Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Έχθες το βράδυ βγήκα 5 ηώρα τα ξημερώματα για να μπορέσω να δω τον Δία :) Μένω ισόγειο και το οπτικό μου πεδίο είναι χάλια γιατί όπου και να κοιτάξεις θα δείς κτίρια που σε εμποδίζουν ](*,) οπότε έπρεπε να περιμένω μέχρι να πάει Νότια για να δώ οτι είναι ίσα ίσα πιο πάνω απο την απεναντί μας πολυκατοικία :| Όπως και να χει άξιζε η όλη ταλαιπωρία :cheesy: Τον είδα μαζί με τους δορυφόρους του και το όλο θέαμα ήταν υπέροχο :mrgreen: Το μόνο παραπονό μου είναι οτι το Seeing αυτή την ώρα δεν ήταν καλό(η έφταιγε το γεγονός οτι ήταν χαμηλά) και αναγκαστικά χρησιμοποιήσα τον 25αρη με μικρότερη μεγένθυνση :( Όπως και να χει όμως άξιζε...σε μια φάση είχα δει και ενα αστέρι να πέφτει μπροστα στα μάτια μου :cheesy: Ήταν ολα τα λεφτά πραγματικά :!: \:D/
Δημοσιεύτηκε

ολα τα λεφτα θα ειναι οταν ανεβει αρκετα ψηλα κ με καλο seeing...

κ αφου τον δεις στις 300Χ :mrgreen:

τοτε σιγουρα θα παθεις!

ιδιαιτερα αν βλεπεις κ λωριδες.

εγω θα προσπαθησω αποψε ξανα.

αφου εχω καλη ευθυγραμμιση να δω καμια λωριδα.αλλα δυσκολο ειναι πολυ χαμηλα :cry:

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς απ'ότι είδα στο starry night δεν θα ανεβεί ψηλά για φέτος. Το μέγιστο ύψος που θα φθάσει θα είναι περίπου 38 μοίρες τον Ιούνιο.

Σωστά Ηλία?

Δημοσιεύτηκε
Όπως και να χει όμως άξιζε...σε μια φάση είχα δει και ενα αστέρι να πέφτει μπροστα στα μάτια μου :cheesy: Ήταν ολα τα λεφτά πραγματικά :!: \:D/

Έκανες και μια ευχή? που ξέρεις μπορεί να πιάσει!!! :cheesy:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

με καλο seeing κ ευθυγραμμιση..

μπορω εστω κ στις 38μοιρες να δω καποια λωριδα?

δυστηχως φιλε σεργιε δν θα ανεβει πιο πανω οπως ειπες... :cry:

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε
Με το bresser skylux 70mm διοπτρικο κ σε μεγεθυνση 175 εχω δει ζωνες.Ειναι δυνατων να μην τις βλεπετε με 200mm?Mηπως το δικο μου λογο μικρου ανοιγματος δεν επιρεαζεται απο το seeing?
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Πραγματι παιδες ο Γιγας μενει χαμηλα φετος..κριμα...Πριν δυο νυχτες τον αφησα να βγει λιγο ψηλα και κατα τις 01:00 διεκρινα τις δυο μεγαλυτερες λωριδες του αλλα με χαλια ειδωλο λογω διαταραχης της ατμοσφαιρας (ηταν ακριβως πανω απο ενα σπιτι) Οπως και να 'χει το θεαμα ειναι παντα συναρπαστικο.

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης