Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μου γειά σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Θέλω να βιδώσω μπροστά από το Burgess BV-125 Binoviewer μου ένα Lumicon UHC φίλτρο. Το πρόβλημα είναι ότι το BV-125 χρησιμοποιείται απαραίτητα στο dob μου μαζί με έναν Siebert OCA (Optical Corrector Adaptor) που έχω. Ο τελευταίος όμως καταλήγει σε εξωτερικό σπείρωμα (εκεί που είναι να βιδωθεί και το φίλτρο). Το φίλτρο επίσης διαθέτει κι αυτό εξωτερικό σπείρωμα. Υποθέτω ότι πρέπει να βρω κάποιο δακτύλιο του μικρότερου δυνατού πλάτους και μεγέθους 1,25’’, που να διαθέτει εσωτερικό σπείρωμα κι από τις δύο πλευρές, προκειμένου να ενωθούν OCA και φίλτρο. Τέλος, όλα τα παραπάνω θα πρέπει να περάσουν μέσα από τον 1,25’’ εστιαστή του τηλεσκοπίου μου.

Καμιά ιδέα?

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Ή το barel ενός (άχρηστου) προσοφθαλμίου* από το οποίο θα κοπεί το τμήμα με τις βόλτες για φίλτρα. Κατόπιν αυτό θα συνδέσει τα δύο κομάτια που θέλεις, υπό την προϋπόθεση ότι οι βόλτες τους είναι ίδιες.

[*Μη σου μπαίνουν ιδέες... :lol:]

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Ενα... μηχανουργειο θα σε σωσει!!!

Max, το μηχανουργείο αποτελεί το “ultimum refugium”. Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν μου χρειάστηκε! Και, άντε και βρήκες, ο μηχανουργός θα καταλάβει «τον πόνο σου»?

Ή το barel ενός (άχρηστου) προσοφθαλμίου

Στέφανε, να μια πολύ καλή ιδέα! Χμ, :-k άχρηστοι προσοφθάλμιοι… για να δούμε….. :idea: ...:-note

Πάντως, και οι φίλοι μας αμερικάνοι δεν φαίνεται να «σκαμπάζουν» ιδιαίτερα, αν και μου έδωσαν κάποιες κατευθύνσεις. Ίσως και η Aktis να μπορεί να βοηθήσει.

Θα δούμε…

• 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Φίλε PapGeo δεν ξέρω πλέον αν είναι επίκαιρο, αλλά μιας και το έφτιαξα είναι κρίμα να μην το παρουσιάσω.

Φυσικά έγινε σε τόρνο αλλά χρησιμοποιήθηκε μαύρο teflon αντί για μέταλλο ή αλουμίνιο.

Από αριστερά: δακτύλιος, φίλτρο, corrector.

P1010025.jpg.e3b556a38accd856d5a32ccbaaf110ed.jpg

C:\MIM\P1010025.jpg

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Το σύτημα corrector, δακτύλιος, UHC.Ο δακτύλιος έχει μήκος 14mm.

Image1.jpg.f7ca5ca1ccdbae60a6cc35222aca4c29.jpg

C:\MIM\Image1.jpg

Δημοσιεύτηκε

Τέλος πάνω στο binoviewer.

Κόστος 10 ευρώ και περίσσεψε και έναν κομμάτι Teflon (βιομηχανικό) 10Χ5 για μελλοντικές πατέντες.

Χρόνος 1 ώρα περίπου.

Τρέμετε νεφελωματάκια.... :wink:

Φιλικά Δημήτρης.

P1010028.jpg.075bbe8d04168cbd8f2f7af210b67f15.jpg

C:\MIM\P1010028.jpg

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο φίλε Δημήτρη!

Και βέβαια έπρεπε να παρουσιάσεις την πατέντα σου. Ένας απ΄τους λόγους που είμαστε εδώ είναι για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο.

Καλές παρατηρήσεις!

Φιλικά

PapGeo

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης