JohnnyC Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2018 Γεια σε όλους, ειμαι αρχάριος στο χώρο και θέλω να αγοράσω ενα τηλεσκόπιο με go to.Εχω κατάληξη σε δυο τηλεσκόπια το ενα είναι κατοπτρικό με διάμετρο 150mm και το αλλο είναι καταδιοπτρικό με διάμετρο 125mmSTAR DISCOVERY P150I GOTO WiFi καιASTROFI 5"Θα ήθελα τα φώτα σας ...και τις προτάσεις σας!!!ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2018 Φίλε μου και τα δύο είναι μικρά τηλεσκόπια, και πληρώνεις κυρίως για τα ηλεκτρονικά τους. Τι ακριβώς θέλεις να παρατηρείς και από που? Εχεις εμπειρία? Με τι θα τα μεταφέρεις? Πες μας δυο λόγια. Στο λέω γιατί εκτός από τα φτηνιάρικα δεν υπάρχει κακό τηλεσκόπιο. Υπάρχει όμως το σωστό τηλεσκόπιο που θα ικανοποιήσεις τις ανάγκες μας. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
JohnnyC Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2018 Γεια σου φίλε μου,Δεν έχω καθόλου εμπειρία, θέλω να μπορώ να το μεταφέρω εύκολα σε βουνό ή παραλία Θέλω να παρατηρώ πλανήτες αλλά θα ήθελα περισσότερο βαθύ ουρανο!
stellar82 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2018 Εγω ανάμεσα σε αυτά τα δύο θα προτιμούσα εύκολα το STAR DISCOVERY P150I GOTO , μιας και το ένα είναι 6ιντο ενώ το άλλο όχι.Επίσης εγώ συμφωνώ με την επιλογή goto για έναν χρήση, και ειδικά αρχάριο, γιατί λύνει πολλά προβλήματα, και κάποιος μπορεί εύκολα να ξεκινήσει εύκολα και γρήγορα το σετάρισμα και την παρατήρηση.
JohnnyC Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2018 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2018 Εφόσον θέλεις να το μεταφέρεις εύκολα, τότε ένα τηλεσκόπιο σαν αυτά που έχεις δει είναι μια χαρά είναι. Είναι εισαγωγικά τηλεσκόπια με κάποιους περιορισμούς. Κι εγώ θα σου πρότεινα το 6" όχι πως το έχω δοκιμάσει, αλλά είναι λίγο μεγαλύτερο. Να ξέρεις όμως τηλεσκόπιο και παραλία δεν είναι καλός συνδυασμός. Το αλάτι της Θάλασσας καταστρέφει τα οπτικά. Επίσης πάρε να διαβάσεις το nightwatch πριν πάρεις τηλεσκόπιο. https://www.planitario.gr/nightwatch-enas-praktikos-odhgos-gia-na-deite-to-sumpan-new.htmlΙσως σε γλιτώσει από άσκοπες αγορές. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
JohnnyC Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2018 Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια,Οπότε λέτε να πάω προς το 6" .
2genes Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2018 Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια,Οπότε λέτε να πάω προς το 6" . εγω θα ελεγα ναι , εκτος αν ειναι για εσενα πολυ σημαντικη η ευκολια στη μεταφορα. το καταδιοπτρικο πιανει λιγοτερο χωρο στο πορτ μπαγκαζ , μεταφερεται με μια μικρη θηκη και γενικοτερα ειναι πιο "ευκολο" ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
JohnnyC Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2018 Από τα δύο θα προτιμούσα αυτο με την καλύτερη αποδοση,οπότε κλείνω προς το 6", σωστά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα