Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλημέρα παιδιά ενδιαφέρομαι για μια απλή foto του Νυχτερινού ουρανού όπωs την βλέπουμε με το μάτι. Συγνώμη γιά την άγνοια μου αλλά δεν ξέρω τίποτα από foto. Aν και ο πατέραs μου ήταν παλιόs φωτογράφοs . Bέβαια άλλο η foto του ουρανού και άλλο ενόs γάμου οπότε δεν ξέρη και πολλά. Καταρχήν η μηχανή είναι μια minolta επαγγελματικιά με τον κωδικό SRT 101 την θυμάμαι τουλάχιστον 20 χρονια και οπλιζει με το χέρι. Ακριβώs επάνω δέχεται το καλώδιο ελένχου το οποίο έχει. Διπλα το ροδάκι απο Β- 1000 και ο φακόs διαφραγμα απο 1.7 εωs 16. Εχει και άλλεs 2 ρυθμησειs o φακόs μια σε πράσινο απο 1.75 3 4 5 15 -30 και μια σε ασπρο απο 0.55 07 08 1.2 3 5 -10 μπορώ να κάνω κάτι ευχαριστώ έκ των προτέρων. :D
Δημοσιεύτηκε

Να σου πω εγώ τι κάνω με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα :wink: με τη zenit μου.

Χρειάζεσε ένα τρίποδα(οπωσδήποτε) τη μηχανή και ένα κομμάτι χαρτόνι που να μπαινει μπροστά στη μηχανή,κλείνοντας το διάφραγμα.

Στηρίζεις τη μηχνή στο τρίποδο και τη ρυθμίζεις στο B,σκοπέυεις έναν αστερισμό,βάζεις το χαρτόνι μπροστά στο φακό ανοίγεις το διάφραγμα και κλειδώνεις(ώστε το διάφραγμα να μένει ανοιχτό).

Τώρα απομακρύνεις το χαρτόνι μετρώντας χρόνο αναλογα με το φίλμ,εγώ με 400άρι κρατάω 15 με 30 sec και το ξανασκεπάζεις.Τώρα κλείνεις και το διάφραγμα και είσαι έτοιμος....

Αυτό με το χαρτόνι το κάνουμε για να αποφύγουμε κραδασμούς από το άνοιγμα και το κλείσιμο του διαφράγματος της μηχανής.

ελπίζω να βοήθησα... :wink:

Δημοσιεύτηκε

Το διάφραγμά σου που δουλεύει από 1.7 και πάνω είναι καλό, γιατί μπορείς έτσι να έχεις μικρότερους χρόνους φωτογράφησης!!! σε βοηθάει σε πολλές φωτογραφίσεις. Γενικά είναι καλά να αρχίσεις να τραβάς και να πειραματίζεσαι εδώ στο site θα βρεις πολλές εικόνες φίλων, από τις οποίες κράτα από μερικές τα στοιχεία, για να τα έχεις σαν σημείο αναφοράς.

Καλές επιτυχίες

Γιώργος Ταρσούδης

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Ουτε χαρτονι χρειαζεσαι κλεισε τον φακο με την παλαμη σου και με ενα ντεκλανσερ που κλειδωνει πατημενο αρχισε την εκθεση.

Οι αριθμοι σε πρασινο ειναι οι αποστασεις εστασης σε ποδια (feet) και με λευκο σε μετρα.Η SRT-101 αν θυμαμαι καλα ειναι πληρως μηχανικη και ως εκ τουτου αριστη για καθε μορφη αστροφωτογραφησης (και καθημερινης φωτογραφησης φυσικα!)

ΥΓ καλυτερα θα ηταν αυτο το post να 'ναι στην κατηγορια αστροφωτογραφια.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης