στην αγορά του πρώτου του τηλεσκόπιου το οποίο έστρεψε προς το Σείριο και εκεί ήρθε η πρώτη "απογοήτευση".

'Όσο ισχυρό και αν είναι το τηλε σκόπιο πάντα τα αστέρια δεν παύ­ουν να είναι σημειακές τελείες. Οπότε, όπως έμαθα και εγώ στη συνέχεια, σημασία δεν έχει τι α­κριβώς Βλέπεις αλλά τι γνώσεις έχεις για αυτό που παρατηρείς". "Αυτό που προτείνω σε εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με την αστροφωτογραφία είναι να ξεκινή­σουν την παρατήρηση πρώτα με γυ μνό μάτι και στη συνέχεια με τα κυάλια Να βγουν να δουν τον ουρανό, να προσα νατολιστούν που είναι ο βοράς και να συνειδη τοποιήσουν ότι η γη στρέφεται γύρω από τον ήλιο! Από εκεί και πέρα, ο ουρανός θα τους αποκαλυφθεί και ο ου­ρανός της Λάρισας προσφέρεται για παρατήρηση και αστροφω­τογραφία. Στη συνέχεια μπορούν να συνεχίσουν με τον εξοπλι­σμό. Ένα τηλεσκόπιο, μια ψηφιακή ή αναλογική μηχανή ή ακό­μη και μια απλή webcamera με τον κατάλληλο αντάπτορα θα τους βοηθήσουν να φωτογραφίσουν τον ουρανό, τα αστέρια, τη σελήνη, νεφελώματα και πλανήτες".Οι Έλληνες αστροφωτογραφοι είναι πολλοί και οργανωμένοι. Ση­μείο συνάντησης τους, εκτός από τις ταράτσες και τα μπαλκό­νια, το www.astrovox.gr, το ελληνικό φόρουμ ερασιτεχνικής αστρονομίας, όπου μοιράζονται τις απορίες, τους προβληματι­σμούς τους αλλά και μυστικά τρικ για να εισέρχονται τα κουτιά με τα τηλεσκόπια στο σπίτι, χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τις συζύγους!

Εκτός από το ιντερνετ όμως, ο κ. Παπαιωάννου -γνωστός και ως maxplanck στους κόλπους της ερασιτεχνικής αστρονομίας- εί­ναι πρόθυμος να μοιραστεί τις γνώσεις του και να βοηθήσει όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί με αυτό το σπορ. Ανοιχτή πρό­σκληση επικοινωνίας λοιπόν στο email του,planck@otenet.gr, και ένα μεγάλο ραντεβού για τους απανταχού ...γη­τευτές των αστέρων στις 23 Μαρτίου στο Κα­στελόριζο εκεί όπου με το σλόγκαν "Επει­δή δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 82 χρόνια" η Νομαρχιακή Αυτοδιοί­κηση Δωδεκανήσου προετοιμάζεται για την επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου.

ΓΕΝΙΚΑ

Η απόσταση ενός ουράνιου αντι­κειμένου, γενικά, έχει σχέση με την λαμπρότητα του. Ένα τηλεσκό­πιο με μεγάλη διάμετρο (μέγεθος του κύριου κατόπτρου ή του φακού) Οχι μόνο θα σας δώσει τη δυνατότητα να παρατηρησετ:ε πιο αμυδρά αντικείμενα, αλλά επίσης μακρινά. Πα παράδειγμα, με ένα κατο­πτρικό τηλεσκόπιο των 60 mm μπορείτε να δείτε το φωτεινό κέντρο του γαλαξία της Ανδρομέδας, το οποίο είναι πάνω από 2 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Με ένα τηλεσκόπιο των 200 mm(8") ή και μεγαλύτερο, θα μπο­ρέσετε να δείτε τις σπείρες του πολύ πιο αμυδρού γαλαξία Whirpool ο οποίος είναι 35 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά! Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι τηλεσκοπίων: τα διοπτρικά, τα κατοπτρικά και τα καταδιοπτρικά.

Ο κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, τα οποία θα πρέπει να προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες."

Ακολουθουν κάποια στοιχεια περι σμηνων,κομητών κ.λ.π.

Σε γενικές γραμμές η συμπαθεστατη δημοσιογραφος τα πήγε καλά.

ειναι ομως δυσκολο να κινηθει κάποιος που δεν εχει ειδικές γνωσεις,στο συγκεκριμμένο χωρο διχως λαθακια.

Και βγήκε και πολύ πιο προσωπικο απο όσο ήθελα...

Σαν προσωπική παρουσιαση...

1.jpg.d1e06c8557c729d53b9b4de3fbebc04c.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης