Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2006 Πριν κανα χρόνο είχα κάνει ανανεώση με 2ετή συνδρομή το περιοδικό Astronomy και μου στείλανε ένα αστεροειδή για δώρο. Λέει ότι προέρχεται από κάποια υψίπεδα της Αργεντινής όπου έπεσε πριν 4000-6000 χρόνια και περιέχει 97% σίδηρο,6.7% νικέλιο(έτσι λέει πρέπει να ναι λάθος 97+6.7 δε κάνει 100), 0.4% κοβάλτιο και 0.3% φόσφωρο, καθώς και άλλες μικρές ποσότητες. Το ερώτημα που έχω είναι αν κινδυνεύω από αυτόν καθώς έχω ακούσει ότι οι αστεροειδής έχουν κοσμική ακτινοβολία που είναι ραδιενεργή, καθώς και ότι το κοβάλτιο είναι ραδιενεργές. Όταν τον πλησιάζω νιώθω και κάπως περίεργα, σα ζαλάδα.Μήπως είναι ιδέα μου?Αλλά αναρωτιέμαι εδώ και καιρό μήπως έχω πάθει τίποτα, αλλά από την άλλη είναι δυνατόν το Astronomy, το πιο διαδεδομένο περιοδικό αστρονομίας να δίνει επικίνδυνα δώρα στους πελάτες του?Ο χρόνος ημιζωής δεν είναι αρκετός ώστε να έχει φύγει όλη η ραδιενέργεια; Ποιά είναι η γνώμη σας, υπάρχει περίπτωση να έχει ραδιενέργεια? IK Observing System
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2006 Δε το συζητώ καν.....πιο πολύ να ανησυχείς για το ... ραδόνιο!Πλάκα -πλάκα στη Λαρισα στη περιοχή της Νίκαιας ειναι και σχετικά αυξημενο.
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Αγαπητέ συμπολίτη μπορείς να μας το αναλύσεις λίγο περισσότερο το θέμα αυτό ? Φιλικά Γιώργος 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Το ραδονιο ειναι άχρωμο και αοσμο φυσικό ραδιενεργό στοιχειο.Με ατομικο αριθμο 86 ,είναι προφανως το βαρύτερο απο τα ευγενη αέρια.Το ραδονιο-222 εχει χρονο ημιζωής 3.8 ημερων.Διασπαται με εκπομπή σωμάτιων αλφα (πυρηνες Ηλίου) σε ισότοπο του Πολώνιου.Οταν διασπαται λοιπον εκπέμπει φορτισμένα σωματιδια τα οποια προσκολλώνται στη σκονη την οποια και αναπνεουμε.Μελέτες υποδεικνύουν-αποδεικνυουν οτι ευθυνεται για το θανατο 20000 ατομων καθε χρονο στις ΗΠΑ απο καρκινο των πνευμόνων.Ορισμένες πολιτείες μάλιστα εχουν αναπτυξει προγραμματα καθορισμου του βαθμου επικινδυνοτητας λογω αυξημενης συγκέντρωσης ραδονιου στην ατμόσφαιρα.Ο.κ. Max θα πει κάποιος μας ανησύχησες.Τι κανουμε για να είμαστε ήσυχοι???Οτι κάνανε οι παλιές νοικοκυρες!!!Αερίζουμε μια τουλάχιστον φορα την ημερα τους ημιυπογειους και υπογειους χωρους εφοσον χρησιμοποιουνται ουσιαστικά ως κατοικήσιμα μερη του σπιτιού!!!
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Ευχαριστώ πάρα πολύ !!!! Φιλικά Γιώργος 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
judassab Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Τα τούβλα στο σπίτι σου ειναι πιο ραδιενεργά. Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, απλά πρόσεχε μην τον φας κατα λάθος. Όσο για την ζαλάδα είναι η δύναμη της ανθυποβολής. Κάποτε νόμιζα οτι ειχα δηλητηριαστεί με ποντικοφάρμακο και ένιωθα κάπως, αλλα από το κεντρο ένας γιατρός μου είπε ότι θα έπρεπε να χα φάει πανω απο 3 κουτιά για να κινδυνέψω.
dimos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Ποιο πολύ επικύνδινα είναι τα κινητά τελέφωνα από άποψη ακτινοβολίας, και φυσικά και το Ραδόνιο που είπε ο φίλος Maxplanck, θέλει καθημερινό εξαερισμό του σπιτιού. ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα