Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Βρήκα τυχαία το παρακάτω site και μου έκανε εντύπωση που ο τύπος από το Guffey του Colorado ασχολείται με την Archaeoastronomy και αναφερόταν μονάχα στην British, Aztec, Egyptian, American Indian, Indian, Mayan Αστρονομία !!! μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Απλά να μας πει τον τίτλο που έδωσε Archaeoastronomy από που έχει προέλθει? βάζει μάλιστα την British λόγο Stonehenge. http://www.cloudbait.com/archaeoastronomy.html Ξέρω ότι θα ανοίξω πληγές αλλά μου ήταν πολύ προκλητικό το site του. Κάποιοι θα πουν ίσως όλα δικά μας τα θέλουμε και θα απαντήσω όχι μονάχα αυτά που μας αξίζουν θέλω εγώ σαν Γιώργος. Άραγε να είναι άγνοια, τι να πω!!! Απλά όπως λέει και ο τίτλος του θέματος που έβαλα Ουδέν Σχόλιο. Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Κλασσική περίπτωση γκαβούτσικου!!!Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής αυτου του φουκαράκου ειναι οτι κατόρθωσε και σήκωσε σελίδα στο δίκτυο.Αρχίζω και τον συμπαθώ.Νοιώθω υπόχρεως απέναντί του.Μου έδειξε ένα δρόμο.Το δρόμο της ευχαριστίας.Προς το Θεό.Που δε μ'έκανε έτσι.Καλέ μου φίλε Chris el και τα λοιπά Σ'ευχαριστω.
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Ξέρω ότι θα ανοίξω πληγές αλλά μου ήταν πολύ προκλητικό το site του. Δε προκειται να ανοίξεις καμμία απολύτως πληγή.Το πολύ πολύ να πάθει τίποτε κανένα μέλος απο τα γέλια.Η να του ανεβεί η πίεση στο τέρμα.Οπως μου συνέβη προσωπικά.**************************Ας προσπαθήσω να ηρεμήσω.Ας διαλογιστω πανω στο νόημα της "Επι του όρους ομιλίας""Μακάριοι οι πτωχοι τω πνευματι"Αλλά αποκλείεται να εννοουσε τους ηλίθιους ο Θεανθρωπος.**************************Του απαντησα ήδη"Greetings from GreeceMenel,tekel,phares"
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Γελοιωδέστατο! Ανιστόρητο και απαράδεκτο. Menel,tekel,phares Μετρήθηκες και τελείωσες, ζυγίστηκες και βρέθηκες λειψός, η βασιλεία σου θα δοθεί αλλού.
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω, Πριν χαρακτηρίσουμε τον άνθρωπο ώς τετράποδο πρέπει να λάβουμε υπ΄όψην και τα εξής: ...rare elements of true science have occasionally shown up, for example in ancient Greece.......When I travel, I always enjoy visiting sites with some historic astronomical significance, and I share here some of those place: Φαίνεται πως παραθέτει απλά δικές του φωτογραφίες από μέρη που έχει δεί.Και προφανώς δεν έχει έρθει στην Ελλάδα ...Όχι ότι άμα έρθει θα βρεί και πολλά...
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Rare elements of true science have occasionally shown up, for example in ancient Greece, but it is only in the last few hundred years that we can really say that astronomy has become a science in the modern sense. Γιάννη έχεις δίκιο σε αυτό το σημείο, βάζει εικόνες και πληροφορίες μόνο από τα μέρη που έχει έρθει. Ολόκληρη όμως η φράση του είναι αρκετά κοντόφθαλμη, αν και αναγνωρίζει το γεγονός ότι στην "αρχαία Ελλάδα η αστρονομία ήταν πραγματική επιστήμη". Όμως τι νόημα βγαίνει από μια φράση που επι λέξι αναφέρει: "Μόνο τις τελευταίες εκατοντάδες χρόνια η αστρονομία έγινε επιστήμη κατά την σύγχρονη έννοια"... Επίσης το αστεροσκοπείο του Greenwich δε έχει να κάνει με την αρχαιαστρονομία και είναι μεγάλη ανακρίβει να μπαίνει σε αυτή την κατηγορία. Θα ήταν μια χαρά αν έβαζε μια ωραία και καλή λίστα από ενδιαφέροντα αστρονομικά μνημεία και ας έβαζε εκεί όσες φωτογραφίες από όποια εποχή ήθελε. Δε πιστεύω σε σκοπιμότητες και οργανωμένα σχέδια, απλά θεωρώ ότι ο τύπος είναι μπλεγμένος ή απλά δεν έχει ψάξει σοβαρά το θέμα και για το εφέ πετάει και μια "αρχαιαστρονομία"...
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Κώστα, "Μόνο τις τελευταίες εκατοντάδες χρόνια η αστρονομία έγινε επιστήμη κατά την σύγχρονη έννοια"... Εδώ ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση για το "Τί είναι αστρονομία με τη σύγχρονη έννοια"... Εγώ τουλάχιστο ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ Στο ότι θα πρέπει να ψάξει πιο πολύ το θέμα συμφωνώ ή τουλάχιστο μπορεί να αλλάξει τον τίτλο σεPrehistorical and historical sites of astronomical interest η κάτι τέτοιο...
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Γιάννη έχεις θέσει ένα πάρα πολύ ωραίο θέμα και ένα δύσκολο ερώτημα, τι είναι επιστήμη με τη σύγχρονη έννοια, και να πω την αλήθεια δε θα αποπειραθώ να απαντήσω... Χαίρομαι που συμφωνείς στο γεγονός ότι ο φίλος μας έχει μια πολύ όμορφη σελίδα με αστρονομικά μνημεία, αλλά όχι αρχαιαστρονομία. Γενικά αυτό που με ενοχλεί από όπου και να προέρχεται είναι η λάθος χρήση εννοιών και λέξεων από ανθρώπους που έχουν σχέση με το χώρο. Δε θα με πείραζε καθόλου αν μια ανεύθυνη σελίδα έγραφε κουταμάρες, τόσα ξέρουν τόσα λένε. Από την άλλη όμως ο τύπος είναι φανερό ότι έχει γνώσεις, έχει όμορφες φωτογραφίες, έχει ταξιδέψει, έχει φτιάξει το παρατήριο του, δείχνει ψαγμένος και για το τέλος σου πετάει μια καλή πατάτα, αυτό με χαλάει!
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Πριν χαρακτηρίσουμε τον άνθρωπο ώς τετράποδο ...Γεια σου φίλε VeganΔεν τον χαρακτηρισε κανενας τετραποδο.Γιατί να του αποδοθεί έπαινος???
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Από την άλλη όμως ο τύπος είναι φανερό ότι έχει γνώσεις, έχει όμορφες φωτογραφίες, έχει ταξιδέψει, έχει φτιάξει το παρατήριο του, δείχνει ψαγμένος Κι αυτό ακριβώς κανει το φαρμακι του ακομη πιο επικινδυνο!!!Η,την χαρακτηριστική ανικανότητα του να φτασει σε ολοκληρωμένα συμπερασματα ακομη μεγαλυτερη!!!
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Πριν χαρακτηρίσουμε τον άνθρωπο ώς τετράποδο ...Γεια σου φίλε VeganΔεν τον χαρακτηρισε κανενας τετραποδο.Γιατί να του αποδοθεί έπαινος??? Καλημέρα Max,Ήμουν έτοιμος να τον χαρακτηρίσω εγώ τετράποδο(τι μας φταίνε και αυτά...τεσπα....) όταν τελικά κατάλαβα οτι απλά έχει βάλει φωτογραφίες από τα μέρη που έχει επισκεφθεί. Ο τύπος δεν κάνει καμμιά ιστορική μελέτη στην αρχαιοαστρονομία απλά βάζει φωτογραφιούλες από αστρονομικά μνημεία!(Έχουμε τέτοια στην Ελλάδα;;; )...Γι αυτό και πρέπει να αλλάξει τον τίτλο
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Φίλε Κώστα, Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια συζήτηση για το τί είναι σύγχρονη επιστήμη και είμαι σίγουρος ότι αν γινόταν θα υπήρχαν πολλές διαφορετικές απόψειςΕγώ προσωπικά δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν θα μπορούσα να συμμετάσχω επικοδομιτικά! Υ.Γ Απ'τη σελίδα του τύπου μου έκανε εντύπωση μια φωτογραφία του Μ51 που έχει βγάλει με ccd στα 70's και ισχυρίζεται πως είναι από τις πρώτες ερασιτεχνικές αστροφωτογραφίες με ccd!
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 "Έχουμε τέτοια στην Ελλάδα;;;"ρωταει ο φίλος μου ο Vegan.Προς στιγμη αναρωτηθηκα και γω.Το μυαλό μου πήγε αμεσως στις πυραμιδες του... Αργους και μετα σε καθε σχεδον αρχαιοελληνικό κτισμα!!!Ως γνωστον οι πρόγονοί μας δεν καναν τίποτε τυχαια και διχως να αποσκοπουν καπου!
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Έχουμε τέτοια στην Ελλάδα;;;"ρωταει ο φίλος μου ο Vegan.Προς στιγμη αναρωτηθηκα και γω.Το μυαλό μου πήγε αμεσως στις πυραμιδες του... Αργους και μετα σε καθε σχεδον αρχαιοελληνικό κτισμα!!!Ως γνωστον οι πρόγονοί μας δεν καναν τίποτε τυχαια και διχως να αποσκοπουν καπου! Distixos i elliniki politia de dinei tin prepousa simasia stous perissoterous arxaiologikous xorous, mono se autous pou einai poly gnostoi kai elkoun tous touristes...auto ennow otan lew "yparxoun tetoia stin ellada"...Den tha sinexiso giati mou anebainei to aima sto kefali ps.sorry gia ta Greeklish
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Έχουμε τέτοια στην Ελλάδα;;;"ρωταει ο φίλος μου ο Vegan.Προς στιγμη αναρωτηθηκα και γω.Το μυαλό μου πήγε αμεσως στις πυραμιδες του... Αργους και μετα σε καθε σχεδον αρχαιοελληνικό κτισμα!!!Ως γνωστον οι πρόγονοί μας δεν καναν τίποτε τυχαια και διχως να αποσκοπουν καπου! Distixos i elliniki politia de dinei tin prepousa simasia stous perissoterous arxaiologikous xorous, mono se autous pou einai poly gnostoi kai elkoun tous touristes...auto ennow otan lew "yparxoun tetoia stin ellada"...Den tha sinexiso giati mou anebainei to aima sto kefali ps.sorry gia ta GreeklishΕμένα τωρα αρχιζει να μου πεφτει η πίεση!!!
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Cool.... ....eisai kai se krisimi ilikia
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Ακριβώς παιδιά η πολιτεία δεν δίνει την πρέπουσα σημασία στην εύρεση και διατήρηση αρχαιολογικών χώρων. Βέβαια επειδή είμαστε πιστεύω μια επαρχία πλέον την EU θα ήταν χρήσιμο να δοθούν κονδύλια και από αυτήν. Όλοι η Ελλάδα είναι ένα μνημείο που θα έπρεπε να το προστατεύσει. Βέβαια στην Ιστορία θα δούμε ότι πολλά πράγματα σώθηκαν και από Φιλέλληνες. Νομίζω ότι η Ιστορία έχει να μας δώσει πολλά μαθήματα. Και τελικά οι παλαιοί ήξεραν πολλά, προχθές διάβασα π.χ. στον ταχυδρόμο για τον προσανατολισμό των σπιτιών και την δομή τους, έπαθα πλακά!!!Καλά θα ήταν να είχαν δημιουργηθεί ομάδες επιστημόνων και το λέω αυτό γιατί ένας αρχαιολόγος δεν μπορεί να κρίνει αν ένα εύρημα του έχει και άλλη επιστημονική αξία, μπορεί να έχει βρεθεί π.χ. ένα σημείο που το χρησιμοποιούσαν σαν παρατηρητήριο για τον ουράνιο θόλο και να μην μπόρεσαν να προσδιορίσουν την χρήση του. Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
messier51 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 file maxplanck mia epejigisi, den exw pai pote stin argolida gia na dw afton ton pirgo pou mas deixneis stin foto, alla etsi opws to les iponoeis oti afti i foto deixnei mia eliniki piramida ??? egw den blepw kamoia piramida. blepeis esi ?? dimitris
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Έχουν βρεθεί πάντως πυραμίδες και μάλιστα περίπου 10. Γνωρίζω ότι στον Ταΰγετο έχει, επίσης και στην Κρήτη νομίζω. Αν κάποιος φίλος είναι από αυτές τις περιοχές ας μας πει. Απλά όπως και αλλά θέματα δεν είναι γνωστά στον κόσμο. Δεν είναι όμως σαν τις Αιγυπτιακές είναι περίπου στα 4-7 μέτρα νομίζω. Αλλά το αν υπήρχαν πυραμίδες στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με το αν υπήρχε ενδιαφέρων και ανακαλύψεις από τους προγόνους μας. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 file maxplanck mia epejigisi, den exw pai pote stin argolida gia na dw afton ton pirgo pou mas deixneis stin foto, alla etsi opws to les iponoeis oti afti i foto deixnei mia eliniki piramida ??? egw den blepw kamoia piramida. blepeis esi ?? dimitrisΒλεπω κατι που θα μπορουσε κάλλιστα να ειναι ένα κατεστραμμένο ... μαντρί(!) ενα κατεστραμμένο φυλάκιο,ένας σωρός απο πέτρες ή μια πυραμίδα(κόλουρη πλεον και καταταλαιπωρημένη!!!)Δεν το εχω ερευνησει φίλε.Στο διαδίκτυο το βρηκα.Πάντως εχω δει φωτο και διαβασει αρθρα για ελληνικές πυραμίδες ,χρονολογούμενες απο το 6000π.χ.Μενει κάποιος φίλος στην ευρύτερη περιοχή???Αλλιώς θα το ψαξουμε... ιντερνετικά!!!
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 "Aιτήσεσθε και θα σας δοθεί"
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Βασίλη που την βρήκες αυτήν την τηλεκάρτα? Θυμάμαι πέρσι στην δουλειά μια μέρα το είχε φέρει η συζήτηση και τους είπα ότι υπάρχουν πυραμίδες στην Ελλάδα αλλά μόνο με τις πέτρες δεν με πήραν, μάλιστα ο ένας μου λέει που έχει? και τους είπα στο Ταΰγετο. Τότε ένας από αυτούς λέει!!! κάτσε είχα ένα συνάδερφο από εκείνα τα μέρη θα τον πάρω τηλέφωνο, φυσικά ο άνθρωπος του απάντησε ότι έχω δίκιο και ότι υπάρχουν!!! Μάλιστα νομίζω ότι έχει βρεθεί και ένας λόφος 30m που είναι σχήματος κώνου χωρίς την κορυφή όπου λένε είναι ο τάφος του Θησέα. Έχω την εντύπωση ότι αυτές είναι αρχαιότερες των Αιγυπτιακών!!!! Αν υπάρχει κανείς φίλος να βοηθήσει, γιατί όποτε μου πέσει στα χέρια άρθρο τα διαβάζω αλλά δεν έχω καλή μνήμη. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
aiolos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2006 http://www.ancientgr.com/ εκεί υπάρχουν όλες οι πυραμίδες του ελλαδικού χώρου . Θεόδωρος Σπανός
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2006 http://www.ancientgr.com/ εκεί υπάρχουν όλες οι πυραμίδες του ελλαδικού χώρου .ΠΟΛΥ ενδιαφερουσα και σε ευχαριστω! Θα βρω τροπο να δημοσιευσω αστροφωτογραφιες με μια-δυο τις πυραμιδες μας ως πρωτο πλανο!!! Ομολογω οτι ειναι κατι που δεν ειχα ουτε την ελαχιστη ιδεα και παρολο που ειμαι λατρης της αρχαιας εποχης μας. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα