KC Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Αν θέλουμε να ενισχύσουμε το contrast σε μια αστροφωτογραφία μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το LocalFuzzyHistogramHyperbolization script που διαθέτει το Pixinsight. Ας το δούμε πως δουλεύει στην πράξη. Θα χρειαστούμε 1. την τελική στρετσαρισμένη αστροφωτογραφία μας2. μια star mask “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KC Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Εκτελούμε το script με τα default settings “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KC Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Το αποτέλεσμα φαίνεται είναι η εικόνα LFHH “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KC Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Στη συνέχεια μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτά τα blend modes στο pixelmath για να συνθέσουμε τη LFHH με τη FINAL, αρκεί πρώτα να μετονομάσουμε LFHH=IMG1, FINAL=IMG2 DarkenMin( IMG1, IMG2 ) MultiplyIMG1 * IMG2 Color Burn (non-commutative)~(~IMG1/ IMG2) Linear BurnIMG1 + IMG2 - 1 LightenMax( IMG1, IMG2 ) Screen~(~IMG1 * ~IMG2) Color Dodge (non-commutative)IMG1 / ~IMG2 Overlay (non-commutative)iif( IMG1 > 0.5, ~(~(2*(IMG1 - 0.5)) * ~IMG2), 2*IMG1*IMG2 ) Soft Light (?) (non-commutative)iif( IMG2 > 0.5, ~(~IMG1 * ~(IMG2 - 0.5)), IMG1*(IMG2 + 0.5) ) Hard Light (non-commutative)iif( IMG2 > 0.5, ~(~IMG1 * ~(2*(IMG2 - 0.5))), 2*IMG1*IMG2 ) ) Vivid Light (??) (non-commutative)iif( IMG2 > 0.5, ~(~IMG1/(IMG2 - 0.5)/2), IMG1/~(2*IMG2) ) Linear Light (non-commutative)iif( IMG2 > 0.5, IMG1 + 2*(IMG2 - 0.5), IMG1 + 2*IMG2 - 1 ) Pin Light (non-commutative)iif( IMG2 > 0.5, Max( IMG1, 2*(IMG2 - 0.5) ), Min( IMG1, 2*IMG2 ) ) DifferenceIMG1 -- IMG2 Exclusion0.5 - 2*(IMG1 - 0.5)*(IMG2 - 0.5) “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KC Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Παραδείγματος χάρη εγώ εφάρμοσα το darken “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KC Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2017 Μπορείτε να πειραματιστείτε με τις μεθόδους αυτές και αυτός είναι και ο λόγος που ανέβασα αυτό το post.Καλή συνέχεια σε όλους ) “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
ted1977 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 Κώστα καλημέρα..... δοκίμασα το script με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις αλλά δεν είχα αποτελέσματα.... προφανώς κάνω κάτι λάθος αλλά ακολούθησα τη διαδικασία που περιγράφεις. Βασικά νομίζω πως το script κολλάει κάποια στιγμή και δεν δίνει το τελικό αποτέλεσμα. Μένει στο running. Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.Werner Heisenberg
KC Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 Καλημέρα Θοδωρη, ποια έκδοση του pixinsight χρησιμοποιείς; Σε εμένα το script δεν κολλάει αλλά πρέπει να κάνεις exit χειροκίνητα όταν τελειώσει η εκτέλεση του. “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
ted1977 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 Μπραβο..... έτσι κάνω και εγώ exit.....σε αυτό νόμιζα ότι κολλάει οπότε οκ. Δεν θυμάμαι την έκδοση και είμαι εκτός τώρα. Είναι όμως η προηγούμενη από την τελική που υπάρχει τώρα. Απλά μου την υπέρ στρετσαρει, θα αλλάξω λίγο τις ρυθμίσεις. Η εικόνα που κάνω την επεξεργασία με το script έχει υποστεί levels και curves. Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.Werner Heisenberg
arspi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 Μια χαρά φαίνεται ότι τα πάει ειδικά με Soft light και Overlay. (1.8.5.1353)
ted1977 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 Νομίζω το κατάφερα Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.Werner Heisenberg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα